Pyrgos Village: Παραμυθένιο σκηνικό στη Χίο

Μοναδικές στιγμές βγαλμένες από ρομαντικό παραμύθι πρόκειται να ζήσουν οι επισκέπτες του Pyrgos Village, στη Χίο. Πολυτελή διαμερίσματα και θέα που κόβει την ανάσα δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ξεκούραστες διακοπές.
Pyrgos Village: Παραμυθένιο σκηνικό στη Χίο
Μια φορά και έναν καιρό, στην Βολισσό της Χίου υπήρχε μία καστροπολιτεία, μέσα στην οποία ζούσαν πριγκίπισσες και βασιλιάδες. Η ζωή τους εκεί κυλούσε όμορφα, ρομαντικά και με πολυτέλεια…

Παραμύθι; Στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Pyrgos Village ο επισκέπτης έρχεται για να ζήσει ονειρικές στιγμές, να απολαύσει την κομψή πολυτέλεια των πέτρινων διαμερισμάτων και να νιώσει πως βρίσκεται σε άλλες, χαλαρότερες εποχές.

Το Pyrgos Village ήταν το όνειρο των ιδιοκτητών του που ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 1988, όταν αναπαλαιώθηκε ο πρώτη πετρόχτιστη κατοικία, η μεγαλύτερη στην Βολισσό. Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του έργου, η ιδέα πολλαπλασιάστηκε και η κατοικία αυτή πλαισιώθηκε από μία ολόκληρη συνοικία, αποτελούμενη τελικά από 35 εξοχικές χωριάτικες κατοικίες.

Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση, το Pyrgos Village ζωντάνεψε τον οικισμό του μικρού χωριού, διατηρώντας ωστόσο την αρχιτεκτονική του και όλα του τα χαρακτηριστικά. Έτσι, με ξεχωριστή προσοχή και πίστη στα τοπικά χρώματα και υλικά προστέθηκαν στο ξενοδοχείο οι σύγχρονες ανέσεις και ο εξοπλισμός πολυτελείας.

Σε κάθε μία κατοικία έχουν διατηρηθεί οι χώροι και τα δωμάτια που προϋπήρχαν. Για αυτό και το καθένα τους ξεχωρίζει από το άλλο στο μέγεθος, τη διακόσμηση και φυσικά… το όνομα! Η πέτρα και το ξύλο, ωστόσο, παραμένουν σε όλα τα κυρίαρχα υλικά. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα παραδοσιακά έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, δημιουργείται ένας χώρος απόλυτης χαλάρωσης με σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του επισκέπτη.

Τα χρώματα είναι ζεστά, ο φωτισμός διακριτικός και ξεκούραστος, ενώ κάποιες μικρές λεπτομέρειες π.χ. κάποια παράθυρα σαν φινιστρίνια, τα κεντήματα στα σεντόνια, οι αφράτες πετσέτες, προσθέτουν στη μοναδικότητα του δωματίου και το ανάγουν στην κατηγορία της γνήσιας πολυτέλειας.

Κοινές παροχές σε όλα τα δωμάτια είναι επίσης το τηλέφωνο, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η δορυφορική τηλεόραση, ο κλιματισμός, το τζάκι, η ηλεκτρονική ασφάλεια, η πυρανίχνευση, το cd player, καθώς και μία μικρή κουζίνα με όλες τις ανέσεις.

Στα μεγαλύτερα δωμάτια βέβαια, αυτά των 6 ή 4 ατόμων, οι παροχές αυξάνονται. Προστίθενται, λοιπόν, πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων, ειδικό τραπεζάκι του καφέ και βίντεο, ενώ κατόπιν αίτησης του επισκέπτη υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης χρηματοκιβωτίου, ενοικίασης φορητού υπολογιστή και υπηρεσίας αγορών.

Και παρόλο που είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς σε ποιο από τα δωμάτια θα απολαύσει τις διακοπές του, ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα αυτά που έχουν θέα στη θάλασσα, και ακόμα περισσότερο αυτά με την πανοραμική, ολική θέα στη θάλασσα, το βουνό και το πέτρινο χωριό της Βολισσού.

Αναφερόμενοι στο χωριό, αξίζει να πούμε πως βρίσκεται βόρεια της πόλης της Χίου και δυτικά από το Βροντάδο. Πρόκειται για το κεφαλοχώρι της βόρειας πλευράς του νησιού και μάλιστα για ένα από τα γραφικότερα, αφού τα στενά του καλντερίμια, οι παμπάλαιες εκκλησίες του, οι βίγλες και οι ανεμόμυλοι γοητεύουν το βλέμμα του ανθρώπου αλλά και αυτό του φωτογραφικού φακού.

Ο Βολίσκος του Θουκυδίδη –η σημερινή Βολισσός, διεκδικεί, σύμφωνα με την παράδοση, τον τίτλο της πατρίδας του Ομήρου. Εκεί μάλιστα λέγεται ότι ο ποιητής έγραψε την «Βατραχομυομαχία», μία παρωδία της Ιλιάδας. Το χωριό είναι χτισμένο στις πλαγιές ενός μικρού λόφου, στεφανωμένο με ένα τεράστιο βυζαντινό κάστρο και με πυκνή βλάστηση που κάνει το μάτι να ηρεμεί.

Το ορεινό του μέρους, ωστόσο, δεν υπονοεί την έλλειψη παραλίων. Στην ευρύτερη περιοχή της Βολισσού υπάρχουν -άγνωστες στους περισσότερους- ακρογιαλιές εξαιρετικής ομορφιάς (Μάναγρος, Μαγεμένα, Λευκάθια, Αγ. Μαρκέλλα). Η θέα, άλλωστε, από το πλακόστρωτο του καφενείου του χωριού, κάτω από τις ομπρέλες είναι μοναδική…

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Pyrgos Village δημιουργήθηκε πρόσφατα και συνεδριακό κέντρο, το οποίο αποτελείται από δύο αίθουσες συναντήσεων για 160 ή 130 άτομα η κάθε μία, μία πολύχρηστη σουίτα φιλοξενίας με τζάκι βυζαντινού στυλ και ένα γκουρμέ εστιατόριο. Παράλληλα, στους χώρους της ταράτσας και της πισίνας του ξενοδοχείου, με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, μπορούν να φιλοξενηθούν πάρτυ και δεξιώσεις για πάνω από 1.000 άτομα.

Οι τιμές στο Pyrgos Village για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, τη φετινή high season, ξεκινούν από 350 ευρώ τη μέρα.

Pyrgos Village: Βολισσός -Δήμος Αμανής, 82 103, Χίος. Τηλ: 22740 22050. Fax: 22740 22051.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v