10 μέρη του κόσμου που θα θέλαμε να βρεθούμε τώρα

Τοπία εξωπραγματικά, παραλίες με λευκή άμμο, κουκλίστικα σοκάκια μεσαιωνικών πόλεων και άλλα ταξιδιωτικά όνειρα που κάποτε θα γίνουν σχέδια.
10 μέρη του κόσμου που θα θέλαμε να βρεθούμε τώρα
της Ηρώς Κουνάδη

Είπαμε ότι για φέτος το καλοκαίρι #μένουμε_Ελλάδα και το εννοούμε, αυτό όμως καθόλου δεν μας εμποδίζει να κάνουμε όνειρα… που κάποτε θα γίνουν σχέδια, και μετά κανονικά, μεγάλα ταξίδια σε μέρη μακρινά –ή όχι και τόσο μακρινά. Τι λες, θα ταξιδέψεις νοερά μαζί μας;


Σε μια ροζ λίμνη, γιατί ναι, ο πλανήτης μας είναι τόσο καταπληκτικός που έχει και ροζ λίμνες. Αυτή η συγκεκριμένη λέγεται Λας Κολοράδας, βρίσκεται στο Μεξικό και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά συγκλονιστική από μόνη της, βρίσκεται και πάνω στις ακτές της Καραϊβικής.


Στο μυθικό βασίλειο της Πέτρας, που βρίσκεται κρυμμένο στο τέρμα ενός φαραγγιού στην καρδιά της ερήμου στην Ιορδανία, και φωτίζεται τα βράδια από χιλιάδες κεράκια οι φλόγες των οποίων αντανακλούν πάνω στα κόκκινα βράχια της.


Κάτω από το Βόρειο Σέλας που βάφει σμαραγδένιο τον ουρανό της Ισλανδίας, βράδυ σε ένα σπιτάκι σαν αυτό, μετά από μια ολόκληρη μέρα περιπλάνησης σε μαγικά τοπία σαν αυτά.


Σε ένα από τα πιο εξωπραγματικά τοπία της αμερικανικής ηπείρου, το Salar de Uyuni της Βολιβίας, που είναι… ο μεγαλύτερος επιδαπέδιος καθρέφτης του κόσμου, ή αν το προτιμάς στο επιστημονικότερο, η μεγαλύτερη έρημος αλατιού. Ακριβώς σαν να περπατάς στον ουρανό.


Σε αυτό το συγκεκριμένο μπαλκόνι, με αυτή τη συγκεκριμένη πισίνα ολόδική μας. Είναι (εκτός από τα όνειρά μας και) στις Σεϋχέλλες, στην αγκαλιά του απολύτως εξωτικού Ινδικού Ωκεανού με τα σμαραγδένια νερά και τα φαντασμαγορικά ηλιοβασιλέματα.


Στα λιθόκτιστα καλντερίμια στη σκιά των μεσαιωνικών πύργων του Σαν Τζιμινιάνο, στην Τοσκάνη, στα καρτποσταλικά λοφάκια της οποίας κάποτε θα κάνουμε ένα μεγάλο, ανοιξιάτικο road trip. Πιθανότατα, του χρόνου την άνοιξη.


Σε ένα αερόστατο, να χαζεύουμε από ψηλά, πολύ ψηλά τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από τα παραμυθένια ξωτικόσπιτα και τις υπόσκαφες σπηλιές της Καππαδοκίας.


Σε ένα από αυτά τα σπιτάκια που στέκονται πάνω σε πασάλους μέσα στο απόλυτα τιρκουάζ νερό του Ινδικού Ωκεανού, στις Μαλδίβες. Για τους αγεωγράφητους, οι Μαλδίβες είναι ασιατική χώρα, τη βρίσκεις στους χάρτες κάτω από την Ινδία, κι έχει συνολική έκταση λίγο μικρότερη από τα Χανιά (300 τετραγωνικά χιλιόμετρα).


Σε αυτά τα μαγικά νερά, να κολυμπάμε κάτω από τους καταρράκτες που μπορεί να μοιάζουν εξωτικοί, βρίσκονται όμως στην πραγματικότητα πολύ κοντά μας: Στο Εθνικό Πάρκο Plitvice της Κροατίας, οι 16 λίμνες του οποίου απλώνονται σε διαφορετικά επίπεδα, και πλαισιώνονται από παραμυθένια δάση.


Στο βγαλμένο από πίνακα σουρεαλιστή ζωγράφου Φαράγγι της Αντιλόπης, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, τέλεια στάση του ιδανικού road trip από την Καλιφόρνια προς τα ανατολικά –πολύ κοντά του βρίσκεται και το περίφημο Γκραν Κάνυον, και η κινηματογραφική έρημος του Νέου Μεξικού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v