Astra Hotel: Μεράκι και παράδοση στην Ορεινή Κορινθία

Ανάμεσα στην μυθική λίμνη Στυμφαλία και την πανέμορφη λίμνη Δόξα, στην γραφική Καστανιά Κορινθίας βρίσκεται το Άστρα Hotel. Ένα μικρό ιδιαίτερο ξενοδοχείο, αγκαλιασμένο από τα ελατόδαση και περικυκλωμένο από τις βουνοκορφές του Φενεού, που προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση για χειμωνιάτικες cosy διακοπές στην Κορινθία.
Το παλιό πέτρινο σπίτι πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού της Καστανιάς, αποτέλεσε την βάση για να χτιστεί το γραφικό αυτό ξενοδοχείο. Οι νέοι χώροι που προστέθηκαν, εντάχθηκαν αρμονικά δίπλα στον παλιό, ακολουθώντας το παραδοσιακό πέτρινο στυλ του. Η απλότητα και συνάμα η ομορφιά του συγκροτήματος γίνεται φανερή από την πρώτη κιόλας ματιά και φέρνει στο νου εικόνες παλιών χαγιατών με κεραμοσκεπές. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 9 δωμάτια, μπαρ, σαλόνια, τραπεζαρία, όλα με μαγευτική θέα. Το παλιό πέτρινο σπίτι έγινε σουίτα, ενώ στο ισόγειο βρίσκεται η reception.

Τα δωμάτια του Astra είναι πολύ ιδιαίτερα και φτιαγμένα με μεράκι. Το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό σε στυλ και διακόσμηση από το άλλο, αφήνοντας σε εσάς την επιλογή. Τα πατώματα είναι από ξύλο καστανιάς, ενώ όλα τα λευκά είδη είναι μάρκας Coco –mat, οικολογικά. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη φυσικών προϊόντων Κορρέ στα είδη σωματικής φροντίδας. Τα δίκλινα δωμάτια με τζάκι μπορούν να φιλοξενήσουν και τρίτο άτομο, ενώ η μοναδική σουίτα είναι με δύο χώρους, κρεβατοκάμαρα και σαλόνι, με δύο τζάκια και δύο TV. Μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα cosy, διακρίνεται για τα γήινα χρώματά της και το πανέμορφο, παραδοσιακό της τζάκι.

Από τα υπόλοιπα δωμάτια του ξενοδοχείου, προτείνουμε να μείνετε στο «Λήδα» με την σχεδόν παιδική διακόσμηση και το funky κομοδίνο. Όπως πληροφορηθήκαμε, πήρε το όνομά του από την κόρη των ιδιοκτητών. Πολύ όμορφά δωμάτια είναι επίσης το «Πέτρινο» και «Της Κυρίας». Μην μας ρωτάτε για το δεύτερο όνομα. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, προέκυψε ύστερα από διάλογο με τον αρχιτέκτονα… Από τα τρία δωμάτια με τζάκι (Σμαραγδί, Πορτοκαλί, Special), μας εντυπωσίασε η διακοσμητική πρωτοτυπία του «Πορτοκαλί» με τις έθνικ λεπτομέρειες στους τοίχους.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 2 χώρους υπαίθριου πάρκινγκ, ενώ διοργανώνει και καθημερινές εξορμήσεις στην κορυφή της Ζήρειας, του Ολίγυρτου και της Ντουρντουβάνας με SUV. O χώρος του εστιατορίου είναι εξίσου όμορφος όπως τα δωμάτια. Άνετος, με αναπαυτικές πολυθρόνες και όμορφα τραπέζια, μπορείτε να απολάυσετε το δείπνο σας ή το ποτό σας. Σπιτικές και προσεγμένες γεύσεις, με φρέσκα υλικά, διαλεγμένα κρέατα, αντιπροσωπευτικά ελληνικά τυριά και κρασιά απ’ όλο τον ελληνικό αμπελώνα, χαρακτηρίζουν τις γαστριμαργικές επιλογές του μενού.

Σε γενικές γραμμές το Astra, αποτελεί έναν όμορφο χειμερινό προορισμό για όλους εσάς που έχετε κουραστεί από τα συνηθισμένα. Με μεγάλο ατού την πανέμορφη τοποθεσία και την πρωτότυπη διακόσμηση των δωματιών, κερδίζει άνετα και με ευκολία τον επισκέπτη.Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε προς τα εκεί, τότε πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείτε. Οι τιμές των δωματίων κυμαίνονται από 90 έως 200 ευρώ ανάλογα το δωμάτιο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Astra Hotel, Καστανια Κορινθιας. τηλ. 27470 61202 - 0

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v