Konitsa Mountain Hotel: Ηπειρώτικη παράδοση και φιλοξενία

Χτισμένο στην κορυφή της Κόνιτσας, ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και τον γάργαρο Αώο, το Konitsa Mountain Hotel αποτελεί κατάλυμα παντός καιρού προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία σε αυτούς που αγαπούν εξίσου την παράδοση και την πολυτέλεια.
Konitsa Mountain Hotel: Ηπειρώτικη παράδοση και φιλοξενία
Μπορεί να μπήκε η Άνοιξη, αλλά ο χειμερινός ακόμα καιρός μας προδιαθέτει για ορεινούς προορισμούς και για διαμονές σε γραφικά, χωριάτικα ξενοδοχεία που αξίζει να επισκεφθούμε… πριν πιάσουν οι ζέστες.

Έτσι, για αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε να σας προτείνουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, παραδοσιακό αλλά και πολυτελές, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, την Κόνιτσα. Μόλις 50 λεπτά από τα Γιάννενα, περί τα 500 χλμ. από την Αθήνα, το Konitsa Mountain Hotel, ανάμεσα στους πρόποδες του καταπράσινου Προφήτη Ηλία και τα γάργαρα νερά του ποταμού Αώου, αποτελεί ιδανικό κατάλυμα παντός καιρού.

Με σεβασμό στην πέτρινη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αλλά και έκδηλο το στοιχείο της πολυτέλειας και της αρχοντιάς, το νεόκτιστο Konitsa Mountain Hotel, τοποθετημένο στην κορυφή της Κόνιτσας, δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους επισκέπτες του χαλάρωση, άνεση και ηρεμία, στοιχεία που συναντά κανείς μόνο στα φιλόξενα χωριά της ελληνικής επαρχίας, και ακόμα περισσότερο στα πέριξ των Ιωαννίνων.

Για τη διαμονή σας εκεί μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα δωμάτια με υδρομασάζ, δύο από αυτά με τζάκι, τρεις μοναδικές σουίτες (η κόκκινη, η άσπρη και η μπλε), και εννέα δωμάτια με ξεχωριστή προσωπικότητα αφού διαφέρουν μεταξύ τους στο χρωματικό μοτίβο και το στυλ της διακόσμησης. Η ποιότητα των τοπικών επίπλων και των υλικών, η άνεση, η ζεστασιά που προσφέρουν το ξύλο και η πέτρα, η ζωγραφική τέχνη των Χιοναδιτών, καθώς και η εκπληκτική θέα στα επιβλητικά γύρω βουνά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των δωματίων που τα κάνουν τόσο ευχάριστα και φιλόξενα. Ενώ στις επιπλέον παροχές περιλαμβάνονται η δορυφορική τηλεόραση, το σεσουάρ, το internet και φυσικά η αυτόνομη θέρμανση.

Και οι κοινοί χώροι του Konitsa Mountain Hotel, ωστόσο, είναι άξιοι αναφοράς. Στο ευρύχωρο και κομψό εστιατόριο έχετε τη δυνατότητα να πάρετε το πρωινό σας και να απολαύσετε γεύσεις της παραδοσιακής κονιτσιώτικης κουζίνας, από ολόφρεσκα τοπικά υλικά, που θα σας μείνουν αξέχαστες. Γλυκά, ποτά, και διάφορα άλλα πλούσια εδέσματα προσφέρονται στον επισκέπτη για πρωινό ή για πρόγευμα, χαρίζοντάς του/της μία πρωτόγονη γαστριμαργική εμπειρία. Άλλωστε, χάρη στο 24ωρο room service μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας και στην άνεση του δωματίου σας.

Επιπλέον, για ακόμα πιο ζωτικές στιγμές χαλάρωσης, το Konitsa Mountain διαθέτει και μία καλά εξοπλισμένη αίθουσα αναζωογόνησης και ευεξίας, με σάουνα, χαμάμ και γυμναστήριο, η οποία προσφέρει μεταξύ άλλων υπηρεσίες spa (αρωματοθεραπεία, σοκολατοθεραπεία κλπ), αισθητικής (μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση) και κομμωτηρίου.

Αν πάλι έχετε όρεξη για βόλτες και δυναμικές δραστηριότητες, η Κόνιτσα προσφέρεται και σε αυτήν την περίπτωση. Επισκεφθείτε την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία και θαυμάστε το άγαλμα της «Ηπειρώτισσας Ελευθερίας», περάστε κάτω από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, χτισμένο το 1870, απολαύστε τη θέα από την ψηλή γέφυρα του Αώου και φωτογραφίστε τα αμέτρητα παραδοσιακά αρχοντικά, τα οποία ξεχωρίζουν για την ιστορική τους σημασία.

Οι πιο δραστήριοι, πάλι, μπορείτε να επιδοθείτε σε rafting στον Αώο και τον Βοϊδομάτη, monoraft (κατάβαση ποταμού με μονοθέσια ή διθέσια βάρκα), canyoning (κατάβαση φαραγγιών με χρήση σχοινιών), πεζοπορία σε επιλεγμένα μονοπάτια, περιήγηση με ναυλωμένο λεωφορειάκι, εκδρομές με 4x4, ιππασία, τοξοβολία, καθώς και παραπέντε. Οι υπεύθυνοι του Konitsa Mountain Hotel θα σας ενημερώσουν με περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα πραγματοποιήσετε τις παραπάνω δραστηριότητες.

Οι τιμές του Konitsa Mountain Hotel αυτήν την εποχή ξεκινούν από 70 ευρώ τις καθημερινές για ένα δίκλινο δωμάτιο (90 ευρώ τα παρασκευοσάββατα), το δωμάτιο με τζακούζι ξεκινά από 80 ευρώ, το δωμάτιο με τζακούζι και τζάκι από 90 ευρώ, ενώ η σουίτα κοστίζει 110 ευρώ τις καθημερινές και 140 ευρώ τα παρασκευοσάββατα. Στις τιμές, που ισχύουν για δύο άτομα, περιλαμβάνεται το πρωινό, για τη χρήση του spa υπάρχει μία μικρή χρέωση, ενώ κάθε επιπλέον άτομο που θα φιλοξενηθεί στο δωμάτιο χρεώνεται με 20 ευρώ την ημέρα.

Konitsa Mountain Hotel: Κόνιτσα, Ιωάννινα, Ήπειρος. Τηλ: 26550 29390, 26510 38705, fax: 26550 29391.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v