Τέλειοι (και φθηνοί) ξενώνες για να πάρετε τα βουνά

Στο Πήλιο, τον Παρνασσό, την Πελοπόννησο και τα Ζαγοροχώρια, βρήκαμε ονειρεμένα δωμάτια από 30€ ως 50€ για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Τέλειοι (και φθηνοί) ξενώνες για να πάρετε τα βουνά

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (29-30/9). Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, πιθανόν να τις βρείτε χαμηλότερες.

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας
Πλάτανος, Ορεινή Ναυπακτία, τηλ.: 2634 061500
Τιμή: 45€ το δίκλινο στούντιο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Κουκλίστικα, πέτρινα σπιτάκια με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι, τζάκι απέναντι από το κρεβάτι (να παρακαλάς να κάνει ψύχρα τον Σεπτέμβρη, ποιος θα σ’ το έλεγε) και μπαλκόνια που αγναντεύουν τα καταπράσινα τοπία της Νότιας Πίνδου γύρω τους. Αυτά είναι τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας, στην υπέροχη Ορεινή Ναυπακτία, που είναι ό,τι πρέπει για τις σεπτεμβριάτικες εξορμήσεις μας.
Διαβάστε περισσότερα - Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένα όνειρο

Αρχοντικό Κεφαλάρι
Κεφαλάρι, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 2747 022200
Τιμή: από 35€ το δίκλινο (ή 50€ με πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα λιγότερο εξερευνημένα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, ένα πανέμορφο, πέτρινο αρχοντικό προσφέρει σούπερ ατμοσφαιρικά δωμάτια με ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινους τοίχους και ρουστίκ διακόσμηση. Το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό είναι από μόνο του λόγος να σηκωθείτε από τα αφράτα του κρεβάτια, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.
Διαβάστε περισσότερα - Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία

Ξενώνας Ασπασία
Λαύκος, Πήλιο
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα πιο όμορφα, και εν πολλοίς άγνωστα, χωριά του Πηλίου, τον μικρούλη Λαύκο στο νότο, αυτός ο γλυκύτατος ξενώνας προσφέρει όμορφα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με μεγάλα μπαλκόνια που αγναντεύουν τα πηλιορείτικα τοπία γύρω τους. Το σπιτικό πρωινό, που περιλαμβάνει χειροποίητες πίτες, ντόπιες μαρμελάδες, σπιτικό ρυζόγαλο και άλλες πεντανόστιμες λιχουδιές, αλλάζει κάθε μέρα και συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια στο Booking.
Διαβάστε περισσότερα - 10 + 1 λόγοι για να πας τώρα Πήλιο

Αρχοντικό Φιλιππίδη
Μηλιές, Πήλιο, τηλ.: 698 166 5668
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό και θέα θάλασσα
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Μεγάλα δωμάτια, αντάξια ενός αυθεντικού αρχοντικού, «αγκαλιασμένα» από παράθυρα που βλέπουν από ψηλά την θάλασσα. Η διακόσμηση είναι παραδοσιακή, με το ξύλο να κυριαρχεί στον χώρο, και τις καμάρες που πλαισιώνουν τα παράθυρα να διαχέουν το φως παντού. Στα συν, το εξαιρετικό πρωινό και η τοποθεσία, ελάχιστα βήματα από την κεντρική πλατεία των Μηλιών, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας πηλιορείτικα χωριά.
Διαβάστε περισσότερα - Πήλιο: 5 χωριά για τον Σεπτέμβριο

Γκούρης
Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 2653 081214
Τιμή: 30€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο ηπειρώτικο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα, και προσφέρει πανέμορφα, απόλυτα ρουστίκ δωμάτια με ξύλινα πατώματα και ταβάνια, παραδοσιακά χειροποίητα χαλιά και μπαλκονάκια που βλέπουν στον φροντισμένο κήπο του ή στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου γύρω τους. Το πρωινό είναι φανταστικό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα, σπιτικές πίτες και ντόπια γλυκίσματα, ενώ η κεντρική πλατεία του χωριού απέχει μόλις τριάντα μέτρα από την πόρτα σας.
Διαβάστε περισσότερα - Ζαγοροχώρια: Η ομορφιά πάει στα βουνά

Ξενώνας Λυκώρεια
Αράχωβα, Παρνασσός, τηλ.: 69722 34281
Τιμή: 50€ το superior δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε τέλειο σημείο, δυο βήματα από την κεντρική πλατεία της Αράχωβας, αυτός ο πανέμορφος ξενώνας προσφέρει ευρύχωρα, στιλάτα δωμάτια με μπανιέρα-υδρομασάζ και ενεργειακό τζάκι –για την περίπτωση που κάνει έστω και την παραμικρή ψύχρα τέλος Σεπτεμβρίου στο βουνό. Η δε Αράχωβα είναι τώρα στα καλύτερά της, χωρίς τα πλήθη του χειμώνα, αλλά πάντα γραφική και σε απόσταση… οδηγήματος τόσο από τα μονοπάτια του Παρνασσού όσο και από τις παραλίες της Ιτέας και του Γαλαξιδίου.
Διαβάστε περισσότερα - 4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σ/Κ στον Παρνασσό

Ξενώνας Μαυροδήμος
Αγόριανη, Παρνασσός, τηλ.: 2234 061289
Τιμή: 38€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 900 μέτρων, σε ένα από τα ωραιότερα, και πιο ήσυχα, χωριά του Παρνασσού, ο Ξενώνας Μαυροδήμος διαθέτει κουκλίστικα δωμάτια και σοφίτες, με τα ζεστά χρώματα του ξύλου να κυριαρχούν στη διακόσμησή τους, και μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στις κατάφυτες βουνοπλαγιές γύρω τους. Το πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες λιχουδιές και τοπικά προϊόντα, τα δε στρώματα είναι ορθοπεδικά και ονειρεμένα, ό,τι πρέπει για έναν καλό ύπνο μετά τις βόλτες στο χωριό και τις πεζοπορίες στο βουνό.
Διαβάστε περισσότερα – Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v