Μουσικό Πανδοχείο: Κάτι… παίζει στη Στενή

Μία πραγματικά ξεχωριστή ιδέα διαμονής "γεννήθηκε" πριν λίγους μήνες στην Στενή Ευβοίας. Το Μουσικό Πανδοχείο μας περιμένει για να περάσουμε εκεί αξέχαστες μουσικές βραδιές και όμορφες ημέρες αναψυχής.
Μουσικό Πανδοχείο: Κάτι… παίζει στη Στενή
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την Στενή Ευβοίας για τις ωραίες χασαποταβέρνες της. Πηγαίναμε για βόλτα στην Χαλκίδα και καταλήγαμε στην Στενή για βόλτα και καλό φαγητό. Τώρα, έχουμε έναν παραπάνω λόγο να βρεθούμε εκεί, όχι μόνο για βόλτα αλλά και για διαμονή, αλλά και για διασκέδαση, αφού ένα μοναδικό κατάλυμα δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες στην Άνω Στενή Ευβοίας για να φιλοξενήσει αυτούς που ξέρουν από… καλοπέραση.

Το Μουσικό Πανδοχείο, που στεγάζεται για όσους γνωρίζουν στην παλιά βίλα του Μιμίκου, μπήκε στον αστερισμό του Ξένιου Διός. Τοποθετημένο στους πρόποδες της Δίρφυς, σ’ένα καταπράσινο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά, μετατράπηκε σε έναν υπέροχο χώρο, διακοσμημένο από γκρίζα πέτρα λαξεμένη από μάστορες λιθοξόους, ενσωματώνοντας μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική όπου το παραδοσιακό σμίγει αρμονικά με το υπερμοντέρνο. Κοσμήθηκε από έναν κήπο περιφραγμένο με ξερολιθιά, δυο φοίνικες, ένα ψηλόλιγνο πλατάνι, λουλούδια της ελληνικής γης, και περίσσευμα έμπνευσης. Και όλα αυτά με έναν κοινό άξονα: Την μουσική.

Γιατί την μουσική; Η έμπνευση προήλθε φυσικά από τον ιδιοκτήτη – οικοδεσπότη του Πανδοχείο, κύριο Τάσο Ιωαννίδη, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικούς μουσικοσυνθέτες της χώρας μας. Ο κύριος Ιωαννίδης, αφού σπούδασε, έζησε και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην Αυστραλία, αφού συνέχισε με μία λαμπρή καριέρα ως μουσικοσυνθέτης στην Ελλάδα και την Μελβούρνη, με αξιόλογους δίσκους και εξαιρετικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην μαμά Ελλάδα. Το σπίτι στην Στενή αρχικά προοριζόταν για εξοχικό της οικογένειας Ιωαννίδη. Σύντομα, όμως, μετατράπηκε σε ξενώνα για φίλους, γνωστούς και αγνώστους, έναν χώρο που κανείς μπορεί να φάει, να πιει, να διασκεδάσει με μουσική και τραγούδι, να κοιμηθεί, να θαυμάσει τα υπέροχα γλυπτά εντός και εκτός δωματίων, και όλα αυτά σε ένα αφάνταστα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Στο καλωσόρισμα της ιστοσελίδας του Μουσικού Πανδοχείου, ο κύριος Ιωαννίδης αναφέρει χαρακτηριστικά «Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κάτι που πρώτα θα άρεσε σ’ εμάς τους ίδιους. "Τότε μόνο θα μπορούμε να το αγαπήσουμε και να το υποστηρίξουμε". Έτσι κι έγινε! Κάναμε πράγματα με τα χέρια μας, ό,τι μπορούσαμε. Η δημιουργική αυτή διαδικασία μας έδωσε απερίγραπτη ικανοποίηση. Τώρα έχουμε λόγο να χαιρόμαστε γι’ αυτό που καταφέραμε και να μοιραζόμαστε τη χαρά μας μαζί σας. Καλώς να έρθετε…όταν έρθετε και να είστε σίγουροι ότι θα περάσουμε καλά! Σας περιμένουμε με ένα τσίπουρο στο ένα να χέρι κι ένα γλυκό του κουταλιού στ' άλλο, ενώ μια κιθάρα θα είναι πάντα έτοιμη και καλοκουρδισμένη για να συνοδεύσει το κοινό μας τραγούδι.»

Σχετικά με την Γλυπτοθήκη…
Το σαλόνι, οι κοινόχρηστοι χώροι, ο κήπος, αλλά και κάθε δωμάτιο ξεχωριστά διακοσμούνται με μικρά και μεγάλα μεταλλικά γλυπτά της Μαργαρίτας Ράντεβα, με θέμα τους το ταξίδι στα σύμπαντα και στους βυθούς της μουσικής. Μια προσεγμένη εικαστική παρέμβαση, για να έρχεται ο επισκέπτης σε άμεση επαφή και να γίνεται κοινωνός με την πραϋντική και εγερτική δύναμη της Τέχνης...

Σχετικά με τα Δωμάτια…
Το Πανδοχείο είναι φροντισμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης φιλοξενίας. Αποτελείται από εννέα συνολικά δωμάτια: Μία πολυτελή σουίτα με τζακούζι, μία mini-suite, δύο τρίκλινα και πέντε δίκλινα. Πέντε από τα δωμάτια έχουν δικό τους τζάκι, ενώ όλα διαθέτουν ξεχωριστό λουτρό, air condition, ανεμιστήρα οροφής HUNTER, κρεβάτια Simmons, επίπεδη τηλεόραση 32 ιντσών με 420 ελληνικά και ξένα κανάλια, mini-bar, τηλέφωνο, δωρεάν Internet. Κουρτίνες από φυσικό μετάξι.

Το αξιοσημείωτο, όμως, στην διακόσμηση των δωματίων είναι οπωσδήποτε τα έπιπλα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο δρυός, ειδικού σχεδιασμού για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά από την designer Aφροδίτη Ασλανίδου. Κι επειδή ο ύπνος είναι ένα ταξίδι στο χώρο της φαντασίας, το κεφαλάρι κάθε κρεβατιού είναι μια γλυπτή σύνθεση για να τον συντροφεύει.

Το Μουσικό Πανδοχείο…
Στο σαλόνι του ισογείου, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει το πρωινό του με εκλεκτά ντόπια προϊόντα, να ξεκουραστεί μπροστά στην θαλπωρή του τζακιού, να απολαύσει ένα ποτό από το μπαρ, να δοκιμάσει τις μουσικές του δεξιότητες από τα πολλά όργανα της Οργανοθήκης (ακορντεόν, κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς, φλογέρα, φυσαρμόνικα) ή να καθίσει στο πιάνο και να... καταπλήξει. Ο φωτισμός είναι κατάλληλος για θερμές συζητήσεις και επαφές, ενώ η μουσική είναι εκλεκτή, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ειλικρινούς οικειότητας…

Αν, μάλιστα, το τραγούδι και η μουσική σας παρασύρουν και θέλετε να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας πιο… επαγγελματικά, στο Πανδοχείο έχει δημιουργηθεί ένα άρτια εξοπλισμένο midi-studio, όπου ο φιλόμουσος επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ηχογραφήσει σε CD τις δικές του μουσικές δημιουργίες ή να προσθέσει τη φωνή του στις χιλιάδες επιλεγμένες προτάσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Άλλωστε, τα Σαββατόβραδα αποκτούν ξεχωριστή σημασία στο Μουσικό Πανδοχείο, αφού ο οικοδεσπότης/συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης οργανώνει μια βραδινή «μουσική εμπειρία». Παρουσιάζει παλιότερα αλλά και «φρέσκα» ανέκδοτα τραγούδια του, μοιράζεται με τους επισκέπτες του τα "μυστικά της τραγουδοποιίας", απαγγέλλει στίχους, συζητάει, δέχεται προτάσεις και ιδέες για το ύφος, τον ρυθμό και το 'στήσιμο' του τραγουδιού. Αφηγείται τις μικρές περιπέτειες που κρύβονται πίσω απ' τα τραγούδια. Αποκαλύπτεται. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς σειρά έχουν τραγούδια των σημαντικών συνθετών μας – από τον Βαμβακάρη και τον Χατζηδάκι, μέχρι τους νεότερους μουσουργούς μας. Στο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί και όποιος παίζει ένα όργανο ή τραγουδάει γιατί... ως Παν-δοχείο οι πάντες είναι δεκτοί.

Η Στενή Ευβοίας
Η Στενή είναι χωριό της κεντρικής Εύβοιας και έδρα του δήμου Διρφύων, τοποθετημένο σε μία καταπράσινη κοιλάδα στις νότιες παρυφές της οροσειράς της Δίρφης. Στολισμένη με το ορμητικό ποτάμι και τις 43 πέτρινες βρύσες και στεφανωμένη από το χαρακτηρισμένο σαν "αισθητικό" δάσος (μικτό δάσος με καστανιές, πεύκα, έλατα, πλατάνια και πολλά άλλα είδη), η Στενή αποτελεί εκδρομικό στόχο και προορισμό για όλες τις εποχές.

Κατά τη διαμονή σας εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το ορειβατικό καταφύγιο Δίρφυς, που απέχει 9 χλμ. από το χωριό, καθώς και την χιονοδρομική πίστα που υπάρχει εκεί. Επίσης, ένα δίκτυο καλοσημαδεμένων μονοπατιών δεκάδων χιλιομέτρων προσφέρουν στον πεζοπόρο ή ορειβάτη τη δυνατότητα να περιπλανηθεί με ασφάλεια στο πυκνό δάσος, να προσεγγίσει τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και να φτάσει μέχρι τις επιβλητικές κορυφές Δέλφι (Υψόμ. 1.743), και Ξεροβούνι (Υψόμ. 1.453). Ο επιβλητικός βράχος της Κλεισούρας στη Στενή και τα βράχια στα Καμπιά προσφέρονται για αναρριχητικές επιδόσεις, ενώ το πλούσιο δίκτυο δασικών δρόμων προσφέρεται για περιήγηση και ποδήλατο βουνού. Και η ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, είναι γεμάτη ενδιαφέροντα αξιοθέατα και φυσικά τοπία που θα γεμίσουν τον χρόνο σας ευχάριστα.

Αν, λοιπόν, αναζητάτε έναν κοντινό προορισμό για ένα πραγματικά διασκεδαστικό σαββατοκύριακο, το Μουσικό Πανδοχείο αποτελεί την ιδανική λύση και σας περιμένει να γνωρίσετε στο φιλόξενο περιβάλλον του το πραγματικό νόημα της αναψυχής.

Το κόστος της διαμονής στο Μουσικό Πανδοχείο αυτήν την εποχή ξεκινά από 100 ευρώ για ένα δίκλινο χωρίς τζάκι και από 120 ευρώ για ένα δίκλινο με τζάκι. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται πλούσιο πρωινό καθώς και η συμμετοχή των επισκεπτών στις μουσικές βραδιές του Σαββάτου.

Μουσικό Πανδοχείο: Άνω Στενή Ευβοίας, τηλ. 22280 51202, κιν. 6932344755.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v