Aegialis Hotel & Spa: Λευκές νύχτες στο απέραντο γαλάζιο

Ζεν χώροι, πολυτελείς παροχές, μοναδικές τοπικές γεύσεις, δροσιστικά cocktail δίπλα στην τεράστια πισίνα και ένα μοναδικής αισθητικής κέντρο θαλασσοθεραπείας συνθέτουν το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Αμοργού, που αγναντεύει από ψηλά το απέραντο γαλάζιο της Αιγιάλης.
Ψηλά πάνω από το βαθυγάλαζο κόλπο της Αιγιάλης, κτισμένο έτσι ώστε να επιβλέπει, από τη στρατηγική του θέση, το τοπίο που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μας θυμίζει πάντα τις σα βγαλμένες από πίνακα σκηνές του Απέραντο Γαλάζιο, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της γαλήνης και της πολυτέλειας εγγυάται υψηλού επιπέδου διαμονή στην Αμοργό.

Ήδη από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του ξενοδοχείου, το ζεν περιβάλλον, η γαλήνη και η ησυχία που επικρατεί στους χώρους του σε προϊδεάζουν για τη φιλοσοφία του. Τα υλικά που επικρατούν στο χώρο, η πέτρα που συνδυάζεται με γήινα και φωτεινά χρώματα στις σωστές αναλογίες, το λευκό που αντανακλά το κυκλαδίτικο φως που διαχέεται παντού από τα μεγάλα παράθυρα, τα οποία βλέπουν το απέραντο γαλάζιο, δημιουργούν αίσθηση αρμονίας, δροσιάς και οικειότητας.

Έξι διαφορετικοί τύποι δωματίων –standard, superior και exclusive δωμάτια, family, business και honeymoon σουίτες– μας βάζουν σε δίλημμα για το πού θα μείνουμε κάθε φορά: να επιλέξουμε τη family suite για να κάνουμε τη χάρη των παιδιών που θέλουν X-box και επιτραπέζια στο δωμάτιο, ή να απολαμβάνουμε κάθε μέρα ένα Jacuzzi για δύο με θέα στη θάλασσα στη honeymoon suite;

Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με air condition, δορυφορική τηλεόραση, πιστολάκι μαλλιών, χρηματοκιβώτιο, ψυγείο και τηλέφωνο και διαθέτουν δικό τους μπαλκόνι ή βεράντα με θέα θάλασσα. Αν επιλέξετε να μείνετε σε superior δωμάτιο, θα έχετε επιπλέον στη διάθεσή σας μίνι στερεοφωνικό συγκρότημα, μπανιέρα αντί για ντους και δυνατότητα πρόσβασης στο internet, ενώ τα excusive δωμάτια διαθέτουν και τηλεόραση plasma, DVD player, στερεοφωνικό, υπέρδιπλα κρεβάτια, δωμάτιο ντουλάπα και Jacuzzi με θέα.

Η family σουίτα ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φροντίδα που παρέχει στους μικρούς επισκέπτες του ξενοδοχείου, με δύο τηλεοράσεις, X-box χωρίς επιπλέον χρέωση και επιτραπέζια παιχνίδια. Τα δύο της δωμάτια έχουν ξεχωριστά μπαλκόνια και κοινό μπάνιο. Η business suite, ειδικά σχεδιασμένη για όσους χρειάζονται το γραφείο και στις διακοπές τους, είναι διώροφη με ξύλινη εσωτερική σκάλα και ξεχωριστή είσοδο για κάθε όροφο, ενώ εξοπλίζεται με υπολογιστή, εκτυπωτή και φαξ.

Η honeymoon – presidential σουίτα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μια άκρως ρομαντική διαμονή. Highlight της, το μοναδικό Jacuzzi για δύο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα, καθώς και η μεγάλη βεράντα με τις ξαπλώστρες για να αγναντεύετε με τις ώρες το απέραντο γαλάζιο. Πέραν αυτής, καθένα από τα δύο δωμάτια της σουίτας διαθέτει και το δικό του, ξεχωριστό μπαλκόνι, ενώ η κουζίνα της είναι πλήρως εξοπλισμένη για την παρασκευή κρύων και ζεστών ροφημάτων, cocktails και φρουτοσαλατών.

Όταν καταφέρετε να αποχωριστείτε το δωμάτιο ή τη σουίτα σας, θα κατεβείτε για ένα δροσιστικό cocktail δίπλα στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα στο Corte Wet Café, θα εμπιστευτείτε τον διεθνώς βραβευμένο visasist Tommy να ανανεώσει το look σας στο υψηλής αισθητικής κομμωτήριο του ξενοδοχείου, θα κρατήσετε τη φόρμα σας στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, κάνοντας ποδήλατο ή διάδρομο ενώ θαυμάζετε από ψηλά τα βαθυγάλαζα νερά της Αιγιάλης, πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία και θα αναζωογονηθείτε με φρέσκους χυμούς, ελαφριά snacks, και κρύα ή ζεστά αφεψήματα, φτιαγμένα από τα πασίγνωστα αμοργιανά βότανα στο Fresh Bar.

Το τελευταίο, στο χώρο του Κέντρου Θαλασσοθεραπείας και Ομορφιάς «Λάλων Ύδωρ», συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της ευεξίας και αρμονίας σώματος και πνεύματος που ακολουθεί το spa του ξενοδοχείου. Σε ξεχωριστό κτίριο δίπλα στο Aegialis Hotel, το Λάλων Ύδωρ προσφέρει εξειδικευμένες θεραπείες, βασισμένες στις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του, σε μοναδικής αισθητικής χώρους που προσφέρουν απαράμιλλη θέα στη θάλασσα από κάθε σημείο τους. Το spa διαθέτει σάουνα, χαμάμ, εσωτερικό και εξωτερικό Jacuzzi, εσωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό, δωμάτια μασάζ και περιποιήσεων.

Καθώς βραδιάζει, κατευθυνόμαστε στο διακοσμημένο με πίνακες του Γάλλου ζωγράφου Michel Constant Αμβροσία Gallery Restaurant και πιάνουμε θέση στη βεράντα του, με την ασυναγώνιστη θέα, για να απολαύσουμε γνήσιες αμοργιανές γεύσεις και διεθνή fusion κουζίνα, συνοδεία εκλεκτών ελληνικών κρασιών. Εδώ θα επιστρέψουμε το πρωί για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με φρεσκοψημένο κέικ, σπιτικές μαρμελάδες και ζυμωτό ψωμί. Και το βράδυ, δίνουμε ραντεβού με όλο το νησί στο Corte Club, κάτω από την πισίνα, για να αντικρίσουμε χορεύοντας την ανατολή πάνω από τον κόλπο της Αιγιάλης, πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία.

Το Aegialis Hotel & Spa λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές (με πρωινό) τη high season, από 20 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου, ξεκινούν από 154 ευρώ για το standard δίκλινο δωμάτιο, από 284 ευρώ για το exclusive, από 283 ευρώ για τη family suite και από 657 ευρώ για τη honeymoon suite.

Η.Κ.

Aegialis Hotel & Spa, Αιγιάλη, Αμοργός, τηλ.: 22850 73393/107
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v