Bratsera Hotel: Ναυτική φιλοξενία στο σφουγγαράδικο

Με άρωμα ναυτικό και τα χρώματα του Αργοσαρωνικού το Bratsera μας περιμένει για ρομαντικά σαββατοκύριακα και χαλαρωτικές στιγμές λιτής πολυτέλειας. 
Όπως οι σφουγγαράδες των ελληνικών νησιών, που επέστρεφαν κάθε βράδυ στη Μπρατσέρα που τους ακολουθούσε για να φάνε και να κοιμηθούν, το ίδιο πιστά και ανυπόμονα επιστρέφουν και οι πελάτες -φίλοι με τον καιρό- αυτού του ρομαντικά ταξιδιάρικου ξενοδοχείου στο λιμάνι της Ύδρας.

Το παλιό Κατάστημα Εμπορίας Σπόγγων του Νικόλαου Βερβενιώτη, ιδρυθέν από το 1860, στεγασμένο σε ένα οίκημα του 1756, παύει να λειτουργεί το 1986 οπότε και ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η ζωή στο μικρό, παραδοσιακό κτίριο ήταν να μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Άκρως επιτυχημένη ιδέα, αν υπολογίσει κανείς τη βράβευση, με δίπλωμα Europa Nostra, του αρχιτέκτονα για την άριστη αναστύλωση και ανακαίνιση του ξενοδοχείου, το 1996.

Έντεκα χρόνια μετά, το Bratsera Hotel περιμένει τους επισκέπτες του 8 μήνες του χρόνου, για να τους προσφέρει αμέριστη φιλοξενία και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Τα πολυτελή, αν και λιτά, δωμάτια, η πανέμορφη αυλή με την πισίνα και η εξαιρετική κουζίνα του Bratsera μπορούν να εγγυηθούν για αυτό.

Επιλέξτε ένα από τα 28 τυπικά υδραίικα δωμάτια, με το φως να λαμποκοπά στους σοβαντισμένους τοίχους, και τα ξύλινα πατώματα, τα ολόλευκα, απαλά σκεπάσματα, και τη μοναδική αύρα του παλιού αρχοντικού να ξυπνά πρωτόγνωρα αισθήματα ζεστασιάς και άνεσης. Με ξεχωριστά στοιχεία το ένα από το άλλο, συμφωνούν, ωστόσο, στη σημασία της λεπτομέρειας με τα ναυτικά αναμνηστικά και τις ιδιαίτερες παροχές του μπάνιου να κατέχουν εξέχουσα θέση. Η δε σουίτα Βιράνη του Bratsera αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης με το διακοσμημένο, σαν κέντημα διάζωμα στο ταβάνι, σε ένα κτίριο που μετρά σχεδόν 260 χρόνια ζωής.

Το εστιατόριο του Bratsera αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους ολόκληρου του νησιού, χάρη στην εξαιρετική παραδοσιακά ελληνική του κουζίνα αλλά και τις φίνες μεσογειακές γεύσεις που κατά καιρούς ετοιμάζει. Το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας μπορείτε να το απολαύσετε είτε στην λουλουδάτη αυλή, πλάι στην πισίνα ή στον κομψό, εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ο οποίος προσφέρεται άλλωστε και για άλλου είδους εκδηλώσεις: γιορτές, δεξιώσεις ή επαγγελματικά γεύματα.

Το Bratsera, μάλιστα, σας παρέχει τη δυνατότητα να διοργανώσετε εκεί και το επαγγελματικό σας συνέδριο, αφού διαθέτει μία ευρύχωρη αίθουσα, εντελώς διαφορετική από ό,τι έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα ή φαντάζεστε, με χωρητικότητα από 10 έως 100 άτομα. Τα διαλείμματα για καφέ ή για φαγητό στον κήπο, κάτω από την πέργκολα θα μοιάζουν με μικρές οάσεις χαλάρωσης.

Η Ύδρα, άλλωστε, αποτελεί από μόνη της όαση απόδρασης από την αγχωτική ζωή στην πόλη και προσφέρεται για σύντομες εκδρομές στη φύση και ρομαντικούς περιπάτους. Το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι πρόθυμο να σας οργανώσει δραστηριότητες που θα εμπλουτίσουν τη διαμονή σας, από τον γύρο του νησιού με καΐκι, βόλτα με τα δημοφιλή γαϊδουράκια ή ανάβαση στα βουνίσια μοναστήρια. Αν πάλι προτιμάτε να ξεκουραστείτε στις σεζ λονγκ του κήπου παρέα με ένα καλό βιβλίο, το Bratsera αποτελεί κα πάλι τον ιδανικό προορισμό.

Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Bratsera και την Ύδρα κάποια καθημερινή, γιατί τα Σαββατοκύριακα, όταν μάλιστα ο καιρός είναι καλός, το νησί κυριολεκτικά πνίγεται. Όποτε και να επιλέξετε να πάτε, πάντως, οι τιμές των δωματίων του Bratsera μέχρι τα τέλη Οκτώβρη (οπότε και το ξενοδοχείο κλείνει για χειμώνα) έχουν ως εξής:

Το απλό δίκλινο είναι στα 132 ευρώ, το μεγάλο δίκλινο είναι στα 163 ευρώ, το μεγάλο δίκλινο με μπαλκόνι είναι στα 196 ευρώ, η σουίτα Βιράνη είναι στα 240 ευρώ, η σουίτα Λαφίνα με μπαλκόνι και δυνατότητα να φιλοξενήσει και τρίτο άτομο στο loft είναι επίσης στα 240 ευρώ, ενώ η σουίτα Λαφίνα με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων είναι στα 290 ευρώ. Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται και πρωινό.

Bratsera Hotel: Ύδρα, 180 40, τηλ. 22980 53971, fax 22980 53626
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v