Πόσο κοστίζει να πάω στις Μαλδίβες;

Πόσο ακριβό είναι να πας σε ένα εξωτικό νησί και να μείνεις σε ένα από αυτά τα σπιτάκια πάνω στο νερό; Λιγότερο απ’ όσο μπορεί να φαντάζεσαι.
Πόσο κοστίζει να πάω στις Μαλδίβες;
της Ηρώς Κουνάδη

Έχεις απαυδήσει με τις τιμές των ελληνικών νησιών; Νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα εξωτικό ταξίδι; Είσαι σε μουντ κάνω-όνειρα-για-όταν-κερδίσω-το-Τζόκερ; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον ευγενή σκοπό σου. Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι, και σου υπολογίσαμε πόσο κάνει να πας για τρέλες… στις Μαλδίβες, όχι στις Σεϋχέλλες.

Κατ’ αρχάς, πού πέφτουν οι Μαλδίβες;

Στον Ινδικό Ωκεανό, κάτω από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα όπως κοιτάς τον χάρτη. Είναι ένα νησιωτικό κράτος, διάσημο για τα εξωτικά τοπία του, τα συγκλονιστικά νερά του, και αυτά τα σπιτάκια που στέκονται πάνω σε πασσάλους μέσα στην θάλασσα και πρωταγωνιστούν σε όλα σχεδόν τα πόστερ εξωτικών ταξιδιών –και στα ταξιδιωτικά μας όνειρα.

Όπως διαβάζουμε στο εξαιρετικά διαφωτιστικό φυλλάδιο του Versus Travel, «το κάθε ξενοδοχείο στις Μαλδίβες είναι ένα νησάκι, που στις περισσότερες περιπτώσεις διανύεται με τα πόδια. Όλες οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου αναπτύσσονται πάνω σε αυτό το νησάκι». Ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών δεν υπάρχει, ο μόνος τρόπος να δεις άλλα νησιά πέρα από αυτό που θα μένεις είναι με τις ημερήσιες εκδρομές, είτε με ταχύπλοο είτε με υδροπλάνο, που διοργανώνει το ξενοδοχείο σου –και χρεώνονται φυσικά έξτρα.

Ορισμένες από αυτές τις εκδρομές περιλαμβάνουν επίσκεψη σε νησάκι που κατοικούν ντόπιοι, δεν είναι δηλαδή νησί-ξενοδοχείο. Και ναι, αυτό το τελευταίο στην πράξη σημαίνει πως εκεί που θα μένεις εσύ, αν θέλεις να μείνεις σε resort με σπιτάκια πάνω στο νερό, δεν θα υπάρχουν ντόπιοι. Αυτό που λέμε «ταξίδι για να γνωρίσεις μια άλλη κουλτούρα» οι Μαλδίβες δεν είναι.

Συμφέρει να το κλείσω μόνος/η μου;

Όπως και για τα περισσότερα εξωτικά ταξίδια, η σύντομη απάντηση είναι όχι. Αναλόγως πόσο καλός/η είσαι στην αναζήτηση φτηνών πτήσεων, και την περίοδο που θέλεις να ταξιδέψεις, μιλάμε για τιμές που ξεκινούν από περίπου 500€ πήγαινε-έλα για το αεροπορικό εισιτήριο με δύο τράνζιτ.

Για τη διαμονή, αν επιλέξεις να μείνεις σε ένα απλό δωμάτιο σε κατοικημένο νησί (σκέψου κάτι αντίστοιχο με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ελλάδα) οι τιμές τον Σεπτέμβρη ξεκινούν από 55€ το δίκλινο για κάτι σαν αυτό. Για να μείνεις σε resort, σε ακατοίκητο νησί δηλαδή, θα υπολογίσεις από 200€ περίπου τη βραδιά. Για σπιτάκι πάνω στο νερό, οι τιμές κυμαίνονται στα 400-500€ την ημέρα (για δύο άτομα πάντα).

Πόσο κάνουν τα ταξιδιωτικά πακέτα;

Το Versus Travel έχει αυτό το πολύ ενδιαφέρον πακέτο στα 860€ το άτομο (συν 340€ για φόρους αεροδρομίων, 1.200€ σύνολο) για πέντε διανυκτερεύσεις σε resort, αεροπορικά με Qatar Airways και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Αν θέλεις και σπιτάκι πάνω στο νερό (water villa λέγεται) το συνολικό κόστος, μαζί με φόρους αεροδρομίου, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων θα σου βγει 1.480€. Σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, 2.670€, το άτομο πάντα. Δες τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ.

Άλλη πρόταση είναι αυτή του Pyramis Travel, που περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή, αεροπορικά με Qatar, μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο, στα 1.350€ συν 440€ για φόρους, σύνολο 1.790€ το άτομο. Για τις water villas, αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ

Επίσης καλή επιλογή είναι το πακέτο του Cosmorama, που περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή, πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, στα 886€ συν 390€ για φόρους αεροδρομίων, σύνολο 1.276€ το άτομο. Αναλυτικός τιμοκατάλογος, για να δεις και τις water villas, εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v