Nessos Hotel: Διαμάντι κρυμμένο στα βουνά της Ροδόπης

Με επιβλητική θέα στα βουνά της Λεκάνης και την Οροσειρά της Ροδόπης, πνιγμένο από την άγρια ομορφιά της φύσης, το όμορφο ξενοδοχείο Nessos αποτελεί από μόνο του ιδανική αφορμή για να επισκεφθεί κανείς τη μακρινή Δράμα.
Nessos Hotel: Διαμάντι κρυμμένο στα βουνά της Ροδόπης
Με τη χάρη του μυθικού Κενταύρου Νέσσου, το πανέμορφο αυτό ξενοδοχείο στο χωριό Παρανέστι της Δράμας δημιουργήθηκε για να προσφέρει τις φιλόξενες υπηρεσίες του στους εκάστοτε επισκέπτες. Όμοια με τον Νέστο που μετέφερε στη ράχη του τους διαβάτες από τη μία στην άλλη άκρη του ποταμού Ευήνου, το Nessos Hotel «μεταφέρει» τους καλεσμένους του σε έναν άλλο κόσμο, σε ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία της Δράμας, δίπλα στον ποταμό Νέστο.

Χτισμένο σε λόφο, στη θέση του παλιού πολυβολείου, το Nessos δεσπόζει στο γραφικό χωριό Παρανέστι, ξετυλίγοντας από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια του την επιβλητική θέα στα κυματιστά βουνά της Λεκάνης, από τη μία, και την άγρια ομορφιά της οροσειράς της Ροδόπης, από την άλλη.

Η διαμονή στο ξενοδοχείο είναι απλά… μυθική. Το κάθε ένα από τα δώδεκα δωμάτιά του διαθέτει το δικό του μυθολογικό όνομα (Ρήσσος, Αίγλη, Ορφέας, Ευριδίκη κ.α.) και, τη δική του, αντίστοιχα, εντυπωσιακή διακόσμηση. Για τους πιο εκλεκτικούς, το ξενοδοχείο έχει δημιουργήσει και τη σουίτα «Διόνυσος», μεγαλύτερη σε μέγεθος και με ένα ζεστό καθιστικό για όμορφες, ιδιωτικές στιγμές.

Ανάμεσα στις παροχές των, έτσι κι αλλιώς, υπεράνετων δωματίων περιλαμβάνονται: king size κρεβάτια, πολυτελής επίπλωση, τηλεόραση, τηλέφωνο, σύνδεση με το διαδίκτυο, στεγνωτήρας μαλλιών και mini-bar, ενώ όλα τα δωμάτια έχουν θέα που κόβει την ανάσα στα βουνά.

Ακόμα, το σαλόνι του ξενοδοχείου υποδέχεται τον επισκέπτη με ένα φιλόξενο μπαρ-καφετέρια, όπου λαμβάνει χώρα και το πρωινό, ενώ το μεγάλο τζάκι δημιουργεί ένα αίσθημα ζεστασιάς, σαν να βρίσκεται κανείς σε ένα φιλικό σπίτι. Οι στιγμές σας εκεί θα σας γεμίσουν χαλάρωση και ευεξία στο έπακρο, αν συνυπολογίσει κανείς πως στον χώρο του Nessos υπάρχει και ένα μικρό spa, με σάουνα και χαμάμ. Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, όταν θα επιστρέφετε από τις παγωμένες εξορμήσεις σας στην γύρω περιοχή.

Στις εξορμήσεις σας αυτές στην Παρανέστια Γη και την Οροσειρά της Ροδόπης μπορείτε να επιδοθείτε σε ένα αριθμό δραστηριοτήτων. Οι μαγευτικές διαδρομές στα καταπράσινα βουνά προσφέρονται για πεζοπορία, ποδηλασία ή και βόλτες με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο. Η δε κατάβαση του ποταμού Νέστου με κανό-καγιάκ ή rafting θα αποδειχθεί μία συναρπαστική εμπειρία, ένα μοναδικό ταξίδι στην άγρια φύση. Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας μπορούν να σας δώσουν οι υπεύθυνοι το ξενοδοχείου.

Αν είστε φυσιολάτρες, αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τον Καταρράκτη του Σκοτεινού Ρέματος, τον Καταρράκτη του Λεπίδα και τον Καταρράκτη Τραχωνίου. Η φύση εκεί ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς και εξελίσσεται με τους δικούς της κανόνες, παρασύροντας αναπόφευκτα στην άγρια γιορτή της όποιον δεχθεί να την ακολουθήσει.

Τέλος, ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνονται το Υδροηλεκτρικό Φράγμα του Θησαυρού, ένα λιθόρριπτο 11 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων και ύψους 175 μέτρων, σε απόσταση 24 χλμ. από το ξενοδοχείο, καθώς και το αξιόλογο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Έργα ανθρώπων που υποκλίνονται, ωστόσο, στις προσταγές του περιβάλλοντος και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Οι τιμές στο Hotel Nessos αυτή την εποχή ξεκινούν από 74 ευρώ για ένα δίκλινο με πλούσιο μπουφέ για πρωινό. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα βρεθείτε στο Παρανέστι θα βρείτε είτε από το χάρτη της περιοχής που διατίθεται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ή επικοινωνώντας απευθείας με τους υπευθύνους.

Hotel Nessos: Παρανέστι, Δράμα. Τηλ. 25240 21021, fax. 25240 21022.

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v