Παληό Ελαιοτριβείο: Παράδοση, όπως... Πήλιο

Σε ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου, ένα ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα διατηρεί την ατμόσφαιρα και τη σπιτική θαλπωρή του και μετατρέπεται σε έναν αυθεντικά παραδοσιακό ξενώνα που αποπνέει άρωμα εποχής, ζεστασιά ξύλου και μυρωδιά κάστανου που ψήνεται στο τζάκι.
Παληό Ελαιοτριβείο: Παράδοση, όπως... Πήλιο
Σε ένα από τα ομορφότερα και πλέον γαλήνια χωριά του Πηλίου, τον Άγιο Λαυρέντιο, που διατηρεί ανέπαφη την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά πέτρινα καλντερίμια και την πλούσια βλάστηση, ένας αυθεντικά παραδοσιακός ξενώνας περιμένει να φιλοξενήσει τις ιδιαίτερες στιγμές αναζωογόνησης και χαλάρωσης κοντά στη φύση που όλοι έχουμε ανάγκη.

Διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του εντυπωσιακού κτιρίου, στο οποίο αρχικά στεγαζόταν ένα ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα, το Παληό Ελαιοτριβείο διατηρεί ανέπαφη την ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης, ενώ ταυτόχρονα η εγγύτητά του στη γεμάτη ζωή πλατεία του χωριού, από την οποία απέχει μόλις λίγα μέτρα, εγγυάται ότι δε θα αισθανθείτε πως θυσιάσατε τα εγκόσμια για λίγη ησυχία.

Κτισμένος δίπλα σε ένα κρυστάλλινο ποταμάκι, κάτω από υπεραιωνόβια πλατάνια, ο ξενώνας εμπνέει βόλτες στο μοναδικό φυσικό τοπίο του Πηλίου, ενώ παράλληλα αποπνέει γαλήνη και σπιτική θαλπωρή. Επτά πολυτελείς σουίτες, ζεστές και φιλόξενες χάρη στο πάντρεμα της πέτρας και του ξύλου, μοναδικά διακοσμημένες με χειροποίητα χαλιά, κομψά παραδοσιακά αντικείμενα και πέτρινα τζάκια αναλαμβάνουν να σας χαρίσουν στιγμές αξέχαστες, είτε επιστρέφετε από φυσιολατρικές εξορμήσεις και οκτάωρα στο χιονοδρομικό, είτε δελεαστείτε και δεν αφήσετε το δωμάτιό σας ούτε για δέκα λεπτά.

Όλες οι σουίτες διαθέτουν εκπληκτική θέα στο χωριό και τον Παγασητικό Κόλπο, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένες με τηλέφωνο, τηλεόραση και πρόσβαση στο internet. Μεγάλα μπάνια με Jacuzzi και προσεκτικά επιλεγμένα είδη προσωπικής υγιεινής σας επιτρέπουν να έχετε το δικό σας, ιδιωτικό spa μέσα στο δωμάτιο οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε.

Ο ξενώνας διαθέτει επίσης ένα ατμοσφαιρικό κεντρικό σαλόνι με καθιστικό και μεγάλη τηλεόραση, τραπεζαρία για πρωινό και χώρο στάθμευσης. Το πρωί θα απολαύσετε παραδοσιακές πηλιορείτικες συνταγές, σπιτικές μαρμελάδες και γευστικά ροφήματα, όλα φτιαγμένα με αγνά, παραδοσιακά υλικά και πολλή φροντίδα.
 
Ο ξενώνας λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 100 ευρώ για τη μικρή σουίτα και 130 για τη μεγάλη.

Η.Κ.

Ξενώνας «Παληό Eλαιοτριβείο», Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο, τηλ.: 24280 96481, 6945 440262

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v