Αδιάντη: Χρώματα κι αρώματα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ένα σπίτι του 1860 ντύνεται με ζωηρά χρώματα, ζεστά υλικά και μοντέρνα έργα τέχνης και περιμένει τους επισκέπτες του με αχνιστό, σπιτικό πρωινό και cozy ατμόσφαιρα.
Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, που δε σταματά ποτέ να μας γοητεύει, όσες φορές κι αν περπατήσουμε τα λιθόστρωτα σοκάκια της, μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία κτισμένη το 1860 αναπαλαιώθηκε, βάφτηκε με παλ χρώματα, στόλισε με χαριτωμένες γλάστρες τα μπαλκονάκια της και άνοιξε τις πόρτες της την Άνοιξη του 2007 για να υποδεχτεί επισκέπτες στα επτά μοναδικά δωμάτιά της. Βαπτίσθηκε Αδιάντη, από το όνομα μιας εκ των Δαναΐδων, κορών του βασιλιά του Άργους.

Η Ακταίη, η Χρυσίππη, η Ροδία, η Οίμη, η Αδίτη, η Νηλώ και η Κλεοπάτρα, ή απλά… τα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου, διακοσμούνται με ζωηρά χρώματα, απαλά υφάσματα και ζεστά υλικά, με το ξύλο να έχει τον πρώτο λόγο και με σιδερένια έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργίες του ιταλού καλλιτέχνη Francesco Moretti. Η διακόσμηση είναι πάντρεμα διαφορετικών στυλ: λίγο παραδοσιακό και λίγο σύγχρονο, πολύ ρομαντικό αλλά και με funky, νεανικές νότες, με πέτρα και ξύλο αλλά και με σίδερο.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι πλήρως εξοπλισμένα με επίπεδη τηλεόραση, DVD και CD player, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet, υδρομασάζ και είδη περιποίησης. Οι σουίτες διαθέτουν επίσης ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μπουρνούζια. Έξτρα πόντους στην… καρδιά μας κερδίζει το σπιτικό πρωινό που –επιτέλους– προσφέρεται ό,τι ώρα και αν ξυπνήσετε, είτε στο café είτε στο δωμάτιο: ψωμί ζυμωτό σε φούρνο με ξύλα, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκο βούτυρο, λαχταριστά γλυκά, κέικ και παραδοσιακές πίτες.

Ζεστό και φιλόξενο, όπως άλλωστε και ολόκληρο το ξενοδοχείο, το café bar, με τα γήινα χρώματα στους τοίχους, τα εμπνευσμένα από τη φύση έργα τέχνης του, τα χαριτωμένα μαξιλαράκια στους αναπαυτικούς καναπέδες και τα τραπεζάκια από φυσικά υλικά, σας περιμένει από το πρωί με αρωματικούς καφέδες και σπιτικό πρωινό, μέχρι το βράδυ με εξωτικά κοκτέιλ και καλή μουσική.

Και όταν καταφέρετε να απαρνηθείτε, έστω και για λίγο, τη θαλπωρή του Αδιάντη, θα χορτάσετε βόλτες στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα ανεβείτε τα 299 σκαλοπάτια μέχρι το Παλαμήδι, θα απολαύσετε τοπική κουζίνα στα πολυάριθμα ταβερνάκια και θα χορέψετε μέχρι το πρωί στα μπαράκια της πόλης.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 90 ευρώ με πρωινό.

Η.Κ.

Αδιάντη Boutique Hotel, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 22073, 6972084554
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v