Ανωβολιός: Εκεί που κοιμάται ο... Μορφέας

Πρόσφατα τιμημένο με το Βραβείο του Αργυρού Μορφέα, το Ανωβολιός Traditional Resort, στο ψηλότερο χωριό του Πηλίου, επιστρατεύει παραδοσιακά στοιχεία, γούστο, μεράκι και σύγχρονες παροχές για να σας προσφέρει... θεϊκή φιλοξενία.
Ανωβολιός: Εκεί που κοιμάται ο... Μορφέας
Σε ποιο μέρος νομίζετε ότι θα φιλοξενούσε ένας Κένταυρος το θεό της χαλάρωσης και του ύπνου; Μα φυσικά στο παραδοσιακό resort «Ανωβολιός», στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, στο Πήλιο.

Ένα από τα ρομαντικότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, το Ανωβολιός Traditional Resort, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου και πλαισιωμένο από το ειδυλλιακό τοπίο του Πηλίου, τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο του Αργυρού Μορφέα κατά την απονομή των πρώτων Ξενοδοχειακών Βραβείων «Morpheus Hotel Awards by Philoxenia», κατά τη διάρκεια της 23ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης για τη μοναδική διάθεση που δημιουργεί με τις συνεχείς μεταμορφώσεις του καλύπτοντας τις επιθυμίες των επισκεπτών του με άρτια εξυπηρέτηση και αφθονία εξοπλισμού και διακόσμησης.

Το «Ανωβολιός Traditional Resort» μετά από μακροχρόνιο…ανακάτεμα των σωρών της πέτρας –αυτό σημαίνει Ανωβολιός– μεταμόρφωσε το «σωρό» σε 6 πέτρινα φιλόξενα σπιτάκια δημιουργώντας «ένα χωριό μέσα στο χωριό», δένοντας μεταξύ τους τα παραδοσιακά υλικά του τόπου με τέχνη και συναίσθημα. Η αρμονία αυτή και ο σεβασμός στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον που αγκαλιάζει το ξενοδοχείο είναι αυτά που αποπνέουν το ρομαντισμό που χαρακτηρίζει τον Ανωβολιό και που όλοι έχουμε ανάγκη στις εβδομαδιαίες μας –μίνι ή μάξι– αποδράσεις.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο ψηλότερο χωριό του Πηλίου, στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας με τη μοναδική θέα στον Παγασητικό, την Εύβοια και τις Σποράδες, μόλις μισή ώρα από το Βόλο, δίπλα στα χωριά Μηλιές και Βυζίτσα και πολύ κοντά στις μαγευτικές παραλίες του Πηλίου. Αποτελεί στολίδι για την περιοχή προσφέροντας ξένοιαστη διαμονή τόσο σε οικογένειες που επισκέπτονται την περιοχή για ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης και σε νεαρές παρέες που αναζητούν την περιπέτεια και τη ζωηρή φύση του βουνού όσο και σε ζευγάρια που ζουν για πρώτη φορά ή θέλουν να ξαναζήσουν το «μήνα του μέλιτος».

Οι επιλογές σας είναι όσα και τα δωμάτια, αφού όλα διαφέρουν μεταξύ τους επιφυλάσσοντας το καθένα τη δική του ευχάριστη έκπληξη. Με ονόματα άλλοτε χαριτωμένα ρομαντικά και άλλοτε κεφάτα χιουμοριστικά, όπως Αστέρια, 1904, Σταφύλια, Φωτάκι, Άνωθεν, Ταχυδρομείο και… Γυμναστήριο ξεχωρίζουν για τη φιλόξενη, ζεστή ατμόσφαιρα, τις αναφορές τους στην παράδοση, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τις σύγχρονες, εξελιγμένες παροχές και, βέβαια, για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός –ο οποίος τα ξεχωρίζει τόσο πολύ που θα μπορούσατε να μένετε σε διαφορετικό κάθε μέρα και να νομίζετε ότι έχετε αλλάξει ξενοδοχείο.

Πέραν του στάνταρ εξοπλισμού (TV, mini bar, mini safe, στεγνωτήρα μαλλιών, ανατομικά διπλά κρεβάτια, μπουρνούζια και επώνυμα προϊόντα ατομικής περιποίησης, γραφείο, παροχή τηλεφώνου και πρόσβαση στο internet) εννιά από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, σε τρία υπάρχουν υδρομασάζ και κάποια διαθέτουν ιδιωτική αυλή. Όλα έχουν υπέροχη θέα, είτε στο πράσινο της κοντινής ρεματιάς, είτε στη θάλασσα ή στα γύρω βουνά και το χωριό.

Στο σαλόνι με το πέτρινο τζάκι θα απολαύσετε το ποτό σας μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού, θα χαλαρώσετε με ένα ζεστό καφέ, ή θα κάνετε την επαγγελματική σας συνάντηση αφού η αίθουσα διατίθεται και για αυτό το σκοπό. Στο διώροφο εστιατόριο-bar που βρίσκεται στο πιο μεγάλο κτίριο του συγκροτήματος, θα βρείτε σπιτικά εδέσματα παρασκευασμένα με τα πλέον αγνά υλικά. Ο μπουφές του πρωινού με τις παραδοσιακές του γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα θα σας ενθουσιάσει, ενώ πρωινό, ποτά και snacks μπορείτε να απολαύσετε και στο δωμάτιό σας, αφού το room service λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 23.30 το βράδυ.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης περιπατητικής εκδρομής στη γύρω περιοχή, ακριβώς όπως εσείς την επιθυμείτε, με τη συνοδεία ειδικού οδηγού βουνού, αρκεί να ενημερώσετε εγκαίρως τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο τη χειμερινή σαιζόν ξεκινούν από 140 και φτάνουν μέχρι 250 ευρώ για τη σουίτα.

Η.Κ.



Ανωβολιός Traditional Resort, Αγ. Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο, τηλ.: 24280 86893, 24280 86898, 24280 94672, 6943475702
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v