Καλλιστώ: Πολυτέλεια και...Αρκαδική φιλοξενία

Σε έναν τόπο πλούσιο σε ιστορικές μνήμες και παραδόσεις, στο Λεβίδι Αρκαδίας, ο ξενώνας ”Καλλιστώ” αποτελεί αναμφισβήτα δείγμα αισθητικής και καλαισθησίας. Με σουίτες, που φέρουν ονόματα από τις Νύμφες των Αρκάδων, βικτοριανά στοιχεία και σε πανδαισία χρωματικών συνδυασμών, η πολυτέλεια συναντά την...”απόλυτη φιλοξενία”.

Σε έναν τόπο πλούσιο σε ιστορικές μνήμες και παραδόσεις, ανάμεσα στον κάμπο του Ορχομενού και το Μαίναλο, στο Λεβίδι Αρκαδίας, που με τη φυσική ομορφιά του συναρπάζει κάθε επισκέπτη, ανακαλύψαμε τον ξενώνα ”Καλλιστώ”.

Οι χώροι του ξενώνα αποτελούν ένα κτιριακό σύμπλεγμα με το ”Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας” 1900 τ.μ., στο δυτικό άκρο του συγκροτήματος των ”Δρυάδων”, συνολικής έκτασης 11 στρεμμάτων.

Με έντονο το βικτοριανό στοιχείο, διακριτική πολυτέλεια, αληθινές αντίκες αλλά και ταυτόχρονα μοντέρνα στοιχεία, οι σουίτες και τα δωμάτια του Καλλιστώ αποτελούν αναμφισβήτητα δείγμα αισθητικής και καλαισθησίας.

Ο ξενώνας διαθέτει δύο δίχωρες και δέκα μονόχωρες σουίτες πλήρως εξοπλισμένες με αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, μικρές κουζίνες, μπάνιο με υδροστήλη, σεσουάρ και είδη προσωπικής φροντίδας, mini bar, χρηματοκιβώτιο, δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο, DVD player και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα ονόματά τόσο των δωματίων, των σουιτών όσο και των αιθουσών δεν θα μπορούσαν παρά να είναι εμπνευσμένα από τις Νύμφες των Αρκάδων για αυτό το λόγο άλλωστε ονομάζονται Ερατώ, Δάφνη, Αντινόη, Διομένεια, Ιπποδάμεια, Νέδα, Φιαλώ, Λαονόμη, Νώνακρις, Θέλπουσα, Σινόη, Ανθρακεία, Αγνώ, Αγχιρόη, Μυρτώεσσα, Σύριγξ, Θεισόα, Νόμια, Οινόη, Γλαύκη, Ιδη, Φρίξα και Αλκινόη.

Όλα είναι ξεχωριστά και πραγματικά μοναδικά. Ξεχωρίσαμε τα δωμάτια Αγνώ και Νέδα, όπου η εμφανής σκεπή και τα Βικτοριανά στοιχεία σε συνδυασμό με την υπόλοιπη διακόσμηση συνδυάζουν την κομψότητα με αυτό που αποκαλούμε ”απόλυτη φιλοξενία”.

Το δωμάτιο Δάφνη μας μάγεψε για τα χρώματά του και την έντονη αντίθεση της πέτρας που έχει επενδύσει έναν από τους τοίχους της, ενώ η Θέλπουσα και η Νώνακρις μας θύμισαν Τοσκάνη λόγω των χρωματικών συνδυασμών που έχουν επιλεγεί.

Η σουίτα ”Αρτεμις”, αποπνέει αρχοντιά και ταυτόχρονα απλότητα. Διαθέτει υπέρδιπλο κρεβάτι, δύο μεγάλους δερμάτινους καναπέδες, κουζίνα, τζάκι και μπανιέρα με τζακούζι, για όσους επιθυμούν να παραδώσουν ψυχή τε και σώματι.

Οι υπηρεσίες του ξενώνα κυμαίνονται στα ίδια στάνταρ με τα δωμάτια προσφέροντας ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, προσβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, room service από τις 8.30 μέχρι τις 22.30 , πρωινό ανεξαρτήτως της ώρας που θα ξυπνήσετε (πολύ σημαντικό για όσους τρέφουν βαθιά αισθήματα για τον ύπνο!), σαλόνι με τζάκι, bar, δωμάτιο ατόμων με ειδικές ανάγκες, αίθουσα προβολών και πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, σάουνα, υδρομασάζ, ελεύθερη πρόσβαση στις αίθουσες του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης & Ιστορίας, ελεύθερη πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης & Ιστορίας, χώρο αναψυχής για τα παιδιά και αίθουσες εκδηλώσεων.

Και συνεχίζουμε...ακάθεκτοι!

Στο Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας που δημιουργήθηκε από το κ. Γιώργο Χριστοδουλόπουλο με σκοπό την προβολή της εικόνας που έχει η Αρκαδία στον κόσμο και τη σημασία που έχει η αναφορά του ονόματός της στη διαχρονική εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις προσωπικές συλλογές του ιδρυτή που περιλαμβάνουν πάνω από 700 σχέδια και χαρακτικά, Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, γλυπτά, ιστορικές φωτογραφίες, νομίσματα, χαρτονομίσματα και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι η ώρα του γυρισμού θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος...

Στο συγκρότημα ”Δρυάδες” περιλαμβάνονται και 15 αυτόνομες κατοικίες προς πώληση, οι οποίες συνδυάζουν ποιότητα των υλικών, μεράκι, καλαισθησία και λεπτομέρειες που θα ομορφύνουν τη ζωή σας.

Ακόμα διαβάζετε;

* Δρυάδες, Λεβίδι Αρκαδίας, τηλ.: 27960 29019, 69772 01868, 69442 42429.

Εφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v