Πώς θα περάσεις καλά με όλη την οικογένεια;

Η άνοιξη είναι εδώ και εμείς την απολαμβάνουμε μαζί με την οικογένεια περνώντας ώρες δημιουργικές, ξέγνοιαστες και ψυχαγωγικές.
Πώς θα περάσεις καλά με όλη την οικογένεια;

Με εκδρομές σε λίμνες, πικ νικ σε άλση, μπόλικες ταινίες και μαγειρέματα για όλη την οικογένεια.

Πικ νικ στο Άλσος Βεΐκου

Σε διακόσια και κάτι στρέμματα πρασίνου, πέρα από άφθονο χώρο για να στρώσετε καρό τραπεζομάντηλο θα βρείτε και ένα σωρό ακόμα εγκαταστάσεις όπως γήπεδα στίβου για να τρέξουν τα πιτσιρίκια, καφέ για σνακ και δροσιά στον ίσκιο, σινεμά, γήπεδα μπάσκετ για να θυμηθείτε τα νιάτα σας και υπαίθριο γυμναστήριο.

Στη δροσιά της λίμνης Δόξα



Τι θα λέγατε για μια ελάχιστα πιο… μακρινή μονοήμερη; Την άνοιξη η Ορεινή Κορινθία φορά τα χρυσοπράσινα χρώματά της και η λίμνη Δόξα (σε υψόμετρο 850 μέτρων και απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 2 ωρών από την Αθήνα) αποτελεί ιδανικό φυσιολατρικό (και όχι μόνο) προορισμό. Η Αρχαία Φενεός, το μικρό χωριουδάκι δίπλα στη λίμνη, φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο, ενώ η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για απολαυστικές δραστηριότητες με όλη την οικογένεια, όπως πεζοπορία, ιππασία, αλλά και τοξοβολία.

Ταινία και ποπ κορν

Μία ταινία και ένα μεγάλο μπολ με ποπ-κορν είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσουν τα παιδιά –και εσείς μαζί τους. Και αν αναρωτιέστε «τι θα δούμε», τότε όλοι οι (τηλεοπτικοί) δρόμοι οδηγούν στη Nova. Ο λόγος; Το θέαμα που προσφέρει η Nova σε καθημερινή βάση καλύπτει κάθε τηλεοπτική σας προτίμηση, από τα τελευταία blockbusters μέχρι ντοκιμαντέρ, shows, σειρές και δημοφιλή παιδικά. Από τα τελευταία, ξεχωρίζουν η ταινία Emoji, οι Παπιοπεριπέτειες, ο Πόλεμος των Άστρων: Επαναστάτες και το Wake up with Boom!



Αν τώρα η βραδιά «ταινία και ποπ κορν» πραγματοποιηθεί Σάββατο, τότε… ποιος τη χάρη τους μιας και κάθε Σάββατο βράδυ η Nova προβάλλει παιδικές περιπέτειες, κωμωδίες, ταινίες φαντασίας αλλά και κινούμενα σχέδια.

Μπόουλινγκ ή… απόδραση;

Για… κατ’ οίκον μπόουλινγκ, βάψτε έξι πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά με ένα χοντρό πινέλο και τέμπερα και έπειτα τοποθετήστε τα σε τριγωνικό σχηματισμό. Χρησιμοποιήστε μια οποιαδήποτε μικρή μπάλα για να αντικαταστήσει την βαριά μπάλα του μπόουλινγκ και ετοιμαστείτε για μπόλικα strike!



Ενναλακτικά, αν τα πιτσιρίκια γουστάρουν δράση και περιπέτεια, δοκιμάστε την «Απόδραση στο Διάδρομο», μια ταινία με πρωταγωνιστές εκείνα και σκηνικό φτιαγμένο από εσάς. Στον διάδρομο του σπιτιού, φτιάξτε «εμπόδια», τα οποία θα κληθούν να προσπεράσουν: Θα χρειαστείτε γκοφρέ χαρτί και ταινία διπλής όψης. Κόβετε το χαρτόνι σε λωρίδες και στη συνέχεια κολλάτε τις άκρες της κάθε μιας στους δύο απέναντι τοίχους με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης. Όσο πιο… πολύπλοκος ο διάδρομος, τόσο πιο διασκεδαστικός για τα παιδιά.

Οικογενειακά μαγειρέματα



Προσκαλέστε τα παιδιά στην κουζίνα και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στις γαστριμαργικές σας αναζητήσεις. Πάρτε από εδώ ιδέες για τις πιο νόστιμες και θρεπτικές συνταγές. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v