Petrino Suites Hotel: Με πέτρα και μεράκι

Η παράδοση, η κομψότητα και οι γαστρονομικές εκπλήξεις συναντώνται στο Petrino Suites Hotel, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το πανέμορφο αυτό boutique hotel υπόσχεται στους επισκέπτες του ανεπανάληπτες στιγμές χαλάρωσης, πολυτέλειας αλλά και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

Στη Χαλκιδική αξίζει να βρεθεί κανείς για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η χερσόνησος του Άθω, όπου βρίσκεται το Άγιον Όρος. Ένας άλλος είναι η χερσόνησος της Κασσάνδρας και το ξενοδοχείο Πέτρινο. Ακούγεται υπερβολικό; Μία σύντομη περιγραφική ξενάγηση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα σας πείσει.

Το Πέτρινο Suites Hotel είναι, όπως λέει και το όνομά του, ένα παραδοσιακό οίκημα χτισμένο με ξύλο και πέτρα. Ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι, διακοσμημένο με κομψότητα, πλημμυρισμένο με πράσινο και με έκδηλη παντού την άποψη πως ο επισκέπτης θα πρέπει όχι μόνο να νιώσει σαν στο σπίτι του αλλά και να χαλαρώσει, να γαληνέψει και να ξεκουραστεί.

Ο χαρακτηρισμός boutique hotel δεν είναι αρκετός για να περιγράψει το γούστο και τη φινέτσα που διακρίνουν την κάθε σουίτα. Ζεστά χρώματα, κομψά υφάσματα, μοναδικές αντίκες, εκπληκτική κουζίνα, και άριστες παροχές είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία του ξενοδοχείου που θα σας εντυπωσιάσουν.

Επιλέξτε ανάμεσα στις 28 σουίτες αυτή που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες. Όλες, ωστόσο, οι σουίτες, χτισμένες σε μορφή μεζονέτας με βεράντα και κήπο, διαθέτουν τζάκι, κλιματισμό, ψυγείο, καθιστικό, απευθείας τηλεφωνική γραμμή, λινά σεντόνια, ιταλική επίπλωση, ειδικά φτιαγμένα σιδερένια κρεβάτια με σφυρήλατο κεφαλάρι, προϊόντα ομορφιάς, τηλεόραση και φαξ (κατά επιθυμία).

Πιο συγκεκριμένα, οι ”ποικιλίες” που διατίθενται στα δωμάτια είναι πέντε. Οι Flat Suites (σουίτες-διαμερίσματα) είναι ιδανικές για μικρή διαμονή ή για ένα με δύο άτομα. Οι Junior Suites είναι λίγο μεγαλύτερες, δίχωρες, και –κάποιες από αυτές- με θέα στην πισίνα. Οι Senior Suites είναι ακόμα μεγαλύτερες, με bamboo έπιπλα βεράντας και δυνατότητα room service. Οι Delux Suites είναι πιο πολυτελείς, διαθέτουν Home Cinema, επώνυμα προϊόντα περιποίησης και βρίσκονται όλες στην πισίνα. Τέλος, οι Private Pool Suites, σύμφωνα με το όνομά τους, παρέχουν ό,τι και οι Delux αλλά διαθέτουν δική τους ιδιωτική πισίνα με υδρομασάζ. Δεν πειστήκατε ακόμα;

Σε συνδυασμό με την ζεστή, οικογενειακή φιλοξενία των ιδιοκτητών, προσφέρονται αμέτρητες παροχές και δυνατότητες δραστηριοτήτων για να περάσουν οι επισκέπτες τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες, σημαντικοί τοπικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου, η διεύθυνση διοργανώνει συχνά εκδρομές, ενώ το ενδιαφέρον μας τράβηξαν τα μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου.

Μάλιστα, για τους λάτρεις της καλής κουζίνας έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένα πακέτα διαμονής και μαθημάτων που αποτελούνται από βόλτα στις αγορές της Κασσανδρείας και της Νέας Φώκαιας για ψώνια τοπικών τροφίμων, μαθήματα μαγειρικής ελληνικής κουζίνας (ανάλογα με το πρόγραμμα που εσείς θα επιλέξετε), και διανυκτέρευση σε Junior Suite. Το κόστος αυτών των προγραμμάτων για τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκινάει από 2.158 ευρώ για δύο άτομα.

Και με λιγότερες δραστηριότητες όμως μπορείτε να περάσετε εξίσου όμορφα. Οι κήποι του ξενοδοχείου μοιάζουν με πραγματική έκθεση λουλουδιών, ενώ στο εστιατόριο δε μπορείτε παρά να βιώσετε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Σπιτικό πρωινό, ολόφρεσκα γεύματα και ονειρεμένα γλυκά θα συμβάλλουν ώστε όλες οι αισθήσεις σας να ικανοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό.

Μην απορροφηθείτε όμως από το έξοχο περιβάλλον του Πέτρινου και περάσετε όλες τις μέρες της διαμονής σας μέσα στο ξενοδοχείο. Η Άφυτος καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, προσφέρονται για ενδελεχή εξερεύνηση. Αξίζει να επισκεφτείτε κάποιες από τις πανέμορφες παραλίες, περιτριγυρισμένες από τη μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου, αλλά και τον παραδοσιακό οικισμό της Αφύτου, με τη μακρόχρονη ιστορία και τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά.

Άλλωστε από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, στην Άφυτο πραγματοποιούνται ”γιορτές” των τεχνών και των γραμμάτων, με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες με τη θαύματα της δημιουργίας και της παράδοσης αυτού του τόπου. Έτσι το θέατρο, η μουσική, ο χορός, ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η γλυπτική και η αγγειοπλαστική, ζυμώνονται σε ένα μεγάλο εργαστήρι πολιτισμού ενώνοντας πρόσωπα και ιδέες.

Οι άρρενες επισκέπτες, οφείλουν επίσης να βρεθούν στο Άγιον Όρος, στο ανατολικότερο πόδι της Χαλκιδικής, και να επισκεφτούν κάποιες από τις μονές και τα κονάκια. Πρόκειται για μία αξέχαστη εμπειρία ψυχικής αγαλλίασης και πνευματικής αγάπης, που μόνο όσοι την έχουν ζήσει μπορούν πραγματικά να την αντιληφθούν.

Όπως και να επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας, με ενδο- ή εξωτερικές δραστηριότητες σε σχέση με το Πέτρινο, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα πλήξετε. Η υπέροχη διαμονή, το πανέμορφο τοπίο με τα αξιοθέατα και οι αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα φροντίσουν για αυτό με το παραπάνω.

Οι τιμές του Πέτρινο Suites Hotel για τη high season του φετινού καλοκαιριού έχουν ως εξής: Οι Junior Suites ξεκινούν από 77 ευρώ το άτομο, οι Senior Suites από 80 ευρώ το άτομο, οι Delux Suites από 96 ευρώ το άτομο και οι Private Pool Suites από 133 ευρώ το άτομο (Οι Flat Suites δεν διατίθενται τους καλοκαιρινούς μήνες). Οι τιμές αυτές περιλαμβάνουν πρωινό, ενώ με επιπλέον χρέωση περιλαμβάνεται και ημιδιατροφή. Το δεύτερο ενήλικο άτομο δικαιούται έκπτωση 30% και τα παιδιά μέχρι 12 ετών έκπτωση 50% (κάτω των 12 δεν χρεώνονται). Τέλος, μετά από συνεννόηση δημιουργούνται και ειδικά πακέτα, όπως π.χ. για το μήνα του μέλιτος.

Πέτρινο Suites Hotel: Άφυτος, T.K.: 630 77 - Χαλκιδική

Τηλ.: 2374 091635, 2374 091639, Fax: 2374 091659

Ε. Μ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v