Αρχοντικό Δεληγιάννη: Ξενώνας με παράδοση σε έναν τόπο με ιστορία

Ένα συγκρότημα κτισμάτων του 18ου αιώνα στη Δημητσάνα αναστηλώθηκε για να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα weekends μας, με τη ζεστασιά του ξύλου, τη θαλπωρή του τζακιού και την άνεση όλων των σύγχρονων παροχών και ανέσεων.
Αρχοντικό Δεληγιάννη: Ξενώνας με παράδοση σε έναν τόπο με ιστορία
Στην καρδιά της Αρκαδίας, στη μοναδική Δημητσάνα, ένα συγκρότημα κτισμάτων του 18ου αιώνα αναστηλώθηκε για να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα weekends μας, σε δωμάτια με τη ζεστασιά του ξύλου, το ρομαντισμό της φωτιάς που σιγοκαίει στο τζάκι, τη θαλπωρή της πέτρας στους τοίχους και την άνεση όλων των σύγχρονων παροχών και ανέσεων που περιμένουμε από έναν πολυτελή ξενώνα.

Το Αρχοντικό Δεληγιάννη, κτισμένο σύμφωνα με τα πρότυπα της παραδοσιακής, λιτής αρκαδικής αρχιτεκτονικής, διαθέτει δέκα πολυτελή δωμάτια, το καθένα με το δικό του, μοναδικό χαρακτήρα και ξεχωριστή διακόσμηση. Κάθε δωμάτιο απολαμβάνει τη θαλπωρή του τζακιού, προσφέρει τη χαλάρωση ενός υδρομασάζ και διαθέτει επιπλέον σύνδεση στο internet και δορυφορική τηλεόραση.

Ζεστά χρώματα, στους τόνους του κίτρινου και του πορτοκαλί ως επί το πλείστον, δένουν αρμονικά με τα ξύλινα ταβάνια και τις λεπτομέρειες από πέτρα στους τοίχους. Παραδοσιακά έπιπλα, ξύλινα και σφυρήλατα κρεβάτια, απαλός ατμοσφαιρικός φωτισμός και βαριές κουρτίνες συμπληρώνουν ιδανικά τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με τζάκι, υδρομασάζ, δορυφορική τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, ψυγείο, αυτόνομη θέρμανση. Στους επισκέπτες του ξενώνα παρέχεται επίσης δωρεάν σύνδεση στο internet και απεριόριστες κλήσεις εντός Ελλάδας. Διατίθεται, τέλος, και υπηρεσία room service.

Αρχοντιά και απλότητα, ποιοτικά υλικά και προσωπικό μεράκι συνθέτουν και τους κοινόχρηστους χώρους του αρχοντικού. Η ατμόσφαιρα στην υποδοχή και στους χώρους του πρωινού και του καφέ προϊδεάζει τον επισκέπτη για την προσοχή με την οποία έχει φροντιστεί κάθε λεπτομέρεια.

Όταν καταφέρετε να… απαρνηθείτε, έστω και για λίγο, τη θαλπωρή του δωματίου σας, θα περιηγηθείτε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου, την ιστορική Δημητσάνα, θα οργανώσετε τις εξορμήσεις σας στο φαράγγι του Λούσιου και θα περιπλανηθείτε στο ελατοδάσος του Μαινάλου. Σε απόσταση αναπνοής από εδώ βρίσκονται, επίσης, τα χωριά Στεμνίτσα και Βυτίνα, που αξίζουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη.

Το Αρχοντικό Δεληγιάννη λειτουργεί όλο το χρόνο. Το δίκλινο δωμάτιο αυτήν την περίοδο θα σας κοστίσει 100 ευρώ με πρωινό.

Η.Κ.

Αρχοντικό Δεληγιάννη, Δημηστάνα Αρκαδίας, τηλ.: 27950 31571, 6944 834554
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v