Βουνίσιες διακοπές για όλη την οικογένεια

Μερικοί προτιμούν το βουνό. Και εμείς τους δικαιολογούμε, επειδή έχει τα πιο υπέροχα πράγματα να κάνεις…
Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την θάλασσα. Αλλά σκεφτείτε κι αυτό: Δεν την αγαπούν όλοι την θάλασσα. Μερικοί προσπαθούν να την αποφύγουν με κάθε τρόπο. Άλλοι δεν την παλεύουν με τίποτα στη ζέστη, και επιζητούν πιο δροσερούς προορισμούς.

Όχι, δεν θα σας στείλουμε στην Νορβηγία. Εδώ, στα εντόπια θα μείνουμε. Θα πάρουμε την οικογένεια, θα πάρουμε και τα βουνά, και εκεί θα μείνουμε σε ένα από τα παρακάτω πανέμορφα αγροκτήματα, όπου μας περιμένει ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που δεν έχουμε στην πόλη: καθαρός αέρας. Α, και τέλειες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ρακέτες και αμμουδιές.

Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου.

Ανέμη
Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι, Ν. Ιωαννίνων, τηλ.: 26530 72003
Στα 950 μέτρα βρίσκονται τα Κάτω Πεδινά, ένα χωριό με κατοίκους 25, αγελάδες και πρόβατα… περισσότερα! Εκεί βρίσκεται και ο ξενώνας Ανέμη, με τα εφτά κουκλίστικα δωμάτιά του, το μαγερειό και τα μοναστηριακά τραπέζια, για ατελείωτα συμπόσια. Δεν έχει, όμως, μόνο φαγητό και ύπνο—κάνουμε θεματικούς περίπατους σε όλο το Ζαγόρι, οι οποίοι μάλιστα προσαρμόζονται στις επιθυμίες αλλά και στις δεξιότητές μας. Φτιάχνουμε μαρμελάδες και chutney, μαθαίνουμε αργαλειό (σε 3 μόλις λεπτά), και “ξεθεωνόμαστε” (όπως λέει στο site) από το έντονο rafting. Το πακέτο θα μας βγει, σύμφωνα με το booking, 150€.

Αρμονία
Βούτυρο Ποταμιάς, Καρπενήσι, τηλ.: 22370 22716
Πανέμορφες, ξύλινες μεζονέτες που μας κάνουν να νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε παραμύθι. Το μεγαλείο της φύσης μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Αλλά, και πάλι, η χαλάρωση δεν είναι το μοναδικό ατού της Αρμονίας. Γήπεδο 5x5, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Ποδήλατα για ατελείωτες βόλτες ανάμεσα στα δέντρα, και αν θέλουμε κάτι πιο απαιτητικό, καγιάκ και ορειβασία. Το πακέτο για δύο άτομα, με πλούσιο πρωινό, ξεκινά από 60€ την βραδιά για ένα studio, και 80€ την βραδιά για ένα δίχωρο σπιτάκι.

Κτήμα Φωκαέων
Κερνίτσα Αχαΐας, τηλ.: 26910 97300
Από πέτρα και ξύλο είναι φτιαγμένα τα δωμάτια του Κτήματος Φωκαέων, και έχουν ονόματα όπως “της Νεράιδας” και “του Γίγαντα”, αν το τοπίο δεν αρκεί για να μας μεταφέρει αυτόματα σε έναν παραμυθόσκοσμο. Εδώ δεν ζούμε επικίνδυνα, και απολαμβάνουμε τον αγροτουρισμό σε όλο του το μεγαλείο. Πάπιες και χήνες πλατσουρίζουν αμέριμνες στην λιμνούλα, και γαϊδουράκια μας πηγαίνουν βόλτες. Και, επειδή μας αρέσει να ερχόμαστε κοντά με την Γη, συμμετέχουμε στο μάζεμα των φρούτων, στην συλλογή αυγών, αλλά και στην παραγωγή τυριού και γιαουρτιού, παραδοσιακά. Το πακέτο θα μας βγει, σύμφωνα με το booking, 260€.

Areasynest 
Σινεβρό, Αχαΐα, τηλ.: 211 7007135
Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά, όμως. Μερικές φορές, μια σύντομη εξόρμηση στην φύση, να γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με καθαρό αέρα, είναι ό,τι πρέπει. Μιάμιση ώρα, λοιπόν, μακριά από την Αθήνα, θα βρούμε το Areasynest. Τα παιδιά θα λατρέψουν τα ζωάκια – ειδικά το κουνελοχωριό – και οι μεγάλοι θα δοκιμάσουμε την τύχη μας στην τοξοβολία. Εκτός κι θέλουμε να νιώσουμε την φύση να μας αγκαλιάζει, διασχίζουμε τις όχθες του Κριού ποταμού και τρελαινόμαστε με τους σταλακτίτες και τις άγριες ορχιδέες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ώρες λειτουργίας είναι 10.00-20.00, για Παρασκευές και Σαββατοκύριακα, και η είσοδος κοστίζει 10€ για ενήλικες, και 5€ για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v