Τέλειοι ξενώνες σε μέρη που δεν είχες σκεφτεί να πας

Σε όχθες λιμνών, σε κορυφές βουνών, σε χωριουδάκια καρτποσταλικά που δεν έχει ακουστά κανείς, πέντε υπέροχοι ξενώνες μας κάνουν… εξερευνητές.
 

Τέλειοι ξενώνες σε μέρη που δεν είχες σκεφτεί να πας

της Ηρώς Κουνάδη

Μπορείς να διαλέξεις ξενώνα με βάση το χωριό που θέλεις να πας, ή να ανακαλύψεις ένα χωριό (και μια ολόκληρη περιοχή) χάρη σε έναν φανταστικό ξενώνα. Εδώ μιλάμε για την δεύτερη περίπτωση.

Το Κονάκι
Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας, τηλ.: 22370 95231
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Βάζουμε στοίχημα ότι η Ανατολική Φραγκίστα σε λίγο καιρό θα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα weekends στην Ελλάδα. Ακριβώς ανάμεσα στη Λίμνη Πλαστήρα, που απέχει 35 χιλιόμετρα από εδώ, και το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, στα 40 χιλιόμετρα, είναι η ιδανική βάση (μέρες και όρεξη να ‘χεις) για να εξερευνήσεις τη μισή Κεντρική Ελλάδα. Το Κονάκι τώρα συγκεκριμένα, προσφέρει περιποιημένα, ζεστά διακοσμημένα δωμάτια, πεντανόστιμο πρωινό που σερβίρεται αν θέλετε και στο δωμάτιό σας, και τη δυνατότητα να φέρετε μαζί και τα κατοικίδιά σας.

Ξενώνας Γεροφώτης
Λάκκα, Αίγιο, τηλ.: 6977295847
Τιμή: 58€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε παραδοσιακό ξενώνα που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Φωλιασμένος ανάμεσα σε ελαιώνες, προσφέρει κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το τοπίο γύρω τους, και πλούσιο, σπιτικό πρωινό. Η δε Λάκκα Αιγίου είναι ένα ανεξερεύνητο χωριό, που προσφέρεται για περιηγήσεις στα δρομάκια του, αλλά και βόλτες στη γύρω περιοχή: από τα Καλάβρυτα και την εν πολλοίς άγνωστη Ορεινή Αχαΐα μέχρι το κάστρο της Ναυπάκτου, τίποτα δεν είναι μακριά από εδώ.

Αλθαία
Πετροχώρι, Λίμνη Τριχωνίδα, τηλ.: 2644 023133
Τιμή: 46€ το δίκλινο (συν 7,50€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό) ή 53€ με θέα στη λίμνη
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας είναι, παραδόξως, ένας μάλλον άγνωστος εν πολλοίς προορισμός. Ευκαιρία να την εξερευνήσουμε πρώτοι, μένοντας στα πανέμορφα δωμάτια του ξενώνα Αλθαία, τα μπαλκονάκια των οποίων μοιάζουν κρεμασμένα πάνω από τα ακίνητα νερά της λίμνης. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ το πρωινό περιλαμβάνει σπιτικές νοστιμιές φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα. Αν έχετε όρεξη για εξερευνήσεις, και δε φοβάστε τα χιλιόμετρα, η Ναύπακτος, η Ορεινή Ναυπακτία και η Άρτα απέχουν όλες τους μία ώρα έκαστη από εδώ.

Αρχοντικό
Αναβρυτή, Μυστράς, τηλ.: 6987128554
Τιμή: 70€ το δίκλινο (συν 7€ το άτομο προαιρετικά για το πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα υπέροχα ανακαινισμένο αρχοντικό με πέντε δωμάτια, μια μεγάλη τραπεζαρία, κουζίνα και βεράντες και βοηθητικά κτίσματα να το περιβάλουν, μας καλεί στην Αναβρυτή, ένα μικρό χωριουδάκι στην καρδιά του Ταΰγετου, στην ευρύτερη περιοχή του Μυστρά. Το αρχοντικό χτίστηκε το μακρινό 1932 από τον γιατρό του χωριού –θα το διαπιστώσετε από το ιατρείο που ακόμα υπάρχει στο κτίριο– ο οποίος το «πλούμισε» με μεγάλη πολυτέλεια. Τα δωμάτια διαθέτουν χειροποίητες ξύλινες πόρτες, μπαλκόνια, παρκέ, έπιπλα από σκούρο ξύλο, ενώ παρέχεται και πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα. Η δε Αναβρυτή αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τόσο τον Μυστρά, όσο και τα χωριά του Βόρειου Ταΰγετου, και το εντυπωσιακό πέρασμα της Λαγκάδας, για το οποίο παραμιλούν όλοι οι ξένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί.

Αρχοντικό
Σταυρούπολη, Ξάνθη, τηλ.: 25420 22225
Τιμή: 73€ το δίκλινο (συν 12€ το άτομο προαιρετικά για συγκλονιστικό πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Πέτρινοι τοίχοι, σφυρήλατα κρεβάτια, κεντητά υφάσματα, παραδοσιακά έπιπλα. Το Αρχοντικό, όνομα και πράγμα, στεγάζεται σε ένα υπέροχο παραδοσιακό αρχοντικό του 1920 στην Σταυρούπολη, με τα παράθυρα των δωματίων αγναντεύουν από ψηλά τον Νέστο και τα καταπράσινα τοπία που τον πλαισιώνουν. Το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες πίτες και άλλες λιχουδιές φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα, και είναι αρκετό για να σας κρατήσει χορτάτους μισή μέρα. Ο δε ιδιοκτήτης, Παντελής, είναι πραγματικός θησαυρός πληροφοριών για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε στην περιοχή –από δραστηριότητες όπως κανό στο Νέστο και ιππασία στις όχθες του, μέχρι εκδρομές στα γύρω χωριά και γαστρονομικές εξορμήσεις στα Πομακοχώρια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v