Γιατί μας αρέσουν οι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι

Μια τηλεόραση, καλή παρέα και καλές ταινίες ή σειρές σε… ποσότητα αρκούν για να μας φτιάξουν τη διάθεση.
Γιατί μας αρέσουν οι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι
Μαραθώνιος: Το αγώνισμα όπου σειρά αθλητών τρέχουν για κάμποσα χιλιόμετρα με στόχο τον καλύτερο χρόνο τερματισμού.

«Μαραθώνιος»: Συνεχόμενη με ελάχιστα διαλείμματα παρακολούθηση ολόκληρων σειρών (ή σεζόν) ή ταινιών παρόμοιας θεματολογίας ή ταινιών με πολλές συνέχειες συνοδεία παρέας ή κατοικιδίου στον καναπέ.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον δεύτερο. Τον «μαραθώνιο» που όλοι απολαμβάνουμε να στήνουμε στο σπίτι – συνήθως Σαββατοκύριακα- όταν ο καιρός δεν «λέει» για έξω και η παρέα ψήνεται για άραγμα και… θέαμα.

Γιατί να κάνουμε ένα τέτοιον «μαραθώνιο»;

Γιατί έχουμε σινεφίλ παρέα

Οι φίλοι ψήνονται για συνεχόμενη παρακολούθηση ταινιών ή σειρών και επιθυμούν να λιώσουν στον καναπέ συνοδεία μπύρας/πίτσας/σουβλακίου. Δεν θέλουν να βλέπουν «μόνο ένα» επεισόδιο ή μόνο μία ταινία. Τους αρέσει  ποσότητα και η ποιότητα στην ψυχαγωγία.

Γιατί είναι οικονομικός

Η έξοδος σε μαγαζί προϋποθέτει έξοδα: βενζίνη, αλκοόλ, πάρκινγκ, φαγητό. Έξοδα που εύκολα σχεδόν εκμηδενίζονται σε μια βραδιά μαραθωνίου στο σπίτι. Ο καθένας φέρνει το ποτό του, τα συνοδευτικά συνήθως κοστίζουν ελάχιστα και η ψυχαγωγία – φυσικά – παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ίσως και ποιοτικότερα από μια αμφιβόλου διασκέδασης έξοδο.

Γιατί «μαραθώνιο θέλω, τώρα τον εθέλω»

Κανένα πρόγραμμα τηλεόρασης δεν μας περιορίζει. Καμία ώρα προβολής. Κανένα «αργήσαμε να μπούμε σπίτι και την χάσαμε την πρώτη σκηνή». Στα κανάλια Novacinema, για παράδειγμα, η φάση είναι Nova On Demand ήτοι βλέπετε όποια ταινία/σειρά θέλετε, όποτε τη θέλετε, όσες φορές θέλετε, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Γιατί οι επιλογές είναι δεκάδες

Και καλύπτουν κάθε στιλ/τύπο παρέας. Επιστημονική φαντασία; Τρόμος; Θρίλερ; Δράση; Κωμωδία; Ανάλογα τη διάθεση και το κέφι τα πάντα μπορούν να παίξουν στην τηλεόραση και να δώσουν δεκάδες ώρες ατόφιας ψυχαγωγίας.

Ψηθήκατε και ψάχνετε ιδέες; Έχετε χρόνο; Ιδού:

Scary Movie: Πέντε συνολικά ταινίες, περίπου 7 ώρες καφρίλας και γέλιου

Twilight: Για τις ευαίσθητες ψυχές και τους φαν των βαμπιρο-μύθων. Διάρκεια: 8 ώρες

Lord of the Rings: «Επικός» μαραθώνιος. Τρεις ταινίες, 11 ώρες (για τις extended εκδόσεις) δράσης και χοντρών πατούσων.

Saw: Σκληρό, βίαιο, ανατρεπτικό, σπλάτερ. Τέλειο δηλαδή. Επτά ταινίες, περίπου 11 ώρες ανατριχίλας.

Fast and the Furious: Κόντρες, μπαντιλίκια, ωραίοι γλουτοί και στήθη, δράση και ο Βιν Ντίζελ. Δώδεκα ώρες καταιγιστικής αυτοκινητο-πατινάδας.

«Δράση χωρίς ανάσα»: Καστομιά μαραθωνίου με την σούπερ καταιγιστική πεντάδα «Κυνηγός Μαγισσών», «Ανταρσία», “Transporter Refueled” και Η Αρπαγή 3.

Προβάλλονται αποκλειστικά στα κανάλια Nοvacinema τον Σεπτέμβριο και χάρη στην υπηρεσία Nova Οn Demand τα βλέπετε ό,τι ώρα και όσες φορές θέλετε και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Γιατί ένα ξυλίκι και μία έκρηξη δεν είναι ποτέ αρκετά.

Star Wars: Ο παράδεισος του sci-fi geek. Επτά ταινίες, 15 και κάτι ώρες.

Batman: Από τον Μπάρτον στον Νόλαν, όλες οι ταινίες του ανθρώπου νυχτερίδα (7 συνολικά) σε 17 ώρες κόμικ δράσης.

Καλές προβολές!

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v