Τι είναι τα all inclusive και πότε αξίζει να πας

Τι θα πει all inclusive, γιατί πολύς κόσμος είναι αντίθετος στην ιδέα, τι ισχύει με το διαβόητο βραχιολάκι, και ποια είναι τα καλύτερα αν θέλεις να πας;
Τι είναι τα all inclusive και πότε αξίζει να πας
της Ηρώς Κουνάδη

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά: All inclusive λέγονται τα ξενοδοχεία που σου προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει στην τιμή του τη διαμονή, όλα σου τα γεύματα και τα ποτά, και (κάποιες φορές) όλες τις δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις στις διακοπές σου. Είναι κάπως σαν κρουαζιερόπλοια της στεριάς, σχεδόν πάντα με δικές τους παραλίες, πισίνες, εστιατόρια, μπαρ, γήπεδα για διάφορα αθλήματα, συχνά και μίνι θέατρα και λοιπά εντυπωσιακά.

Ωραίο μου ακούγεται, γιατί έχουν γίνει αιτία για καυγάδες;

Γιατί, με το να κρατούν τους πελάτες τους μέσα στις εγκαταστάσεις τους, τα all inclusive βλάπτουν τις τοπικές οικονομίες, και στερούν κάτι από την κουλτούρα των ταξιδιών: Πηγαίνεις, για παράδειγμα, στη Ρόδο και γυρνάς χωρίς να έχεις δει τίποτα από το νησί, παρά μόνο το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο σου.

Είμαι υποχρεωμένος/η να μείνω μέσα στο ξενοδοχείο;

Καθόλου. Είσαι ελεύθερος/η να πας όπου θέλεις. Αρκετά, μάλιστα, all inclusive με γρήγορα αντανακλαστικά προσφέρουν τα τελευταία χρόνια πακέτα ημερήσιων εκδρομών στο νησί ή στην ευρύτερη περιοχή τους, για να επισκεφτείς αξιοθέατα ή να περπατήσεις μονοπάτια. Απλώς πολύς κόσμος, ιδιαιτέρως κουρασμένος από έναν δύσκολο χειμώνα, παρασύρεται από την ευκολία του «έχω στα πόδια μου ό,τι θέλω» και δεν βγαίνει παρά ελάχιστα –ή και καθόλου. Εξ ου και οι γκρίνιες που λέγαμε.

Τι είναι αυτό το βραχιολάκι που αναφέρουν όλοι;

Ένα βραχιολάκι το οποίο φοράς από τη στιγμή που θα μπεις στο ξενοδοχείο μέχρι τη μέρα που θα τελειώσουν οι διακοπές σου. Συχνά έχει διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με το πακέτο διαμονής που έχεις πληρώσει, και χρησιμεύει για να ξέρει το προσωπικό του ξενοδοχείου ότι καλώς βρίσκεσαι, π.χ., στην πριβέ παραλία που είναι προσβάσιμη μόνο για ενοίκους, ή ότι δεν θα σου ζητήσουν λεφτά για τα ποτά στο μπαρ της πισίνας.

Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: Συμφέρει τελικά;

Εξαρτάται, σε γενικές γραμμές, από το ποιος είσαι και τι (θέλεις να) κάνεις στις διακοπές σου. Για οικογένειες με μικρά παιδιά, είναι μια απλή και εύκολη λύση, επειδή δεν απαιτεί ιδιαίτερη οργάνωση ή μετακινήσεις, και εξασφαλίζει σίγουρη ξεκούραση. Αν θέλεις ξεκούραση και τίποτα άλλο από τις διακοπές σου, αξίζει –ειδικά αν επιλέξεις να πας σε ένα μέρος που έχεις ξαναπάει, ή κάπου κοντά στην Αττική, ώστε να μην έχεις το βάρος του «πήγαμε πχ στην Κρήτη και δεν είδαμε τίποτα». Για να έχεις κατά νου μια τάξη μεγέθους, με 100€-150€ το άτομο την ημέρα, έχεις καλυμμένη διαμονή, φαγητά, ποτά, και σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες έξτρα δραστηριότητες.

Να μιλήσουμε με παραδείγματα;


Το Golden Coast Hotel & Bungalows στον Μαραθώνα έχει όμορφα δωμάτια και bungalows, οι all inclusive τιμές των οποίων ξεκινούν από 183€ το δίκλινο και από 223€ το τετράκλινο τη μέρα. Περιλαμβάνουν τρία γεύματα τη μέρα, όλα τα ποτά (εκτός από σαμπάνιες και κάποια premium), πρόσβαση στα γήπεδα τένις και μίνι γκολφ, ψυχαγωγικό πρόγραμμα κάθε μέρα και mini club για παιδιά 12-14 ετών, σε ξεχωριστό χώρο με παιδική πισίνα, παιδική χαρά, παιχνίδια και δραστηριότητες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.


Το Casa Marron της Grecotel στην Κάτω Αχαΐα, κοντά στην Πάτρα, έχει φανταστικά δωμάτια επάνω σε μια εξίσου φανταστική παραλία. Στο all inclusive πακέτο του περιλαμβάνονται, εκτός από απεριόριστα γεύματα και ποτά σε έξι εστιατόρια και τρία μπαρ μέσα στις εγκαταστάσεις του, πισίνες και νεροτσουλήθρες για παιδιά, kids club με δραστηριότητες για παιδιά 4-12 ετών έξι μέρες τη βδομάδα, γήπεδα τένις, beach volley, spa, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Οι τιμές ξεκινούν από 360€ ανά διανυκτέρευση για το οικογενειακό δωμάτιο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) με το all inclusive πακέτο και από 280€ για το αντίστοιχο δίκλινο. Για συγκεκριμένες ημερομηνίες ισχύει και προσφορά «μείνετε έξι νύχτες, πληρώστε τις πέντε».


Το Princess Andriana στη Ρόδο, λίγο έξω από τη Λίνδο, προσφέρει ένα σούπερ all inclusive πακέτο, που περιλαμβάνει εκτός από τη διαμονή, τρία γεύματα τη μέρα, απεριόριστα σνακ, γλυκά, παγωτά, ποτά και κοκτέιλ όλη μέρα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, πρόγραμμα νυχτερινής διασκέδασης και kids club με ειδικά σχεδιασμένες παιδικές δραστηριότητες. Οι τιμές ξεκινούν από 362€ ανά διανυκτέρευση για το οικογενειακό δωμάτιο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) και από 272€ για το δίκλινο.


Το 4 αστέρων Royal Hotel στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής συνδυάζει την ευκολία του all inclusive με περισσότερη χαλαρότητα, και χαμηλότερες τιμές. Στα all inclusive πακέτα του περιλαμβάνονται, εκτός από τη διαμονή, τρία γεύματα κάθε μέρα και απεριόριστα ποτά και παγωτά. Οι τιμές ξεκινούν από 295€ για το οικογενειακό δωμάτιο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) και από 203€ για το στούντιο δύο ατόμων –ανά διανυκτέρευση πάντα. Έχει και την τέλεια επιλογή της σουίτας με ιδιωτική πισίνα, η οποία ξεκινά από 402€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, με το all inclusive πακέτο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v