Οικογενειακές διακοπές... πολυτελείας!

Οι καλοκαιρινές διακοπές ”της οικογένειας” με παιδιά μπορεί να αποβούν καταστροφικές, αν δε γίνει εξ αρχής η επιλογή του κατάλληλου ξενοδοχείου. Σας παρουσιαζουμε πέντε ξενοδοχεία σε εξωτικούς προορισμούς με ειδικά προγράμματα για παιδιά (και για ενήλικες). Για να δείτε μήπως η διαμονή των ονείρων σας, αλλά και η... οικογενειακή σας γαλήνη σας περιμένουν στη... Τζαμάικα!

Η επιλογή του ”σωστού” ξενοδοχείου για τις οικογενειακές διακοπές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα κριτήρια πρέπει να είναι αυστηρά, προκειμένου οι διακοπές να μην εξελιχθούν σε εφιάλτη, και, δεδομένου ότι ο τομέας ”οικογενειακές διακοπές” μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα πολυτελή ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα ξενοδοχεία που τα πληρούν δεν είναι πολλά.

Η λίστα των υποψηφίων θα πρέπει να περιλαμβάνει ξενοδοχεία που διαθέτουν πλήρες πρόγραμμα για τους μικρούς τους επισκέπτες και εξειδικευμένο προσωπικό για να τους επιβλέπει, και όχι απλά ένα ”δωμάτιο παιχνιδιού”, αλλά και δραστηριότητες για τους ενήλικες, και, το κυριότερο, ευκαιρίες για όλα τα μέλη της οικογένειας να διασκεδάσουν μαζί. Άλλωστε, αυτός δεν είναι ο στόχος των οικογενειακών διακοπών; Αλλιώς τα παιδιά θα πήγαιναν κατασκήνωση και εσείς διακοπές σε κάποιο εξωτικό θέρετρο για ενήλικες.

Μιλώντας για εξωτικά θέρετρα, πολλά από αυτά έχουν διευρύνει τα προγράμματα δραστηριοτήτων και τις υπηρεσίες τους τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του target group που ακούει στο όνομα οικογένειες με παιδιά.

Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε από τα πολυτελέστερα εξωτικά resorts, τα οποία πληρούν τόσο τα παραπάνω κριτήρια όσο και αυτό της καλύτερης δυνατής σχέσης ποιότητας – τιμής και σας τα παρουσιάζουμε, για να διευκολύνουμε την επιλογή σας.

Atlantis

Paradise Island, Μπαχάμες

Το Water Park του Atlantis, έκτασης 50 και πλέον στρεμμάτων, περιλαμβάνει ενυδρείο θαλασσινού νερού, χωρητικότητας χιλίων γαλονιών, λίμνη με καρχαρίες και πέντε πισίνες. Διαθέτει, επίσης, το μεγαλύτερο θαλάσσιο υδροβιότοπο παγκοσμίως, τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν είτε με υποβρύχιες καταδύσεις είτε περπατώντας μέσα στα γυάλινα υποθαλάσσια τούνελ. Τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν το Discovery Kids Camp, ενώ οι μεγαλύτεροι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους καζίνο και spa.Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 252 ευρώ.

Club Med

Punta Cana, Αγ. Δομίνικος

Τα ”all inclusive” προγράμματα διακοπών του Club Med αναμφισβήτητα θα κάνουν τις οικογενειακές σας διακοπές πολύ πιο ευχάριστες. Κατ’ αρχήν, όλες οι δραστηριότητες –εκτός από το Kids Club για τα παιδιά κάτω από τεσσάρων ετών– περιλαμβάνονται στα πακέτα διακοπών που προσφέρει το Club Med. Μαθήματα salsa, scuba diving, το Happy Gym και το Crazy Lab, όπου τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους μίνι ηφαίστεια, ή αυτοσχέδιους μικροσκοπικούς πυραύλους, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρει το εξωτικό θέρετρο. Η τιμή για ένα εβδομαδιαίο πακέτο τεσσάρων ατόμων, που περιλαμβάνει όλα τα γεύματα, ποτά και δραστηριότητες, κοστίζει περίπου 2.115 ευρώ.

Disney World

Orlando, Φλόριντα

Ένα ταξίδι σε οποιοδήποτε από τους ”κόσμους” της Disney αποτελεί την απόλυτη οικογενειακή εμπειρία διακοπών. Το Disney World της Φλόριντα έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των οικογενειών, αφού αποτελεί το πολυτελέστερο και εντυπωσιακότερο θέρετρο της Disney. Οι επιλογές διαμονής είναι πολλές, με ξενοδοχεία για κάθε budget, από σχετικά φθηνά μέχρι deluxe. Για μια πολυτελή διαμονή στο ακριβότερο από τα ξενοδοχεία του Disney World, το Grand Floridian, υπολογίστε περίπου 1.600 ευρώ για μια σουίτα δύο δωματίων. Το highlight του ταξιδιού θα είναι, φυσικά, η επίσκεψη στον Πύργο της Σταχτοπούτας, το ψηλότερο κτίριο του Magic Kingdom, με ύψος 57 μέτρα. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφθείτε τα studio της Disney – MGM και το Animal Kingdom Park.

Half Moon

Montego Bay, Τζαμάικα

Η στρατηγική θέση του Half Moon, ακριβώς δίπλα στον ωκεανό, στο Montego Bay της Τζαμάικα, θα σας δώσουν την ευκαιρία να κολυμπήσετε με τα δελφίνια, υπό την επίβλεψη των εξειδικευμένων εκπαιδευτών του. Επίσης, το Anancy Children’s Village, που πήρε το όνομά του από έναν παιδικό χαρακτήρα cartoon της Τζαμάικα, την αράχνη Anancy, διαθέτει καλύβες που φιλοξενούν κουκλοθέατρο, μαθήματα χειροτεχνίας, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διήγηση παραμυθιών και πολλά άλλα, για παιδιά από 3 έως 12 ετών. Για τους ενήλικες, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ιππασία και τένις. Τα εστιατόρια διαθέτουν, επίσης, παιδικά μενού. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 344 ευρώ.

Hilton Waikoloa Village

Μεγάλο Νησί, Χαβάη

Το Camp Menehune του Hilton Waikoloa Village είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για τους μικρούς επισκέπτες του ξενοδοχείου. Χειροτεχνίες, παιχνίδια και δραστηριότητες στο νερό θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα όλη τη ημέρα –ή για όσο χρόνο επιθυμείτε. Τα 250 και πλέον στρέμματα του πολυτελούς resort φιλοξενούν πολλές πισίνες, μια μεγάλη λίμνη για κολύμπι και καταδύσεις και το δημοφιλές Dolphin Quest Learning Lagoon. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να νοικιάσετε ξύλινα βαρκάκια για να εξερευνήσετε τα ποτάμια που διασχίζουν το resort, και να δείτε τους καταρράκτες και τους κήπους. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 326 ευρώ.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v