Castle Resort: Μια απόδραση... σωστό παραμύθι στα Καλάβρυτα

Ένα μικρό χωριό με λιθόκτιστα σπιτάκια, κόκκινα κεραμίδια, καλαίσθητη διακόσμηση στους εσωτερικούς χώρους, μοναδικές γεύσεις στο εστιατόριο και φιλοξενία 4 αστέρων υπόσχεται να γίνει το δικό σας ιδιωτικό καταφύγιο στο Χελμό.
Castle Resort: Μια απόδραση... σωστό παραμύθι στα Καλάβρυτα
Ένα μικρό χωριό ξεπροβάλλει πίσω από τις στροφές του δρόμου που ανεβαίνει από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού. Ένα χωριουδάκι με μικρά, λιθόκτιστα σπίτια με κόκκινα κεραμίδια και καμινάδες και πλακόστρωτα δρομάκια σε μια έκταση 15 περίπου στρεμμάτων. Αυτό είναι το Castle Resort, ένα συγκρότημα παραδοσιακών κτιρίων, κτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα δουλεμένη στο χέρι, που προσφέρει ανέσεις 4 αστέρων και φιλοξενία αυθεντική, ανεπιτήδευτη.

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι αναμφισβήτητα η απαράμιλλη θέα από το ξενοδοχείο στα γύρω χιονισμένα βουνά και τα Καλάβρυτα. Ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς πλαισιώνει το συγκρότημα και εκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Κτισμένο στη θέση Αγία Παρασκευή (Καστράκι) σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα στο δρόμο προς το χιονοδρομικό, αποτελεί την ιδανική επιλογή διαμονής για… ετερόκλητες παρέες, που δε συμφωνούν αν θα περάσουν περισσότερες ώρες περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια ή τις πίστες του σκι –αν και φτάνοντας στο Castle Resort θα συμφωνήσουν ότι μάλλον θέλουν να περάσουν τις περισσότερες ώρες σε αυτό.

Χωρισμένο σε τρεις διαφορετικές ομάδες κτιρίων, το συγκρότημα έχει διαμορφωθεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την άνετη διαμονή. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τα δύο κεντρικά κτίρια που φιλοξενούν το ένα τη reception με ένα ζεστό και φιλόξενο σαλονάκι με μπαρ απέναντι από το τζάκι, και το δεύτερο το εστιατόριο που σερβίρει γευστικότατες τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ παράλληλα προσφέρει μοναδική θέα στο βουνό. Στο δεύτερο όροφο, ακριβώς πάνω από το εστιατόριο, βρίσκεται το κυρίως μπαρ, μεγάλο, φωτεινό, με απεριόριστη θέα, βαθιές πολυθρόνες για χαλάρωση, τζάκι και δυνατότητα φιλοξενίας πολλών επισκεπτών.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από επτά κτίρια με 20 συνολικά δωμάτια, εκ των οποίων επτά μεζονέτες με σοφίτα, που μπορούν να φιλοξενήσουν μια ολόκληρη οικογένεια η καθεμιά. Η τρίτη ομάδα αποτελείται από τα δύο κτίρια που στεγάζουν τις πολυτελέστατες σουίτες, οι οποίες, πέραν του στάνταρ εξοπλισμού των δωματίων, διαθέτουν πολυτελές σαλόνι, μπορούν να φιλοξενήσουν δύο επιπλέον άτομα, και περιλαμβάνουν σετ πρωινού, πράγμα τόσο απαραίτητο τα κατάλευκα πρωινά του χιονισμένου χειμώνα, που θα προτιμούσατε ένα ζεστό καφέ, ή τσάι, μπροστά στο αναμμένο τζάκι πριν το πρωινό.

Περίπου 45 τετραγωνικά μέτρα είναι στη διάθεση των φιλοξενούμενων στα δωμάτια και τις μεζονέτες, ενώ οι δύο σουίτες εκτείνονται σε 85 τετραγωνικά η καθεμία. Η καλαίσθητη διακόσμηση γίνεται εμφανής στις μικρές πινελιές, τους πίνακες ζωγραφικής, τα ξύλινα ταβάνια, τα σφυρήλατα κρεβάτια, τα κομψά πορτατίφ, ενώ τα ζεστά χρώματα στους τόνους του πορτοκαλί και του κόκκινου δένουν αρμονικά με τους πέτρινους τοίχους των δωματίων και των εσωτερικών χώρων.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, Nova και δορυφορική, πρόσβαση στο Ιnternet και εξωτερική τηλεφωνική γραμμή, μίνι μπαρ πλήρως εξοπλισμένο, ατομικά ελεγχόμενο καλοριφέρ, κλιματισμό για το καλοκαίρι, τζάκι, ευρύχωρες αποκλειστικές βεράντες, παράθυρα με θέα και λαμπερό φως, άνετο και ευρύχωρο λουτρό, κατάλευκα μπουρνούζια και παντόφλες για τους εσωτερικούς χώρους. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται, επίσης, Play Room, όπου οι μικροί επισκέπτες θα απασχοληθούν δημιουργικά με δημοφιλή video games και έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια όσο εσείς απολαμβάνετε το ποτό ή τον καφέ σας, χώροι παρκαρίσματος και εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το Castle Resort λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 195 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο και φτάνουν μέχρι 300 ευρώ για τη σουίτα, με πρωινό. Για κρατήσεις από Κυριακή έως Πέμπτη, εκτός αργιών, ισχύουν ειδικές προσφορές, που περιλαμβάνουν τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με τζάκι προς 240 ευρώ το άτομο με πρωινό, ή τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με τζάκι προς 210 ευρώ το άτομο με πρωινό.

Η.Κ.

Castle Resort, Αγία Παρασκευή Καστράκι, Καλάβρυτα, τηλ.: 26920 24556
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v