Αυλή: Με θέα το Ενετικό Κάστρο του Ρεθύμνου

Οσες φορές κι αν πούμε ή γράψουμε για την Κρήτη, πάντα θα βρίσκεται κάτι ακόμα που θα μας συναρπάζει τόσο ώστε να θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε εκεί, και συγκεκριμένα στην πόλη του Ρεθύμνου, το ξενοδοχείο ”Αυλή”, όπου το μεράκι και η φιλοξενία της ιδιοκτήτριας, Κατερίνας Ξεκάλου, έδωσε στη διαμονή μας μια νότα μαγική.

Ο χρόνος κυλά ασταμάτητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ”τρέχουν για να προλάβουν” –το τι κανείς δεν ξέρει- και λίγοι είναι αυτοί που έχουν αρχίσει από τώρα να σχεδιάζουν πού θα περάσουν τις ημέρες των γιορτών.

Μη σας φαίνεται περίεργο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και αν παρατηρήσετε προσεκτικότερα θα δείτε ότι αρκετά καταστήματα είναι ήδη στολισμένα.

Το in2life ξεκινά λοιπόν τον δικό του ”αγώνα” με σκοπό να σας προτείνει αποδράσεις και προορισμούς που θα μετατρέψουν τις -ολιγοήμερες συνήθως- μέρες της άδειάς σας σε πραγματικές διακοπές.

Σε ένα αγαπημένο προορισμό, την Κρήτη και συγκεκριμένα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ανακαλύψαμε το αρχοντικό ”Αυλή”. Με 400 χρόνια ιστορίας, το ξενοδοχείο Αυλή ήταν το σπίτι ενός Λόρδου της Βενετίας, που λειτούργησε ως ελαιοτριβείο αλλά και ως εργοστάσιο σαπουνιού.

Ωστόσο, ανακαινισμένο το 1987 από τον αρχιτέκτονα και σύζυγο της ιδιοκτήτριας, Κώστα Ηλιάκη, μεταμορφώθηκε στο καταλληλότερο μέρος για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και απόλυτης ηρεμίας -ψυχικής και σωματικής.

Με επιρροές από Κρητικά, Βενετσιάνικα και Τούρκικα στοιχεία η Αυλή μαγεύει τους πάντες και προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Θόλοι, Βενετσιάνικες αψίδες, κελάρια, αναπαυτικοί καναπέδες, αντίκες και πραγματικά έργα τέχνης, χειροποίητα λευκά είδη, πορσελάνες και κρύσταλλα διακοσμούν την Αυλή και αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι η απλότητα και η καλαισθησία είναι κάτι που συνδυάζεται με άνεση.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 7 σουίτες μοιρασμένες σε δύο διατηρητέα κτίρια και των οποίων το όνομα βασίζεται στην εσωτερική τους διακόσμηση. Έχετε λοιπόν να επιλέξετε ανάμεσα στις Brown, Green, Red, White, Orange, Blue και Champagne Suite.

Ξεχωρίσαμε τη Brown Suite που συνδυάζει τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου. Διακοσμημένη με μεταξωτές κουρτίνες, ένα επιβλητικό σκαλιστό ξύλινο κρεβάτι, φωτιστικά από ατσάλι και γυαλί, μάς ταξίδεψε σε παλαιότερες εποχές. Αυτό όμως που έκλεψε όχι μόνο την παράσταση αλλά και την καρδιά μας ήταν η θέα του Ενετικού Κάστρου από το μπαλκόνι της σουίτας όπου πραγματικά...παραδώσαμε πνεύμα και σώμα.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την Red Suite βασισμένη στο χρώμα του πάθους και της φωτιάς. Τα πολυτελή υφάσματα, οι δερμάτινες καρέκλες, οι αναπαυτικοί καναπέδες, οι πολυέλαιοι και κυρίως το jacuzzi συνθέτουν την απόλυτη πολυτέλεια. Κάτι το οποίο αξίζουμε όλοι μας άλλωστε, έστω και αν κρατήσει λίγο.

Ολες οι σουίτες διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο και mini bar, ενώ στις παροχές της Αυλής περιλαμβάνονται πάρκινγκ, πρόσβαση στο διαδίκτυο, αίθουσα συσκέψεων και εστιατόριο.

Αναφέροντας το εστιατόριο δεν θα μπορούσαμε παρά να σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε τις μοναδικές δημιουργίες του σεφ και να απολαύσετε τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα.

Μην ξεχνάτε ότι στην Κρήτη, η χαρά κάθε οικοδεσπότη βασίζεται στην ευχαρίστηση του επισκέπτη. Η φιλοξενία τους είναι γνωστή και το φαγητό τους μοναδικό. Εσείς δεν έχετε παρά να κανονίσετε ώστε να πάρετε την άδειά σας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οι τιμές ξεκινούν από 160 ευρώ και κυμαίνονται έως 250 ευρώ περίπου.

*Αυλή, Ρέθυμνο, Κρήτη. Τηλ: 28310 58250, 28310 26213.

Έφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v