Αχελωίδες: Εκεί που κατοικούν οι νύμφες

Σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, ένα ξενοδοχείο που θυμίζει μαγεμένο κάστρο υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε περασμένες εποχές, χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθείτε τις σύγχρονες ανέσεις.
Αχελωίδες: Εκεί που κατοικούν οι νύμφες
Περικυκλωμένο από ένα μαγευτικό καταπράσινο δάσος, στο χωριό Καλλιρρόη της ενταγμένης στο Δίκτυο Natura 2000 Κοινότητας Ασπροποτάμου Τρικάλων, κτισμένο και διαμορφωμένο ώστε να συνάδει με τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου, το ξενοδοχείο Αχελωίδες δεν κρατάει απλά την υπόσχεση για ονειρεμένη διαμονή –την πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, συνδυάζοντας μοναδικό σκηνικό, αυθεντική φιλοξενία και πολυτελείς παροχές με τη φαντασία που κάνει όλους τους χώρους να μοιάζουν βγαλμένοι από παραμύθι.

Δωμάτια που θυμίζουν παλιά αρχοντικά, με ξύλινα παραδοσιακά κρεβάτια, ζεστά χειροποίητα χαλιά και απαλό φωτισμό, πλημμυρισμένα από τα αρώματα του ξύλου και των κεριών και με extra bonus την εκπληκτική θέα του δάσους από τα μπαλκόνια τους, εγγυώνται τη χαλάρωση σώματος και πνεύματος. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με το συνδυασμό πέτρας και ξύλου επιτυγχάνει την απόλυτη αρμονία με το γύρω περιβάλλον, ενώ οι πολυτελείς χώροι υποδοχής αποπνέουν αίσθηση περασμένων εποχών, χωρίς να χάνουν στο ελάχιστο την αίγλη τους.

Οι Αχελωίδες διαθέτουν 24 συνολικά δωμάτια, 6 από τα οποία σουίτες, όλα μοναδικά διακοσμημένα με μοναδικά παραδοσιακά έπιπλα. Οι σουίτες διαθέτουν εσωτερική σκάλα που οδηγεί σε σοφίτα με 2-3 extra κρεβάτια για τα παιδιά ή για ενήλικες. Mία από τις σουίτες διαθέτει μεγάλο μπαλκόνι με μαγευτική θέα προς τα βουνά και υδρομασάζ στο μπάνιο. Τα δωμάτια διαθέτουν σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, τζάκι, τηλεόραση, ψυγειάκι, ελεγχόμενο κλιματισμό, και βεράντα.

Στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται σαλόνι, business room, prive cafe αποκλειστικά για τους πελάτες του ξενοδοχείου, συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο, spa, πισίνα (θερμαινόμενη, χαμάμ), μίνι πισίνα για τα παιδιά, εστιατόριο, ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά, μπαρ, καφετέρια, δορυφορική τηλεόραση, πρόσβαση στο internet και υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, φτιαγμένες με αγνά, τοπικά υλικά. Κατσικάκι στη γάστρα, γίδα βραστή, κόκορας κρασάτος, μοσχαρόσουπα, παραδοσιακή γαλατόπιτα και άλλα σπιτικά εδέσματα συνθέτουν μια γαστριμαργική πανδαισία. Ο πρωινός μπουφές περιλαμβάνει σπιτικές πίττες, λαχταριστά αρτοσκευάσματα και γλυκά – πειρασμούς.

Αν καταφέρετε να… απαρνηθείτε αυτόν το μικρό παράδεισο για λίγες ώρες, η περιοχή ενδείκνυται τόσο για sightseeing, σε μέρη όπως η δρακολίμνη Βερλίγκα, η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών με τους 13 τρούλους, το τρίτοξο γεφύρι του Μίχου στην Ανθούσα, το σημαντικότερο γεφύρι της περιοχής και οι πηγές του Αχελώου με τους τρεις καταρράκτες, όσο και για extreme sports, όπως rafting, canyoning και αναρρίχηση –και, φυσικά, για trekking.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ για τις σουίτες, ενώ το δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει περί τα 110 ευρώ.

Η.Κ.

Αχελωίδες, Καλλιρόη Ασπροποτάμου Τρικάλων, τηλ.: 24320 87763, 24320 87297
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v