Μελίνα: Θαλπωρή με άρωμα βουνού

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου, με έμφαση στην παραδοσιακή τεχνοτροπία και τη σπιτική ζεστασιά, ο ξενώνας Μελίνα περιμένει να φιλοξενήσει ιδιαίτερες στιγμές χαλάρωσης αλλά και να εμπνεύσει φυσιολατρικές εξορμήσεις.
Τριάντα οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, ένα από τα τριάντα οκτώ χωριά του μοναδικού Ζαγορίου, το μοναδικό που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου, οι Κήποι ή Μπάγια –όνομα που σημαίνει «λουτρό» και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό– περιμένει να φιλοξενήσει τις ιδιαίτερες στιγμές χαλάρωσης που όλοι αποζητάμε μετά τις ατελείωτες φυσιοδιφικές εξερευνήσεις μιας περιοχής που συνδυάζει ιστορικό, αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον με έναν τρόπο που πολλές θα ζήλευαν.

Το ξενοδοχείο «Μελίνα» είναι ένα νεοαναργεθέν πετρόχτιστο τριώροφο ξενοδοχείο, στην είσοδο του χωριού Κήποι Ζαγορίου. Κτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, προσφέρει 7 άνετα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια –τα περισσότερα με τζάκι– καθώς και μία υπερπολυτελή σουίτα. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα, ισορροπώντας αριστοτεχνικά μεταξύ παλιού και νέου. Όλα διαθέτουν ατομική θέρμανση, τηλεόραση, ατομικό μπάνιο και υπέροχη θέα.

Η οικογένεια Δέρβα διατήρησε τις αυθεντικές παραδοσιακές προδιαγραφές όσον αφορά την κατασκευή, προσθέτοντας την άνεση, το καλό γούστο και την διακριτική πολυτέλεια. Περίτεχνα ξυλόγλυπτα ταβάνια, χειροποίητα φωτιστικά από μπρούντζο και φυσητό γυαλί, ζωγραφισμένα τζάκια και τοίχοι συνδυάστηκαν αρμονικά με την εξαιρετική ποιότητα της επίπλωσης την εντυπωσιακή εναλλαγή χρωματισμών στους χώρους, και των μοντέρνων μπάνιων με υδρομασάζ και jacuzzi.

Στη ζεστή αίθουσα φαγητού με το πέτρινο τζάκι, θα απολαύσετε σπιτικό πρωινό, με αγνά, τοπικά προϊόντα –βούτυρο, μέλι, κέικ, σπιτικές μαρμελάδες, ποικιλία αλλαντικών, γάλα, γιαούρτι και αυγά– που θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια για τις εξορμήσεις σας στη φύση. Στην επιστροφή, θα χαλαρώσετε με ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό bar του ξενώνα.

Σε απόσταση αναπνοής από τον ξενώνα, μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το γεφύρι τρίτοξο, το γεφύρι του Μύλου, το γεφύρι του Κόκορη, το γεφύρι του Πετσώνη, το Λαογραφικό Μουσείο του Αγάπιου Τόλη με τα 50.000 εκθέματά του, αλλά και μερικά από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου – Κουκούλι, Δίλοφο, Καπέσοβο, Τσεπέλοβο, Νεγάδες– υπόσχονται να γεμίσουν το ημερήσιο πρόγραμμά σας με ατελείωτες περιπλανήσεις σε μοναδικά φυσικά τοπία.

Ο ξενώνας Μελίνα λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 80 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και από 90 ευρώ για τη σουίτα.

Melina Hotel, Κήποι Ζαγορίου, Ιωάννινα, τηλ.: 26530 71674
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v