Ξενοδοχείο Μαυρομιχάλαι: Πολιτισμός και πολυτέλεια στη Μάνη

Ένα οίκημα παλιό όσο και η ιστορία του ελληνικού κράτους ανακαινίστηκε, αναστηλώθηκε και πήρε νέα ζωή. Το ξενοδοχείο Μαυρομιχάλαι στη Μάνη περιμένει αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν εξίσου την παράδοση και την πολυτέλεια.
Ξενοδοχείο Μαυρομιχάλαι: Πολιτισμός και πολυτέλεια στη Μάνη
Πού να το φανταζόταν ο οπλαρχηγός της Επανάστασης και πρώτος πρωθυπουργός της χώρας, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ότι η ιστορική οικία του στο γραφικό Λιμένι της Μάνης, εκεί όπου έζησε η γνωστή οικογένειά του από προκρίτους, θα μετατρεπόταν 230 χρόνια μετά σε ένα «πολιτιστικό» ξενοδοχείο;

Το διατηρητέο κτίριο, δίπλα ακριβώς από το παλάτι της μεγάλης οικογένειας Μαυρομιχάλη, ξαναζωντάνεψε, ανακαινίστηκε όμορφα και μπορεί πλέον να προσφέρει μία πολύ ιδιαίτερη, πρωτότυπη ίσως, διαμονή, στους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Αναστηλώθηκε, λοιπόν, πριν λίγο καιρό, κρατώντας ανέπαφη την αρχιτεκτονική της περιοχής αλλά και τα ίδια του τα χαρακτηριστικά και δεσπόζει ξανά καμαρωτό πάνω από τη θάλασσα του Αιγαίου.

Στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του, διατίθενται για τους επισκέπτες έξι συνολικά δωμάτια, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αλλά εξίσου εντυπωσιακά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μία Junior Suite, με πολυτελές διπλό κρεβάτι, καθιστικό με καναπέ-κρεβάτι, LCD TV, DVD Player, μεγάλο πολυτελές λουτρό και ξεχωριστή θέα προς τον κόλπο του Λιμενίου. Μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι τέσσερα άτομα. Το κόστος της Junior Suite αυτήν την περίοδο είναι στα 320 ευρώ με πλήρες πρωινό.

Υπάρχει ακόμα ένα Superior Υπνοδωμάτιο, και αυτό με πολυτελές διπλό κρεβάτι και καθιστικό με καναπέ-κρεβάτι, LCD TV, DVD Player και μεγάλο πολυτελές λουτρό, ενώ διακρίνεται για την παραδοσιακή θολωτή αρχιτεκτονική του. Μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι τέσσερα άτομα. Το κόστος του Superior Υπνοδωματίου αυτήν την εποχή είναι στα 250 ευρώ με πλήρες πρωινό.

Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε το Μεγάλο Υπνοδωμάτιο, το οποίο δεν διαθέτει μεν καθιστικό με καναπέ-κρεβάτι, αλλά έχει και αυτό LCD TV και πολυτελές λουτρό. Η πέτρα, το δρύινο πάτωμα, τα παραδοσιακά σιδερένια έπιπλα και τα απαλά και ζεστά υφάσματα δεν λείπουν από κανένα από τα δωμάτια, δημιουργώντας την αίσθηση της πολυτέλειας ακόμα κι αν το δωμάτιο είναι 230 ετών. Το κόστος του Μεγάλου Υπνοδωματίου αυτήν την εποχή είναι στα 240 ευρώ, με πλήρες πρωινό.

Τέλος, στο ξενοδοχείο διατίθενται τρία ακόμα standard υπνοδωμάτια, που διαθέτουν και αυτά ένα πολυτελές διπλό κρεβάτι, LCD TV και πολυτελές λουτρό. Το κόστος για αυτά το δωμάτια αυτήν την εποχή είναι στα 170 ευρώ με πλήρες πρωινό.

Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι σε όλα τα υπνοδωμάτια ο επισκέπτης θα βρει σεντόνια και πετσέτες Azzaro, πολυτελή μπουρνούζια και παντόφλες, είδη περιποίησης μπάνιου Bulgari, χρηματοκιβώτιο, σεσουάρ, αυτόνομο κλιματισμό και τηλέφωνο. Παρέχεται, επίσης, δωρεάν room service, ενώ όλα τα δωμάτια κοιτούν προς τον κόλπο του Λιμενίου. Τέλος, το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν πρόσβαση στο internet, αλλά απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του.

Ένα όμορφο ορμητήριο, λοιπόν, το Μαυρομιχάλαι, που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν μεν τις ανέσεις του, απολαμβάνοντας τα εξαιρετικά δωμάτια αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους χαλάρωσης του bar και της τραπεζαρίας, αλλά και να οργανώνουν από εκεί τις εκδρομές τους στα γύρω χωριά της μοναδικής Μάνης.

Ξενοδοχείο Μαυρομιχάλαι: Λιμένι Αρεόπολης, Λακωνία. Τηλ. 27330 52400, fax: 27330 53143.

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v