Τέλειοι ξενώνες στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

Λίγοι και καλοί ξενώνες έχουν ακόμα διαθεσιμότητα για τα Χριστούγεννα στα ορεινά της Πελοποννήσου, στο Πήλιο και την Ευρυτανία.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για δύο διανυκτερεύσεις, από Δευτέρα 24/12 έως Τετάρτη 26/12.

Θόλος
Άνω Δολιανά, Αρκαδία
Τιμή: 60€ το deluxe στούντιο (συν 5€ προαιρετικά για πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Ένας υπέροχος, εξολοκλήρου πέτρινος ξενώνας, σε ένα από τα ομορφότερα –και λιγότερο εξερευνημένα− χωριά της Αρκαδίας. Τα δωμάτια του Θόλου είναι διακοσμημένα με γήινα χρώματα και ξύλινα ταβάνια, ενώ τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν το χωριό και τις καταπράσινες πλαγιές γύρω τους. Τα Άνω Δολιανά είναι ένα πανέμορφο χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα, που απολαμβάνει συγκλονιστική θέα στον κάμπο της Τρίπολης, το Μαίναλο και τον Χελμό.

Παραδοσιακός Ξενώνας Εξοχή
Τσαγκαράδα, Πήλιο
Τιμή: 85€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Στην υπέροχη Τσαγκαράδα, και σχεδόν δίπλα στο μαγεμένο πηλιορείτικο δάσος της, αυτός ο παραδοσιακός ξενώνας προσφέρει γλυκύτατα, ρουστίκ δωμάτια με πέτρινα τζάκια και μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο φυσικό τοπίο γύρω τους. Το πρωινό περιλαμβάνει σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα με τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

2 Αλώνια
Ανατολική Φραγκίστα, Άγραφα
Τιμή: 58€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Σε ένα πανέμορφο, και άγνωστο εν πολλοίς, χωριό της Ευρυτανίας, 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, αυτός ο ωραιότατος ξενώνας προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές του χωριού, και τις καταπράσινες βουνοπλαγιές που το αγκαλιάζουν. Αν ονειρεύεστε ένα χριστουγεννιάτικο διήμερο στη φύση, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, μόνο εσείς και το έτερο ήμισυ, αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός σας.

Έλατος
Κλειτορία, Καλάβρυτα
Τιμή: 70€ το δίκλινο
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Στο ορεινό χωριουδάκι που λέγεται Κλειτορία, 25 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, ο Έλατος προσφέρει ευρύχωρα διαμερίσματα με μπαλκονάκια που βλέπουν στο χωριό. Διαθέτουν όλα τους πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για έξτρα οικονομία, ενώ κάποια από αυτά περιλαμβάνουν και τζάκι. Στα πέριξ θα βρείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που δεν είναι ακόμα ανοιχτό για σκι, αλλά έναν χιονάνθρωπο τον φτιάχνετε, τις πηγές του Αροάνιου και το φαντασμαγορικό Σπήλαιο των Λιμνών.

Τα Χελιδονάκια
Πινακάτες, Πήλιο
Τιμή: 100€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Πανέμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μαρμάρινα μπάνια, πέτρινα τζάκια, ξύλινα έπιπλα και θέα από τα μπαλκονάκια τους που φτάνει ως την θάλασσα. Τα Χελιδονάκια είναι ένας παραδοσιακός πηλιορείτικος ξενώνας που σερβίρει φανταστικό πρωινό με σπιτικές λιχουδιές, και βρίσκεται σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε τα χωριά του Πηλίου, όπως οι Μηλιές, που απέχουν από εδώ μόλις 5 χιλιόμετρα, η Βυζίτσα με τα παραδοσιακά αρχοντικά της και ο ανεξερεύνητος Άγιος Γεώργιος Νηλείας.

Ουρανογείτων
Κοσμάς, Πάρνωνας
Τιμή: από 55€ το δίκλινο (ή 70€ με τζάκι) και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Σε ένα από τα ωραιότερα και πιο ζωντανά χωριά του Πάρνωνα, ο Ουρανογείτων προσφέρει όμορφα δωμάτια, κάποια εκ των οποίων διαθέτουν και τζάκι. Το πρωινό είναι εξαιρετικό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα, η δε θέση του ξενώνα ιδανική για να εξερευνήσετε το καστανοδάσος και τα υπόλοιπα χωριά του Πάρνωνα, να κατηφορίσετε προς το Λεωνίδιο και να επισκεφθείτε μνημεία όπως η φημισμένη Μονή της Μαλεβής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v