10 λόγοι να ερωτευτείς την άνοιξη στην Τοσκάνη

Οι φαντασμαγορικές διαδρομές, τα μεσαιωνικά χωριουδάκια και όλα όσα κάνουν την Τοσκάνη όνειρο… ανοιξιάτικης εκδρομής.
10 λόγοι να ερωτευτείς την άνοιξη στην Τοσκάνη

Το San Gimignano



Δεκατέσσερις πύργοι υψώνονται προς τον ουρανό, σε μία από τις πιο καρτποσταλικές γωνιές της Τοσκάνης. Τα υπέροχα, μεσαιωνικά δρομάκια του San Gimignano είναι εντελώς απαλλαγμένα από αυτοκίνητα, το δε φημισμένο του κρασί Vernaccia di San Gimignano έχει ένα ολόδικό του μουσείο, σε μια από τις τέσσερις πλατείες του χωριού.

Τα οινοποιεία

Eroica e il Chianti-V-21

Μιλώντας για κρασί, τα επισκέψιμα οινοποιεία της Τοσκάνης –από τα οποία βγαίνουν μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου– είναι από μόνα τους λόγος να βρεθείτε εκεί, και να μυηθείτε στα μυστικά του κρασιού. Όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα το κάνετε αυτό, τις έχουμε εδώ.

Η Σιένα



Το ιστορικό της κέντρο μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, με ανάμικτα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία. Οχυρωμένη πίσω από τα μεσαιωνικά της τείχη, με πέτρινα σπιτάκια, γραφικά καλντερίμια, σκιερές πλατείες, και έναν Duomo από το κωδωνοστάσιο του οποίου οι αψηφόντες τα ύψη απολαμβάνουν συγκλονιστική θέα στις καταπράσινες εκτάσεις της Τοσκάνης.

Η Φλωρεντία



…Για την οποία ό,τι και να πεις θα είναι λίγο. Πόλη-προορισμός αφ’ εαυτής, γεμάτη μουσεία, πανέμορφες γέφυρες όπως η Ponte Vecchio, ηλιόλουστες πλατείες, café που τα απογεύματα μοσχομυρίζουν αυθεντική ιταλική πίτσα και έναν από τους εντυπωσιακότερους καθεδρικούς ναούς που είδατε ποτέ, αφιερωμένο στη Santa Maria del Fiore.

Οι διαδρομές στην εξοχή



Απέραντοι αμπελώνες, ανθισμένες κοιλάδες λουσμένες στο φως του ήλιου, δρόμοι που ελίσσονται μέσα από πυκνά δάση και καμπυλωτά λοφάκια βγαλμένα από την εικονογράφηση του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, κάνουν την Τοσκάνη ένα από τα δημοφιλέστερα road trip της Ευρώπης –και όχι άδικα. Δείτε εδώ μια ενδεικτική διαδρομή 384 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει μερικές από τις αγαπημένες μας στάσεις.

Το Montemerano 

La gatta fotomodella - Montemerano.

Χωριουδάκι…τσέπης, στολίζει την κορυφή του λόφου επάνω στον οποίο χτίστηκε τα χρόνια του Μεσαίωνα (τον 12ο αιώνα, για την ακρίβεια). Οχυρωμένο πίσω από τα επιβλητικά του τείχη, και προσβάσιμο μόνο από τις τρεις πύλες τους, βρίσκεται σε απόσταση βολής από τις ξακουστές ιαματικές πηγές Saturnia, που αξίζουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη και μια βουτιά στα ζεστά νερά τους.

Η Cetona

Cetona (Italy)

Χωριουδάκι των Ετρούσκων, με Ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, η Cetona πρωτοκατοικήθηκε τα παλαιολιθικά χρόνια, κι έχει τα μουσεία και τα αρχαιολογικά πάρκα για να το αποδείξει. Πέραν του ιστορικού της ενδιαφέροντος, όμως, είναι και ένα πανέμορφο πέτρινο χωριό, φωλιασμένο στην καρδιά του καταπράσινου τοπίου της Τοσκάνης, στο οποίο απολαμβάνει πανοραμική θέα.

Το Montalcino και το Montepulciano


Μικρή απόσταση τα χωρίζει μεταξύ τους, το καταπληκτικό κρασί τους τα ενώνει. Αμφότερα είναι ξακουστά για την οινοπαραγωγή και την μεσαιωνική ομορφιά τους: Το μεν Montalcino είναι μια καστροπολιτεία με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, και πατρίδα του κρασιού Brunello, το δε Montepulciano, εκτός από οινοπαραγωγικό χωριό, έχει και πλούσια μεσαιωνική ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Η Lucca 



Η γενέτειρα του Puccini είναι σήμερα μια πανέμορφη πόλη στην καρδιά του τοσκανικού τοπίου, η οποία εκτός από αναγεννησιακή ομορφιά, σφύζει και από ζωή και αξιοθέατα. Σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμα ένας εντυπωσιακός Duomo, αυτός του San Martino, η μοναδική εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και φυσικά αρκετές όπερες που αποτίουν τον δέοντα φόρο τιμής στο διασημότερο παιδί της.

Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Η Ryanair αναλαμβάνει να μας πετάξει ως την Μπολόνια (67€ πήγαινε-έλα τον Ιούνιο) από την οποία το Σαν Τζιμινιάνο απέχει δύο ώρες και κάτι, με το αυτοκίνητο που θα νοικιάσουμε εκεί (δείτε εδώ την διαδρομή).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v