Πέταλο Resort Center: Με τη ζεστασιά του ξύλου

Το φθινόπωρο προσφέρεται για εκδρομές στη φύση και αν μάλιστα αυτές συνδυάζονται με ένα μοναδικό ξύλινο κατάλυμα, όπως το Πέταλο στη Δράμα, η απόλαυση αποτελεί εγγύηση.
Πέταλο Resort Center: Με τη ζεστασιά του ξύλου
Αρκετά με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εντυπωσιακά all inclusive resorts. Το φθινόπωρο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τη φύση και τα υπέροχα χρώματά της, γι’αυτό και εμείς αναζητήσαμε ένα κατάλυμα περιτριγυρισμένο από αυτά, πνιγμένο στα δέντρα, λιτό και απέριττο που να μας κάνει, όμως, να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Και το βρήκαμε. Λέγεται Πέταλο και βρίσκεται στο χωριό Βώλακας, στο Νευροκόπι της Δράμας.

Η διαμονή σε αυτό το κατάλυμα είναι πραγματικά ξεχωριστή. Όχι μόνο λόγω της εκπληκτικής τοποθεσίας του στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Βώλακα, των συναρπαστικών δραστηριοτήτων στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ο επισκέπτης εκεί, αλλά και λόγω του ίδιου του ξενοδοχείου (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι) που διαφέρει από ό,τι άλλο έχετε δει μέχρι τώρα.

Το Πέταλο Resort Center αποτελείται από 5 ξύλινες, πολυτελείς κατοικίες φινλανδικού τύπου, μεγέθους 100 τ.μ. η κάθε μία, πλήρως εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον αλλά και την απλόχερη φιλοξενία των ιδιοκτητών. Η όλη κατασκευή αποτελεί ένα γαλήνιο καταφύγιο στο δάσος, και η θέα στο χωριό Βώλακας και στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού είναι μοναδική.

Τα χαριτωμένα αυτά σπιτάκια είναι κατασκευασμένα εξ’ολοκλήρου από ξύλο, διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και έτσι δημιουργούν στον επισκέπτη τη χαλαρωτική αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι κατοικίες είναι διώροφες, στον δεύτερο όροφο μάλιστα το δωμάτιο είναι σοφίτα, και δύνανται να φιλοξενήσουν μέχρι 4 ή 5 άτομα. Ο πρώτος όροφος, μεγέθους 30 τ.μ., στολίζεται από ένα όμορφο τζάκι, μπάνιο με υδρομασάζ και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Το μοναδικό design, η κομψή διακόσμηση, τα ποιοτικά και αναπαυτικά έπιπλα θα σας μαγέψουν.

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι μεταξύ των παροχών των κατοικιών περιλαμβάνονται επίσης, η αυτόνομη θέρμανση, μία καφετιέρα, ένα ψυγείο εφοδιασμένο με αγγλικό πρωινό που δεν χρεώνεται επιπλέον, ένα mini bar, καθώς και ένα σύστημα τηλεόρασης με DVD player.

Στο lobby του ξενοδοχείου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Πιείτε έναν ζεστό καφέ δίπλα στο τζάκι με την εκπληκτική θέα στο όρος Φαλακρό, δοκιμάστε σπιτικά εδέσματα στο εστιατόριο, ή ξεφαντώστε στην αίθουσα διασκέδασης με τα αμέτρητα επιτραπέζια παιχνίδια, το μπιλιάρδο αλλά και τον πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό, που θα σας χρησιμεύσει αν αποφασίσετε να διοργανώσετε ένα αυθόρμητο πάρτι με την παρέα σας ή κάποια κινηματογραφική βραδιά.

Οι επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες στο Πέταλο θα σας παρασύρουν σε μία ατελείωτη περιήγηση στο φύση. Στους εξωτερικούς χώρους του Πετάλου υπάρχουν στάβλοι με άλογα και έτσι μπορείτε να επιδοθείτε σε ελεύθερη ή μη ιππασία. Ενώ αν προτιμάτε να «ιππεύσετε» κάτι πιο… ήμερο, το ξενοδοχείο διαθέτει ποδήλατα αλλά και οδηγό βουνού για μοναδικές βόλτες.

Το χωριό Βώλακας απέχει 35χλμ. από την Δράμα και 11χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο δημοτικό διαμέρισμα, αριθμεί άλλωστε 1.190 κατοίκους, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε μέρη για φαγητό και ποτό, καθώς και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, που μπορούν να διευκολύνουν τη διαμονή σας.

Εφόσον βρεθείτε εκεί, αξίζει να επισκεφθείτε την παλιά εκκλησία του Προφήτη Ηλία, με το εντυπωσιακό καμπαναριό της, στο κέντρο του χωριού, αλλά και να φωτογραφίσετε τα παραδοσιακά σπίτια με τις μεγάλες ξύλινες πόρτες και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.

Οι τιμές των ξύλινων κατοικιών στο Πέταλο Resort Center ξεκινούν από 80 ευρώ για τα δύο άτομα, και φτάνουν τα 120 ευρώ για τα 4 ή 5 άτομα, το μήνα Σεπτέμβρη, ενώ για τον μήνα Οκτώβρη ανεβαίνουν στα 150 ευρώ για τα 2 άτομα και τα 200 ευρώ για τα 4. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και πρωινό.

Πέταλο Resort Center: Βώλακας, Δράμας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948248104 – 6973311309, mail: [email protected]

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v