Το Σαλέ των Χρωμάτων: Πολύχρωμη... Ορεινή Κορινθία

Στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, ένα χρωματιστό σαλέ περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα weekends μας σε φόντο ρομαντικό ροζ, γαλήνιο πράσινο ή ατμοσφαιρικό μπλε, σε cozy καναπέδες δίπλα στο τζάκι και σε μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια, όπου σερβίρεται το σπιτικό πρωινό.
Το Σαλέ των Χρωμάτων: Πολύχρωμη... Ορεινή Κορινθία
Μια ανάσα από την Αθήνα, η Ορεινή Κορινθία δεν είναι τυχαία ο αγαπημένος weekend προορισμός των Αθηναίων: είναι δίπλα, είναι πανέμορφη και πάντα διαθέτει μια κρυμμένη γωνιά να ανακαλύψεις, όσες φορές κι αν την έχεις επισκεφτεί –καταπράσινα δάση με εξαιρετικά σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια να τα διατρέχουν, μαγευτικές λίμνες και γραφικά χωριουδάκια όπου ο χρόνος κυλά αργά.

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα εξ αυτών, τα Μεσαία Τρίκαλα, ένα πανέμορφο σαλέ που γιόρτασε φέτος τα πρώτα του γενέθλια, περιμένει να φιλοξενήσει –με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αυτήν που έχουμε σχεδόν ξεχάσει– τα πιο ιδιαίτερα Σαββατοκύριακα, ή γιατί όχι και τις μεγαλύτερες σε διάρκεια αποδράσεις σας. Ο Γιώργος, η Κωνσταντίνα και ο μικρός Νάστος έστησαν από την αρχή ένα φιλανδικό σαλέ που τιμά το όνομά του στο έπακρο.

Κάθε δωμάτιο βαφτίζεται, αλλά και εμπνέεται την υπόλοιπη διακόσμησή του, από το χρώμα των τοίχων του: έτσι, το τσίλι και το μωβ είναι ρομαντικά δίκλινα, το κίτρινο είναι έθνικ, το πορτοκαλί είναι η… τετράκλινη ήρεμη δύναμη, ιδανική για οικογένειες ή παρέες και το μπλε αποπνέει τη γαλήνη του βυθού. Αγαπημένη λεπτομέρεια, οι κουνουπιέρες πάνω από όλα τα διπλά κρεβάτια, που δίνουν την extra νότα παραμυθιού στο ήδη ατμοσφαιρικό περιβάλλον, αλλά και τα vintage μπάνια, σε χρώματα που αντιστοιχούν σε αυτά των δωματίων.

Σημειώστε, επίσης, ότι τα δωμάτια του ισογείου –τσίλι, μπλε και πορτοκαλί– αποτελούν την ενιαία… ζώνη καπνιστών, ενώ αυτά του πρώτου ορόφου απευθύνονται αποκλειστικά σε μη καπνίζοντες. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται LCD τηλεόραση 20 ιντσών, DVD με επιλογή δέκα ταινιών, τηλέφωνο, σεσουάρ, πλήρης σειρά περιποίησης στο μπάνιο, χρηματοκιβώτιο, πουπουλένια παπλώματα το χειμώνα, ψυγειάκι με φρούτα η γλυκά, κρασί, μπουρνούζια, παντόφλες, έντυπο υλικό και ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια.

Το κεντρικό σαλόνι του πρώτου ορόφου είναι, επίσης, ένα από τα δυνατά σημεία του ξενώνα. Ζεστό και φιλόξενο, με το τζάκι να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, προσφέρεται για ατελείωτες απογευματινές συζητήσεις στους έθνικ καναπέδες γύρω από τη φωτιά, με ένα –ή περισσότερα– ποτήρια κόκκινο κρασί, από αυτό που φέρει την ετικέτα του Σαλέ. Εδώ είναι και ο χώρος που σερβίρεται το εξαιρετικό πρωινό, με ζεστό ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκο βούτυρο και γιαούρτι και εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού.

Στις παροχές του σαλέ περιλαμβάνονται παιδότοπος, εξοπλισμός πεζοπορίας, μπέιμπι σίτερ μετά από συνεννόηση με το τμήμα κρατήσεων, κομμώτρια και αισθητικός στο δωμάτιο, πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων. Οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ για τις αργίες και τις περιόδους των γιορτών διαμορφώνονται ειδικά πακέτα προσφορών και εκπλήξεων. Κάντε σύντομα κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Το Σαλέ των Χρωμάτων λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 70 ευρώ από Κυριακή έως και Πέμπτη και 100 ευρώ τα Παρασκευοσάββατα.

Η.Κ.

Το Σαλέ των Χρωμάτων, Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ.: 27430 91203
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v