Ξενώνας Πύργος Μυστρά: Στη σκιά του Ταΰγετου

Με την Άνοιξη να ομορφαίνει τις μέρες, μία εκδρομή στην πανέμορφη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε. Πού θα μείνουμε; Μα φυσικά στον αριστοκρατικό ξενώνα Πύργος Μυστρά που συνδυάζει αρμονικά παράδοση και πολυτέλεια.
Η Άνοιξη είναι εδώ και οι αποδράσεις στην ελληνική φύση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Τα ανθισμένα τοπία, ο καταγάλανος ουρανός, το δροσερό θαλασσινό αεράκι που πλανιέται στον αέρα αποτελούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ολιγοήμερη χαλάρωση και αναζωογόνηση. Και όταν όλα αυτά συνδυάζονται με τις ανέσεις και τη ζεστή φιλοξενία ενός παραδοσιακού πλην όμως πολυτελέστατου ξενώνα, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, τότε η εκδρομή μας μετατρέπεται αυτόματα σε ένα όμορφο παραμύθι.

Ο Ξενώνας Πύργος Μυστρά, στην βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, 5 χλμ. από τη Σπάρτη και κάτω από τη βαριά σκιά του Ταϋγέτου αποτελεί το πιο ρομαντικό σκηνικό της εκδρομής μας. Στο επιβλητικό αρχοντικό που κάποτε κατέλυαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο αγιογράφος και λογοτέχνης Φώτης Κόντογλου, σήμερα επισκέπτες από όλον τον κόσμος απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά, τη γοητεία της παράδοσης και τη σεμνή πολυτέλεια ενός αριστοκρατικού ξενώνα.

Ο Πύργος Μυστρά αποτελείται από δύο διώροφες σουίτες (στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι τέσσερα άτομα), δύο δίκλινα και τρία τρίκλινα, διαμορφωμένα και διακοσμημένα με κεντρικές ιδέες την αρμονία, την τέχνη, την ποιότητα και τη γαλήνη. Η βυζαντινή αρχιτεκτονική με την πέτρα, τις χαρακτηριστικές κεραμοσκεπές και τα μωσαϊκά δάπεδα είναι έκδηλη σε κάθε γωνιά του ξενώνα, ενώ τα πολυτελή υφάσματα και τα εντυπωσιακά φιλοτεχνήματα του Γιάννη Μπαβαρέζου στους εσωτερικούς χώρους ολοκληρώνουν ένα κατάλυμα υψηλής αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, το κάθε δωμάτιο μοιάζει με ρομαντική σκηνογραφία άλλης εποχής με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά με κοινό γνώρισμα την άμεση επαφή με τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης. Και ενώ στους χώρους των δωματίων νιώθει ο επισκέπτης πως βρίσκεται σε άλλη εποχή, οι σύγχρονες ανέσεις, όπως η δορυφορική τηλεόραση, η δυνατότητα σύνδεσης με internet, η ντουζιέρα με υδρομασάζ, το τζάκι και φυσικά ο αυτόματος κλιματισμός, τον επαναφέρουν στην όμορφη πλευρά της πραγματικότητας.

Δεν είναι όμως μόνο τα δωμάτια που παγιδεύουν το βλέμμα και προσφέρουν αναζωογονητικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά και οι υπόλοιπες γωνιές του ξενώνα, διαμορφωμένες με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια και την παράδοση που μας καλούν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφες στιγμές. Τη νύχτα μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του υπό το φως των καντηλιών στο Αραμπέσκ, το απόγευμα ένας καφές στο Χαγιάτι με το βλέμμα να χάνεται στην εύφορη πεδιάδα της Σπάρτης είναι μία πραγματική όαση, ενώ στον Πορτοκαλεώνα -καιρού επιτρέποντος- νιώθει κανείς πως παίρνει το πρωινό του στον Παράδεισο.

Μην περάσετε, όμως, όλες τις ώρες σας στο ξενοδοχείο. Η περιοχή προσφέρεται για βόλτες και επισκέψεις στα αξιοθέατα. Αξίζει, λοιπόν, να περπατήσετε την καστροπολιτεία του Μυστρά, να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό Μουσείο Μυστρά και Σπάρτης, καθώς και τη Βυζαντινή Μητρόπολη του Αγ. Δημητρίου, ενώ το τοπίο στον Καιάδα θα σας εντυπωσιάσει. Οι λάτρεις της φύσης θα ενθουσιαστούν με τα πεζοπορικά μονοπάτια, ενώ στο αναρριχητικό πάρκο Λαγκάδας θα εκτινάξετε την αδρεναλίνη σας.

Οι τιμές αυτήν την εποχή στον Ξενώνα Πύργος Μυστρά ξεκινούν από 190 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό, ενώ αν επιλέξετε τη σουίτα το κόστος ανεβαίνει στα 350 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Επίσης, υπάρχει έκπτωση για τέσσερις διανυκτερεύσεις μέσα στη βδομάδα, από Κυριακή έως Πέμπτη, της τάξης των 25 ευρώ.

Ξενώνας Πύργος Μυστρά: Μανουσάκη 3, Μυστράς, τηλ. 27310 20770-870, fax: 27310 20774.

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v