Παλαιά Πόλη: Τα ωραιότερα της Νάουσας

Σαν ακατέργαστο διαμάντι στην καρδιά της Νάουσας, ο ξενώνας Παλαιά Πόλη του 1900 δημιουργήθηκε για να προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης παντρεύοντας με χάρη το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της όμορφης πόλης.
Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μετά, έχοντας διαδεχθεί αναρίθμητες καταστροφές και εξεγέρσεις, η Νάουσα ορθοποδεί και καθιερώνει μία από τις ανθηρότερες βιομηχανίες της χώρας. Ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας αποτελεί για την πόλη της βάση της οικονομικής της ακμής, εξάγοντας προϊόντα σε χώρες της Ευρώπης και στηρίζοντας τους ντόπιους ακόμα και τα χρόνια μετά την απελευθέρωση από την οθωμανική κυριαρχία, αλλά και μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Απορίας άξιο, λοιπόν, το πώς κατέρρευσαν αυτές οι σπουδαίες βιομηχανικές μονάδες στις αρχές τις δεκαετίας του ’90, όταν οι πολιτικο-κοινωνικές αναταραχές είχαν προ πολλού καταλαγιάσει.

Ο ξενώνας Παλαιά Πόλη, στην καρδιά της Νάουσας, αποτελεί την ομορφότερη μετενσάρκωση ενός παλαιού Μεταξουργείου του 1900, σε μία μικρή ξενοδοχειακή boutique που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ολοκαίνουργιες, πολυτελείς μονάδες. Τοποθετημένος σε έναν από τους δύο δρόμους που διασχίζουν την Παλαιά Πόλη της Νάουσας, ο ομώνυμος ξενώνας σφύζει από τις αναμνήσεις του παρελθόντος και ταυτόχρονα καλωσορίζει τον επισκέπτη στην πραγματική ζωή της σημερινής ελληνικής επαρχίας: Την χαλαρή, την ήσυχη, την ωραία.

Ο ξενώνας αποτελείται από εννέα πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, διακοσμημένες με ξεχωριστή προσωπικότητα και προσεγμένες λεπτομέρειες, με σκοπό να δημιουργήσουν στον επισκέπτη το αίσθημα της ιδιωτικής απόλαυσης. Οι χώροι είναι άνετοι, διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και περιβάλλονται από την απαραίτητη πολυτέλεια, στο βαθμό, ωστόσο, που απαιτείται για να μην κραυγάζει παράφωνα στην συνολική παραδοσιακή διαρρύθμιση. Τα δε έπιπλα θυμίζουν αρχοντικό της εποχής του μεσοπολέμου και οι χτισμένες «μουσάντρες» (= τεράστιες ντουλάπες-αποθήκες) αποτελούν το πιο ταιριαστό στολίδι σε ένα δωμάτιο που συνταιριάζει αρμονικά το παλιό με το νέο.

Η δε σοφίτα ξεχωρίζει ως το καμάρι του ξενώνα. Ευρύχωρη, φωτεινή, με τη ζεστασιά του ξύλου και την αύρα του αρχοντικού, με τα κιλίμια και τα εντυπωσιακά της έπιπλα, υποδέχεται τον επισκέπτη, χαρίζοντάς του μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης. Τόσο η σοφίτα, όσο και τα υπόλοιπα δωμάτια, μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα, αφού διαθέτουν καναπέδες που γίνονται διπλά κρεβάτια. Στις παροχές συμπεριλαμβάνονται: plasma τηλεόραση, mini bar, ενώ σε κάποια από τα μπάνια υπάρχει τζακούζι και σε άλλα υδρομασάζ.

Άξια αναφοράς είναι και η μοναδική κουζίνα του ξενώνα, με τις παραδοσιακές λιχουδιές και τις τοπικές δημιουργίες, έτοιμες να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Οι δε χώροι συγκέντρωσης του ξενώνα, κομψοί, γεμάτοι ζεστασιά και φιλοξενία προσφέρονται και ατελείωτους καφέδες και ροφήματα, για το πρωινό και το βραδινό σας, ενώ κατά τους θερινούς μήνες η μυροβόλος αυλή περιμένει τους επισκέπτες που αναζητούν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για τις διακοπές τους. Τα Σάββατα το βράδυ, μάλιστα, στον χώρο του εστιατορίου συντροφιά στους θαμώνες κρατούν οι χαλαρωτικοί ήχοι του πιάνο και του σαξόφωνου.

Η Νάουσα απέχει 530χλμ. από την Αθήνα και μία περίπου ώρα από τη Θεσσαλονίκη και τα αξιοθέατα που οφείλει να επισκεφθεί κανείς είναι αμέτρητα: Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια, το καταπράσινο Άλσος του Αγίου Νικολάου, τα αρχαία ερείπια της Σχολής του Αριστοτέλη, το μοναδικό Δημοτικό Πάρκο με τις λιμνούλες. Με βάση την Παλαιά Πόλη, οι εξορμήσεις στην πανέμορφη αυτή πόλη θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι τιμές του ξενώνα Παλαιά Πόλη για αυτήν την περίοδο έχουν ως εξής: Τα δίκλινα ξεκινούν από 120 ευρώ, τα τρίκλινα από 150 ευρώ και τα τετράκλινα από 180 ευρώ. Στις τιμές περιλαμβάνεται και πρωινό.

Ξενώνας Παλαιά Πόλη: Βασιλέως Κωνσταντίνου 32, 59200 Νάουσα, τηλ. 23320 52520, fax. 23320 52522.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v