Nissia: ”Ιστορική” απόδραση στις Σπέτσες

Όταν ένα διατηρητέο κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα στο παλιό λιμάνι της Ντάπιας ανακαινίζεται από έναν ανδριώτη εφοπλιστή και λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παράνα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μια... ”ιστορική” απόδραση. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τις υψηλού επιπέδου παροχές και την πολυτελή αισθητική των χώρων, τότε έχουμε έναν ακόμη λόγο να (ξανα)επισκεφθούμε τις Σπέτσες.

Η επιλογή του ιδανικού ”κοντινού” προορισμού για την απόδραση του Σαββατοκύριακου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν το κριτήριο της πολυτελούς διαμονής, που να συμπεριλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ανέσεις, ξεφεύγοντας ταυτόχρονα από την ”τυποποίηση” των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, βρίσκεται υψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.

Λαμπρή εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελεί το παραδοσιακό συγκρότημα κατοικιών ”Νησιά”, ανακαινισμένο ιστορικό μνημείο των Σπετσών, σε απόσταση αναπνοής από το παλιό λιμάνι της Ντάπιας.

Κτισμένο το 1921, το κεντρικό κτίριο του σημερινού συγκροτήματος ήταν ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως εργοστάσιο υφαντουργίας, ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής πάγου, έως το 1960.

Το 1989 το κατεστραμμένο σχεδόν κτίριο αγοράσθηκε από τον Ανδριώτη εφοπλιστή Ανδρέα Κυρτάτα και μετατράπηκε σε ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής. Η διατηρητέα πρόσοψη του κτιρίου ανακηρύχθηκε το 1985 μνημείο της βιομηχανικής και αρχιτεκτονικής ελληνικής παράδοσης.

Σχεδιασμένο και κτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, το συγκρότημα αποτελείται σήμερα από το αναπαλαιωμένο κεντρικό κτίριο, και από νεόκτιστες κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, που συνδυάζουν την παράδοση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Για τη διαμονή σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των δύο προεδρικών κατοικιών – πύργων, των 14 studio, των 10 σουιτών και των 5 μεζονέτων. Οι προεδρικές κατοικίες βρίσκονται στους δύο πύργους του διατηρητέου κτιρίου, καταλαμβάνουν τρία επίπεδα και έχουν δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων.

Οι κτισμένες γύρω από την πισίνα σουίτες ξεχωρίζουν για τη μοναδική νησιώτικη αισθητική τους –αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κάθε κτίριο του συγκροτήματος φέρει το όνομα ενός διαφορετικού νησιού– αλλά και για την άνεση και την πολυτέλεια που παρέχουν στον επισκέπτη τους.

Οι μεζονέτες αποτελούν την ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές. Επίσης κτισμένες γύρω από την πισίνα, καταλαμβάνουν τρία επίπεδα, ενώ είναι διακοσμημένες με εξαιρετικό γούστο και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση, air condition, μεγάλες βεράντες, τζάκι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεχωριστό σαλόνι – τραπεζαρία.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Café Νησιά, προσφέρει εξαιρετικές gourmet γεύσεις, με επιρροές τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή κουζίνα, σε ένα μενού που ανανεώνεται διαρκώς, ανάλογα με την εποχή.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για τα studio ξεκινούν από 155 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 670 ευρώ, για τους πύργους.

Η.Κ.

Παραδοσιακές Κατοικίες Νησιά, Σπέτσες, τηλ.: 22980 75000-10

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v