Σουίτες... από χρυσάφι!

Ιδιωτικές πισίνες, αποκλειστικοί chef, αλεξίσφαιρα παράθυρα και... βασιλική περιποίηση. Πόσο κοστίζει, τελικά, η υπέρτατη πολυτέλεια; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τις δέκα ακριβότερες σουίτες του κόσμου, από την Αθήνα έως το Ντουμπάι και από το Παρίσι, έως το Χονγκ Κονγκ.

Το επιστέγασμα της ταξιδιωτικής πολυτέλειας, οι σουίτες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων του κόσμου, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ”value for money”.

Παρ’ όλα αυτά, η τουριστική βιομηχανία, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, επενδύει στην κατασκευή και διάθεσή τους, ως ένδειξη υπεροχής έναντι του ανταγωνισμού αλλά και ικανοποίησης των μέγιστων προσδοκιών ενός άκρως απαιτητικού target group.

Πόσο κοστίζει ο ακριβότερος ύπνος του κόσμου– μετά των... παρελκομένων της απαραίτητης ψυχαγωγίας και χαλάρωσης; Στην ακριβότερη εκδοχή του, σχεδόν 30.000 ευρώ– για μία νύχτα. Στη φθηνότερη, αλλά διόλου ευκαταφρόνητη, 8.500 ευρώ. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τις ακριβότερες σουίτες του κόσμου, για την περίπτωση που επιθυμείτε να σχεδιάσετε ένα... βασιλικό ταξίδι.

Penthouse Suite, Hotel Martinez: 29.100 ευρώ

Κάνες, Γαλλία

Για τους κατοίκους της Βόρειας Ευρώπης, οι Κάνες είναι ένας καλοκαιρινός παράδεισος και το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί ένα από τα κοσμικότερα γεγονότα της Γηραιάς Ηπείρου. Η Penthouse Suite του Hotel Martinez αποτελεί αναμφισβήτητα το επιστέγασμα της χλιδής της πόλης. Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, με τέσσερα υπνοδωμάτια και τεράστια βεράντα με ιδιωτικό τζακούζι, η πολυτελής αυτή σουίτα προσφέρει, εκτός των άλλων, και εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο.

Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel: 27.400 ευρώ

Γενεύη

Η σουίτα πρόσφατα μετονομάστηκε από Imperial Suite σε Royal Penthouse Suite, ανεβάζοντας παράλληλα και το κόστος της, από 25.200 ευρώ στα 27.400 ευρώ. Η πρόσβαση στη σουίτα πραγματοποιείται μέσω ιδιωτικού ανελκυστήρα. Όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα, ενώ η πανοραμική θέα στη λίμνη της Γενεύης κλέβει την παράσταση.

Royal Villa, Grand Resort Lagonissi: 26.700 ευρώ

Αθήνα

Σουίτα τριών δωματίων, με δύο πισίνες –εσωτερική και εξωτερική, θερμαινόμενη– γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι. Από τις μεγαλύτερες, και, βέβαια, ακριβότερες, σουίτες της Αθήνας, η Royal Villa συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των διασημοτήτων που επισκέπτονται την πόλη.

Presidential Suite, Hotel Cala di Volpe: 21.300 ευρώ

Ακτή Smeralda, Ιταλία

Η φωτεινή προεδρική σουίτα του Cala di Volpe είναι ένα duplex στον τελευταίο όροφο του πύργου του ξενοδοχείου. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, εξωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό, gazebo και solarium.

Bridge Suite, Atlantis: 19.500 ευρώ

Paradise Island, Μπαχάμες

Η σουίτα των δέκα δωματίων αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο πύργων του ξενοδοχείου Atlantis, εξ ου και το όνομά της. Μεταξύ των διασημοτήτων που την έχουν επισκεφθεί είναι η Oprah Winfrey και ο Michael Jackson. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθώς και ξεχωριστά μπάνια για άνδρες και γυναίκες.

Palace Suite, Elounda Beach Hotel and Resort: 16.450 ευρώ

Κρήτη

Δύο ξεχωριστές βίλες συνθέτουν αυτή τη σουίτα, που σχεδιάστηκε για όσους επιθυμούν άπλετο χώρο. Η κεντρική βίλα διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, το καθένα με το δικό του μπάνιο, σαλόνια και τραπεζαρίες, ιδιωτικό γυμναστήριο, κουζίνα και δύο εξωτερικές πισίνες. Η δεύτερη αποτελείται από ένα επιπλέον δωμάτιο και ένα σαλόνι.

Royal Suite, Plaza Athenée: 13.700 ευρώ

Παρίσι

Εκπληκτική θέα στον Πύργο του Άιφελ και τη λεωφόρο Montaigne, δύο ιδιωτικές είσοδοι, δύο υπνοδωμάτια, τραπεζαρία 12 ατόμων και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα συνθέτουν την πολυτελέστερη σουίτα του Plaza Athenée. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα μέτρα ασφαλείας της περιλαμβάνουν video monitors και βιομετρική αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και στις δύο εισόδους.

African Sapphire Villa, Altamer: 9.000 ευρώ

Anguilla

Κατά την υψηλή τουριστική περίοδο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, η African Sapphire Villa διατίθεται προς 62.500 ευρώ την εβδομάδα, για ελάχιστη διαμονή δύο εβδομάδων. Το θέρετρο Altamer διαθέτει τρεις βίλες, συμπεριλαμβανομένης της African Sapphire, στην τιμή των οποίων συμπεριλαμβάνονται butlers, καμαριέρες και προσωπικός chef. Η συγκεκριμένη σουίτα διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια και ιδιωτική λίμνη, που προσφέρεται για καταδύσεις.

Presidential Suite, Intercontinental: 8.750 ευρώ

Hong Kong

Με εμβαδόν 650 τετραγωνικά μέτρα, η νέα προεδρική σουίτα του Intercontinental στο Hong Kong είναι μία από τις μεγαλύτερες της πόλης. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, σαλόνι, διπλά παράθυρα, μπαλκόνι 232 τετραγωνικών μέτρων, με εκπληκτική θέα στο Victoria Harbour, ιδιωτικό γραφείο, κουζίνα και 24ωρο room service από το εστιατόριο Alain Ducaisse’s Spoon, το οποίο δε διατίθεται σε κανέναν άλλο ένοικο του ξενοδοχείου.

Royal Suite, Burj Al Arab: 8.500 ευρώ

Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το highlight της πληθωρικής αυτής σουίτας είναι το κόκκινο κυκλικό κρεβάτι με ουρανό, τοποθετημένο σε περιστρεφόμενη βάση. Η διακόσμηση του υπνοδωματίου βασίζεται σε κόκκινους και χρυσούς τόνους, σε αντιστοιχία με το lobby του Burj Al Arab, του οποίου η χρυσή διακόσμηση αποτελείται από αυθεντικά φύλλα χρυσού 24 καρατίων. Η σουίτα διαθέτει επίσης κυκλικό Jacuzzi στο μαρμάρινο μπάνιο, ιδιωτικό ανελκυστήρα και κινηματογραφική αίθουσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v