Το αρχοντικό της Πέπως: "Αρχοντική" διαμονή στη Ναύπακτο

Όταν το παραδοσιακό «παντρεύεται» το μοντέρνο, το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι είναι άκρως ενδιαφέρον. Αυτό συμβαίνει και με το ναυπακτιώτικο νεοκλασικό του 1850, που στεγάζει έξι διαφορετικά δωμάτια, εμπνευσμένα από το οικογενειακό δέντρο της... Πέπως.
Το αρχοντικό της Πέπως: Αρχοντική διαμονή στη Ναύπακτο
«Το αρχοντικό της Πέπως» είναι ένα Βoutique Ηotel που αποτελεί την τελευταία άφιξη στη διαμονή της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2008 και αποτελεί μία ιδανική πρόταση για διαμονή στην πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου. Η Πέπω, ιδιοκτήτρια του αρχοντικού γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1914. Μεγαλωμένη με πειθαρχεία, άφησε ουσιαστική κληρονομιά τον δυναμικό χαρακτήρα μιας αρχόντισσας στις κόρες, στις εγγονές της και στις δισέγγονες που τα ονόματά τους χαρακτηρίζουν κάθε ένα από τα έξι δωμάτια του αρχοντικού (Ευφροσύνη, Καλλιόπη, Νικολίτσα, Βασιλική, Ιωάννα, Δάφνη).

Το ξενοδοχείο παραμένει πιστό στην αρχιτεκτονική παράδοση της εποχής, χωρίς να χάνει την μοντέρνα γοητεία του. Τα πρώτα αρχοντικά σπίτια της Ναυπάκτου άρχισαν να χτίζονται το 1850, την εποχή δηλαδή της ναυτικής αίγλης, και συνήθως αποτελούνταν από τρία μέρη, το κατώγι, το ισόγειο και το επάνω πάτωμα, με χονδρούς τοίχους, σιδεριές στα κάτω παράθυρα, βαριές ξύλινες πόρτες με αμπάρες και στέγη από κεραμοσκεπή. Το αρχοντικό δεν διαφέρει και πολύ από αυτά παρά την ανακαίνιση

Στο εσωτερικό των δωματίων τα κεντημένα λευκά είδη, οι δαντέλες και τα υφάσματα με λουλούδια σε ανάλαφρα χρώματα, προσδίδουν ένα αίσθημα αρμονίας και χλιδής. Στο καθένα από τα έξι δωμάτια παρέχονται σύγχρονες ανέσεις όπως internet και Plasma TV, συνδυασμένες με πινελιές που θα σας ταξιδέψουν σε παλιές ρομαντικές εποχές ξυπνώντας σας αγαπημένες μνήμες. Στα μπάνια, η πολυτέλεια του μαρμάρου Διονύσου και οι σφυρήλατοι νιπτήρες καθώς και η πατίνα στις εσωτερικές πόρτες και στις ντουλάπες με φύλλα αληθινού ασημιού, αντισταθμίζουν τη στενότητα του χώρου που υποχρεωτικά υπάρχει σε ένα νεοκλασσικό σπίτι του 1850 που διαμορφώνεται ως Boutique Hotel.

Μοναδική είναι η αίσθηση της πολυτέλειας στον εσωτερικό διάκοσμο, που δεν φορτώνεται από υπερβολές, αλλά από το elegance της πατίνας και των φύλλων ασημιού, των πολυελαίων, του φυσικού ξύλου, των βυζαντινών πλακόστρωτων δαπέδων, των αυθεντικών πινάκων Τέχνης, των French Country αγγιγμάτων στην διακόσμηση, της πορσελάνης και της χειροποίητης δαντέλας.

Στις υπόλοιπες ανέσεις του αρχοντικού και των δωματίων συμπεριλαμβάνονται: Υπέρδιπλο κρεβάτι, Γρήγορo Internet, Γραφείο Μαρμάρινο, Λουτρό, Ντουζ, Χρηματοκιβώτιο, Μίνι Μπαρ, Τηλέφωνο, Μπουρνούζι, Παντόφλες, Στεγνωτήρας, μαλλιών, Σανίδα σιδερώματος, Αίθουσα πρωϊνού, Σαλόνι με τηλεόραση, Μπαρ Ανελκυστήρας και Yποδοχή 24 ώρες. Οι τιμές των δωματίων ποικίλλουν ανάλογα με το δωμάτιο που θα διαλέξετε. Ξεκινάνε από 100€ μέχρι 160€ και συμπεριλαμβάνουν πρωινό.

Info:
Το Αρχοντικό της Πέπως - Boutique Hotel στην Ναύπακτο
Ιλάρχου Τζαβέλλα 11. Ναύπακτος τηλ: 26340 38185-6, fax: 26340 29130
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v