Αρχοντικό Διβάνη: Παραδοσιακή διαμονή στο Περτούλι

Στο όμορφο Περτούλι, σε έναν πανέμορφο φυσικό χώρο αντάξιο του τοπίου που το περιβάλλει, βρίσκουμε το αρχοντικό Διβάνη, ένα παραδοσιακό κατάλυμα, που θυμίζει περισσότερο αρχοντικό πυργόσπιτο του τέλους του 19ου αιώνα, παρά ξενοδοχείο.
Σε υψόμετρο 1090 μέτρων και απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, μετά την Ελάτη , συναντούμε το χωριό Περτούλι. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού αποτελούσε στο παρελθόν τόπο συνάθροισης των κτηνοτρόφων της περιοχής. Σήμερα, αυτό που κάνει το χωριό να ξεχωρίζει είναι τα γραφικά πέτρινα σπίτια του με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες. Το Περτούλι είναι λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένο από την κοντινή Ελάτη , με λιγότερα αλλά υψηλότερης ποιότητας και αισθητικής καταλύματα.

Από αυτά λίγα ξεχωρίζουν. Ανάμεσά τους και το αρχοντικό Διβάνη ένα πανέμορφο και γραφικό ξενοδοχείο μόλις 3 χλμ. από το χιονοδρομικό του Περτουλίου. Οι εγκαταστάσεις του  σέβονται τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής, συνδυάζοντας την παράδοση με τον σύγχρονο και πολυτελή εξοπλισμό, ανταποκρινόμενες πλήρως στις υψηλές τουριστικές απαιτήσεις των επισκεπτών.

Τα δέκα κομψά δωμάτιά του, με θέα στη μοναδική φύση του Περτουλίου, διαθέτουν μπάνιο και τηλεόραση. Τα μισά από αυτά, πέρα από την κεντρική θέρμανση, είναι εξοπλισμένα και με τζάκι, για όσους επιθυμούν πραγματικά "ζεστή" ατμόσφαιρα. Τα δέκα δωμάτια διαθέτουν επίσης Τηλέφωνο, Μπαλκόνι, Πιστολάκι, Θέα στο βουνο, Χρηματοκιβώτιο και Ψυγείο. 

Η κουζίνα του ξενοδοχείου είναι επίσης πολύ προσεγμένη. Γεύσεις και απολαύσεις μοναδικές, με τη σπιτική φροντίδα νοικοκυρών του χωριού. Ευχάριστη έκπληξη ο χώρος γύρω από το ξενοδοχείο, όπου μερικές εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων γης χρησιμοποιούνται για βιοκαλλιέργειες προϊόντων, τα οποία διοχετεύονται κατευθείαν στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Συχνά συνδυάζονται με κρέατα από ζώα ελευθέρας βοσκής που βόσκουν αμέριμνα στα γύρω λιβάδια. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε, επίσης, τα τυροκομικά προϊόντα της οικογένειας Διβάνη, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν όλα  τα φαγητά.

Πέρα από την διαμονή σας στο ξενοδοχείο, το πανέμορφο Περτούλι ενδείκνυται και για ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Οι πίστες στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου είναι κατάλληλες για σκι αρκετούς μήνες τον χρόνο, ενώ στα γύρω λιβάδια μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το snowraft. Οι πλαγιές των βουνών προσφέρουν πολυάριθμες ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, που οδηγούν τον επισκέπτη σε τοπία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Επιπλέον, τα καταπράσινα λιβάδια του Περτουλίου είναι ιδανικά για ιππασία και paintball, ενώ στην ίδια περιοχή, αλλά και στα Τρία Ποτάμια, μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις ικανότητες του στην σκοποβολή. Περισσότερες δραστηριότητες αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι τιμή για ένα δίκλινο με τζάκι ανέρχεται στα 110 € τα σαββατοκύριακα.

Αρχοντικό Διβάνη
Περτούλι Τρικάλων
Θεσσαλία
Τηλ.: 24340 91252, 24340 91111
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v