Όχι άλλο Χόλυγουντ! 5 τέλειες ανεξάρτητες ταινίες

Συζητήθηκαν, συγκλόνισαν, σάρωσαν τα βραβεία και… έρχονται με φόρα στο σαλόνι σας, για να σας θυμίσουν πόσο σπουδαία τέχνη είναι ο κινηματογράφος όταν θέλει.
Όχι άλλο Χόλυγουντ! 5 τέλειες ανεξάρτητες ταινίες
Δε λέμε, καλά τα μπλοκμπάστερ και οι ρομαντικές κομεντί. Είναι, όμως, και μερικές φορές που θέλεις να δεις κάτι μεγαλειώδες, μια ταινία που θα σε συγκλονίσει, που θα σε βάλει σε σκέψεις και σε συζητήσεις, που θα σου αλλάξει ίσως τη ζωή. Πέντε τέτοιες ταινίες, για τα βράδια που θέλετε να θυμηθείτε ότι ο κινηματογράφος είναι πραγματική τέχνη, συγκεντρώσαμε και προτείνουμε να νοικιάσετε από το πλησιέστερο video club ή να δείτε στα κανάλια Novacinema –και μάλιστα ό,τι ώρα θέλετε, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Nova On Demand, χωρίς έξτρα χρέωση.

Ο γιος του Σαούλ



Στην φρίκη του Άουσβιτς το 1944, ένας εβραίος κρατούμενος που αναγκάζεται να καίει τα πτώματα των δικών του ανθρώπων, προσπαθεί να γλιτώσει από τις φλόγες το σώμα ενός νεκρού αγοριού που χρήζει γιο του. Ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, σπουδαίες ερμηνείες, αριστοτεχνική σκηνοθεσία και Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, γι’ αυτό το ουγγρικό διαμαντάκι, που μπορείτε να δείτε όποτε επιλέξετε τη νέα σεζόν στα κανάλια Novacinema, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Ένας χωρισμός



Άλλο ένα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, για τον Ιρανό Asghar Farhadi αυτή τη φορά, που σκηνοθετεί αριστουργηματικά μια ταινία-παραβολή για την χώρα του και το μέλλον της: Ένα ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με το δίλημμα να μεταναστεύσει για να σώσει τη ζωή του παιδιού, ή να μείνει στο Ιράν για να φροντίσει τον ηλικιωμένο πατέρα που υποφέρει από Αλτσχάιμερ. Οι υπέροχες ερμηνείες των Peyman Moaadi και Leila Hatami είναι ένα επιπλέον ατού. Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας εδώ.

45 Χρόνια



Παντρεμένο ζευγάρι ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του, όταν μαθαίνει ένα συνταρακτικό νέο που πρόκειται να αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Η ταινία του βρετανού Andrew Haigh σάρωσε τα ανεξάρτητα βραβεία ανά τον κόσμου, χάρη στην αριστουργηματική σκηνοθεσία και τις σπουδαίες ερμηνείες των Charlotte Rampling και Tom Courtenay. Κι εσείς μπορείτε να την απολαύσετε τη νέα σαιζόν όσες φορές θέλετε, όποτε θέλετε, στα κανάλια Novacinema, μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand, χωρίς έξτρα χρέωση.

Μανταρίνια



Εσθονο-γεωργιανό διαμαντάκι που μιλά με απίστευτη τρυφεράδα για τον παραλογισμό του πολέμου, τις διαχωριστικές γραμμές που επιλέγουμε να υιοθετούμε ή να αγνοούμε, και τη ζωή που πάντα συνεχίζεται. Και τα λέει όλα αυτά με υπόκρουση το πιο στοιχειωτικό μουσικό θέμα της τελευταίας πενταετίας. Έχει, βέβαια, και συγκλονιστικές ερμηνείες, και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στο παλμαρέ του. Κι εμείς έχουμε αναλυτική κριτική και υπόθεση, εδώ.

Λεβιάθαν



Σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ρωσσίας, ο Kolya τα βάζει με τον διεφθαρμένο δήμαρχο, με αφορμή την επικείμενη κατεδάφιση του σπιτιού του. Ένας δικηγόρος φίλος του πρώτου σπεύδει σε βοήθεια, καταφέρνει όμως μόνο να περιπλέξει τα πράγματα για τον Kolya και την οικογένειά του. Η ταινία έφυγε με το Βραβείο Σεναρίου από το Φεστιβάλ των Καννών, ενώ ήταν υποψήφια μεταξύ άλλων και για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v