Porto Kea Suites: Χρώμα, φως και υψηλή αισθητική

Πέτρα και ξύλο, χρώμα και φως, σύγχρονες ανέσεις και παραδοσιακή φιλοξενία συνθέτουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο που ισορροπεί ανάμεσα στην άγρια ομορφιά της κυκλαδίτικης πέτρας και τη ζεστασιά των χρωμάτων της Κορησσίας.
Προλαβαίνουμε ένα νησάκι ακόμα, πριν το καλοκαίρι εκπνεύσει και αρχίσουμε να προσανατολιζόμαστε σε «χειμερινούς» προορισμούς; Προλαβαίνουμε. Η Τζια –ή Κέα, αν προτιμάτε– είναι δίπλα, μια ώρα από το Λαύριο, είναι κούκλα και διαθέτει φυσική ομορφιά που δεν εξαντλείται στις παραλίες της –όποιος έχει περπατήσει το άριστα οργανωμένο δίκτυο των μονοπατιών της έχει να το διηγείται. Στο γραφικό λιμάνι της, την Κορησσία, το Porto Kea Suites εγγυάται ειδυλλιακές στιγμές πάνω στο κύμα, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε ένα περιβάλλον που δε θυσιάζεται στο βωμό του εκμοντερνισμού.

Κτισμένο σχεδόν εξολοκλήρου από πέτρα και ξύλο, διαμορφωμένο σύμφωνα με τη γοητευτική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με χρώματα που παραπέμπουν ταυτόχρονα στη λευκή καθαρότητα του νησιωτικού συμπλέγματος και την πολυχρωμία του τζιώτικου σχιστόλιθου, το Porto Kea ισορροπεί ανάμεσα στη «σκληράδα» του πέτρινου τοπίου και τη ζεστασιά του ξύλου και της αυθεντικής φιλοξενίας.

Τριάντα τέσσερις μοναδικά διακοσμημένες σουίτες και δωμάτια, χωρισμένα σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους –garden view, superior, junior president και president– προσφέρονται για να επιλέξετε αυτό που θα φιλοξενήσει τις ιδιαίτερες στιγμές σας στο νησί. Τα ξύλινα, ως επί το πλείστον έπιπλά τους, συμβάλλουν στη δημιουργία ζεστής, παραδοσιακής ατμόσφαιρας, ενώ οι ευφάνταστες, αλλά διακριτικές, χρωματικές πινελιές σπάνε τη μονοχρωμία των τοίχων και προσδίδουν παιχνιδιάρικη αίσθηση.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζει ο φωτισμός όλων των δωματίων, στον οποίο έχει δοθεί έμφαση, με αποτέλεσμα να μην εξαντλείται στη μία και μοναδική πηγή φωτός που συναντάμε συνήθως. Κομψά πορτατίφ και σποτάκια τοποθετημένα στον τοίχο με κατεύθυνση προς τα επάνω διαχέουν το φως στα σωστά σημεία, συναγωνιζόμενα επάξια το άπλετο κυκλαδίτικο φως που εισβάλλει από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι πλήρως εξοπλισμένα με μαρμάρινο μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών, μεγεθυντικό καθρέφτη και ζυγαριά, μικρό χώρο κουζίνας εξοπλισμένο με φούρνο μικροκυμάτων και ηλεκτρικό βραστήρα, καθώς και ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο, γραφείο, ανεμιστήρα οροφής, θέρμανση, πρόσβαση στο διαδίκτυο και ευρύχωρο μπαλκόνι ή βεράντα με υπέροχη θέα στη θάλασσα ή τους κήπους του ξενοδοχείου. Ορισμένες σουίτες διαθέτουν επίσης σαλόνι ή καθιστικό, ενώ δώδεκα έχουν πετρόκτιστο τζάκι.

Όταν καταφέρετε να… ξεκολλήσετε από το δωμάτιο, θα περάσετε οπωσδήποτε μια βόλτα από την πισίνα –υπάρχει και παιδική για τους μικρούς συνοδούς σας–, θα απολαύσετε τοπικές νοστιμιές στο εσωτερικό ή το εξωτερικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, θα χαλαρώσετε στο μπαρ και θα θαυμάσετε τον κήπο. Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Porto Kea περιλαμβάνουν αίθουσα τηλεόρασης, χώρο internet, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρο στάθμευσης. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης αίθουσα συνεδρίων, εξοπλισμένη με προηγμένα οπτικοακουστικά μέσα και δυνατότητα φιλοξενίας έως 80 ατόμων.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται room service, καθημερινός καθαρισμός δωματίου, αποστολή/λήψη fax, πρόσβαση στο διαδίκτυο και διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από αρχές Απριλίου έως μέσα Οκτωβρίου. Οι τιμές των δωματίων για τη χαμηλή περίοδο (17/9 – 15/10) ξεκινούν από 95 ευρώ για το δίκλινο garden view και φτάνουν μέχρι 190 ευρώ για την president suite. Για διανυκτέρευση μόνο το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση της τάξεως του 30%.

Η.Κ.

Porto Kea Suites, Κορησσία, Κέα, τηλ.: 22880 22870-1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v