Αρχοντικό Χατζηαργύρη: Παραδοσιακά... ρομαντικό!

Πέτρα και ξύλο που συνδυάζονται αρμονικά σε όλους τους χώρους, παραδοσιακά έπιπλα και σπιτικό πρωινό συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό του πηλιορείτικου ξενώνα που υπόσχεται να μας ξεναγήσει σε προηγούμενες εποχές, προσδίδοντας νέα διάσταση στις χειμερινές μας αποδράσεις.

Όταν το καλοκαίρι ανακοίνωσα στους φίλους μου ότι πρόκειται να πάω στο Πήλιο με κοίταξαν γεμάτοι απορία. ”Στο Πήλιο καλοκαιριάτικα;”, με ρώτησαν. Μα φυσικά! Το Πήλιο είναι παντός καιρού. Απλά όταν το κρύο και τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους τότε μεταμορφώνεται στη Μύκονο του χειμώνα.

Και επειδή προβλέπεται πως ο καιρός έχει βαλθεί να μας τρελάνει αφού έχουμε μία ζέστη μία κρύο, το in2life προτείνει για την απόδραση αυτού του σαββατοκύριακου (ή τελοσπάντων όταν βρεθεί ο χρόνος) το Αρχοντικό Χατζηαργύρη στο Πήλιο.

Ό,τι καιρό κι αν κάνει το σίγουρο είναι ότι το τοπίο θα σας μαγέψει, θα απολαύσετε καθαρό αέρα και δεν θα θέλετε με τίποτα να επιστρέψετε στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μόλις 12 χλμ από το Βόλο και 13 χλμ. από το χιονοδρομικό, με θέα στον Παγασητικό, δικαίως η Πορταριά χαρακτηρίζεται ως η Αρχόντισσα του Πηλίου. Εκεί ανακαλύψαμε το Αρχοντικό Χατζηαργύρη που συνδυάζει άψογα τις παροχές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με την οικογενειακή θαλπωρή.

Χτισμένο με παραδοσιακά υλικά της πηλιορείτικης γης και διακοσμημένο με παραδοσιακά έπιπλα, το Αρχοντικό Χατζηαργύρη μαγεύει τους επισκέπτες του και υπόσχεται μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

Τολμούμε να πούμε ότι ο χρόνος μοιάζει να σταματά, ”ταξιδεύοντας” τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Η πηλιορείτικη παράδοση είναι διάχυτη στο χώρο, με την πέτρα και το ξύλο να συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας τη ρομαντική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει ιδανικά τα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι δωμάτια και μία σουίτα, η οποία διαθέτει το δικό της τζάκι, που αποδεικνύουν έμπρακτα το μεράκι των ιδιοκτητών για άνετη διαμονή.

Ολα τα δωμάτια εκπέμπουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που αναζητάμε τις κρύες ημέρες του χειμώνα αφού είναι διακοσμημένα με παραδοσιακά στοιχεία, όπως ξύλινα και σιδερένια κρεβάτια, χειροποίητες κουρτίνες και φλοκάτες.

Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται τηλεόραση, τηλέφωνο, room service, ενώ το πρωινό από ντόπια προϊόντα είναι αυτό που κλέβει τις παραστάσεις.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές των δωματίων για αυτή την περίοδο κυμαίνονται στα 120 ευρώ.

Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε και τα γύρω χωριά, τα οποία είναι εξίσου όμορφα και παραδοσιακά με την Πορταριά καθώε και να αγοράσετε ντόπια γλυκά του κουταλιού για να σας ”γλυκαίνουν” μόλις επιστρέψετε... στον πάγκο σας.

Αρχοντικό Χατζηαργύρη, Πορταριά Πηλίου, Τηλ: 24280 69022

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v