Κέδρος: Ένας ξενώνας όλο χρώμα στον Αγ. Αθανάσιο

Πέντε δωμάτια, πέντε διαφορετικά χρώματα, άπειρες ξεχωριστές στιγμές, ένας παραδοσιακός ξενώνας με κύρια χαρακτηριστικά τη σπιτική θαλπωρή, την πέτρα και το ξύλο αποτελούν μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου στην Πέλλα.
Κέδρος: Ένας ξενώνας όλο χρώμα στον Αγ. Αθανάσιο
Σε έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας, στον Άγιο Αθανάσιο, και σε υψόμετρο 1200 μέτρων ένας ολοκαίνουριος ξενώνας περιμένει να ντύσει τις ανοιξιάτικες αποδράσεις μας με άρωμα βουνού, χρώμα θαλπωρής και αίσθηση γαλήνης.

Κτισμένος σύμφωνα με τις επιταγές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής –δε θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι κι αλλιώς, η έμπνευση και μόνο που παρέχει ο οικισμός προτρέπει για την υιοθέτηση αυτού του ύφους– με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, ο ξενώνας Κέδρος διαθέτει πέντε δωμάτια ιδανικά για να φιλοξενήσουν τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας.

Μοναδικά διακοσμημένα, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό ύφος και προσωπικότητα, και με ονόματα εμπνευσμένα από τα χρώματα τα οποία κυριαρχούν στο εσωτερικό τους, τα δωμάτια του ξενώνα μοιράζονται την ίδια ζεστή ατμόσφαιρα, την ίδια αίσθηση θαλπωρής και το ίδιο ξεχωριστό γούστο στη διακόσμηση, την οποία χαρακτηρίζουν στοιχεία παραδοσιακά, από τα ξύλινα σκαλιστά έπιπλα και τους πέτρινους τοίχους μέχρι τα περίτεχνα τζάκια και τα ξύλινα ταβάνια.

Το ροζ δωμάτιο ξεχωρίζει για το ρομαντισμό του, με την κουνουπιέρα πάνω από το κρεβάτι και τις πορσελάνινες κούκλες στον τοίχο να αποπνέουν ατμόσφαιρα εποχής, ενώ το μπλε δωμάτιο μας ταξιδεύει σε εικόνες καλοκαιρινές, προσφέροντας παράλληλα μοναδική θέα από τα παράθυρά του. Το πράσινο δωμάτιο αποπνέει αίσθηση γαλήνης, με την κουνιστή πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι να κλέβει την παράσταση, ενώ το καφέ δωμάτιο διακρίνεται για το glamorous ύφος του και τον υπέροχο συνδυασμό των χρωμάτων του με την πέτρα του τοίχου. Τέλος, το κόκκινο δωμάτιο είναι ό,τι πιο κοντά σε σκηνικό για… νύχτες πάθους έχετε φανταστεί.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με ατομική θέρμανση, πέτρινο τζάκι, τηλεόραση Plasma, σεσουάρ, καμπίνα υδρομασάζ και σάουνας. Ο ξενώνας διαθέτει επίσης καθιστικό και αίθουσα πρωινού με πέτρινο τζάκι και μεγάλη τηλεόραση. Εδώ η μέρα σας ξεκινά με σπιτικές γεύσεις παρασκευασμένες με αγνά, τοπικά υλικά, φρεσκοστυμένους χυμούς και παραδοσιακές πίττες που θα σας δώσουν ενέργεια για μια μέρα γεμάτη εξορμήσεις –υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα καταφέρετε να απαρνηθείτε έστω και για λίγο τη μοναδική ατμόσφαιρα του Κέδρου.

Η περιοχή, πάντως, προσφέρεται τόσο για sightseeing και χαλαρές βόλτες στον οικισμό και τα γύρω χωριά, όσο και για δραστηριότητες όπως σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, που απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από εδώ, πεζοπορία, ιππασία, κωπηλασία στη Βεγορίτιδα, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον ξενώνα, και εκδρομές στις γύρω περιοχές όπως το Νυμφαίο, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα λουτρά Αριδαίας και την Έδεσσα, από την οποία σας χωρίζουν μόνο 33 χιλιόμετρα.

Ο ξενώνας λειτουργεί όλο το χρόνο. Το δίκλινο δωμάτιο αυτήν την περίοδο θα σας κοστίσει 100 ευρώ, ενώ η σουίτα (το πράσινο δωμάτιο) 120 ευρώ, επίσης με πρωινό.

Η.Κ.

Ξενώνας Κέδρος, Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, Καϊμακτσαλάν, τηλ. κρατήσεων: 2310 782515, 6974 722251
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v