Σούπερ ταινίες για homemade απόλαυση με την παρέα

Καταιγιστικές, ξεκαρδιστικές, ευαίσθητες, «αντρικές», αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες για να δείτε στο σπίτι με φίλους.
Σούπερ ταινίες για homemade απόλαυση με την παρέα
Μια τηλεόραση, μια συσκευή αναπαραγωγής (media player μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό), μπόλικα ποπ κορν και καλή παρέα. Τα συστατικά της τέλειας σινεφίλ βραδιάς με την παρέα δεν είναι δυσεύρετα.

Για την ακρίβεια, ένα ίσως είναι. Η ταινία. Όμως για αυτήν έχουμε αρκετές και καλές προτάσεις.

Young Frankenstein (1974)

Ο εγγονός του επιστήμονα Φρανκεσταίν έχει αλλάξει το όνομά του και έχει απομακρυνθεί από την οικογένεια του, νιώθοντας ντροπή για την τρέλα του προγόνου του. Ωστόσο ένας δικηγόρος τον προσεγγίζει και τον πληροφορεί ότι έχει κληρονομήσει ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία στην Τρανσυλβανία. Εκείνος αποφασίζει να ταξιδέψει εκεί για να δει τι κληρονόμησε σε αυτήν την τρελή παρωδία ταινιών τρόμου και ταυτόχρονα την καλύτερη δουλειά του Μελ Μπρουκς. Πρωταγωνιστεί ο αείμνηστος Τζιν Γουάιλντερ και ο επίσης μακαρίτης βρετανός κωμικός Μάρτι Φέλντμαν στον ρόλο του γουρλομάτη Ίγκορ.

In the Mood for Love (2000)

Στο Χονγκ Κονγκ του 1962, ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε νέο διαμέρισμα και γνωρίζει την όμορφη γειτόνισσα Λι-Ζεν, που είναι επίσης παντρεμένη. Γίνονται φίλοι, συνειδητοποιούν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές, θέλουν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλά νιώθουν ότι δεν είναι «σωστό». Ο ανεκπλήρωτος πόθος τους δίνει αφορμή στον Γουονγκ Καρ Βάι να πλέξει ένα οπτικό αριστούργημα όπου κάθε πλάνο είναι μελετημένο στο έπακρο και κάθε βλέμμα και κίνηση αποπνέει ερωτισμό, χωρίς σαρκικές φανφάρες. Μια ταινία – ποίημα και αναμφίβολα από τις κορυφαίες του 21ου αιώνα.

Insurgent (2015)

To δεύτερο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών «Η τριλογία της Απόκλισης» είναι βασισμένο στο αντίστοιχο βιβλίο-φαινόμενο της Βερόνικα Ροθ που αποτελεί τη συνέχεια του αρχικού «Divergent». Στην «Ανταρσία» ξαναβρίσκουμε την Τρις Πράιορ που είναι «διαφορετική». Αναζητά απαντήσεις και συμμάχους. Μαζί με τον Φορ είναι φυγάδες, κυνηγημένοι από την Τζανίν Μάθιουζ, θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν την ισχυρή συμμαχία που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή τους. Εντυπωσιακά ειδικά εφέ, μπόλικη δράση και «σφιχτή» πλοκή, σε μια υπερ-παραγωγή που μπορούμε να απολαύσουμε Novacinema σε HD τον Σεπτέμβριο αλλά και να την ξαναδούμε ανά πάσα στιγμή με την υπηρεσία Nova On Demand χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. 

Λούφα και Παραλλαγή (1984)


Ο Νίκος Περάκης στήνει απολαυστικά το χρονικό της θητείας ενός στρατιώτη και των συναδέλφων του, που γνώρισαν κωμικοτραγικές καταστάσεις υπηρετώντας στην ΥΕΝΕΔ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας. Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του ελληνικού σινεμά, η «Λούφα» είναι μια πανέξυπνη σάτιρα, με απολαυστικές ερμηνείες και έντονα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Spotlight (2015)

Αναλαμβάνοντας διευθυντής της «Boston Globe», ο Μάρτι Μπάρον αναθέτει στην Spotlight, μια ειδική ομάδα ρεπόρτερ της εφημερίδας, να διερευνήσει την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της τοπικής αρχιεπισκοπής. Αφού η έρευνα ξεκινά, οι τέσσερις δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν πως έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο, ανεξέλεγκτων συνεπειών σκάνδαλο. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία είναι άψογη αφηγηματικά, δεν κουράζει παρά τη διάρκειά της και κέρδισε δύο Όσκαρ. ΜΜπορούμε να την απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο στα κανάλια Novacinema, αλλά και να την ξαναδούμε όποτε εμείς θέλουμε και όσες φορές θέλουμε χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Ας περιμένουν οι γυναίκες  (1998)

Τρεις μπατζανάκηδες, στον δρόμο για τη Θάσο όπου παραθερίζουν οι γυναίκες τους, καθυστερούν συνεχώς το ταξίδι τους, με πρόσχημα ερωτικά ειδύλλια (αληθινά, αλλά και… φανταστικά) και άλλα σουρεάλ σκηνικά που συναντούν στο δρόμο τους. Απολαυστικοί διάλογοι, soundtrack για να το ακούς ξανά και ξανά και εξαιρετικές «φυσικές» ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό τρίο των Μπουλά, Ζουγανέλη, Μπακιρτζή.

Predator (1987)

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια επικίνδυνη αποστολή σε μια ασιατική ζούγκλα, μια ομάδα αμερικανών κομάντο αρχίζει να δέχεται επιθέσεις από έναν εξωγήινο κυνηγό, ο οποίος παίρνει τα κρανία των θυμάτων του σαν τρόπαια. Τα υπερσύγχροvα όπλα τωv σκληρoτράχηλωv στρατιωτώv απoδεικvύοvται άχρηστα και στo τέλoς o ταγματάρχης Ντατς Σέφερ απoμέvει oλoμόvαχoς απέvαvτι στοv εξωγήιvο δoλoφόvο. Ταινία – σταθμός στην καριέρα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ταυτόχρονα μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης με γενναίες δόσεις «παρεϊστικου» χιούμορ.

Ένταση (1995)

Ένας αστυνομικός του εγκληματολογικού τμήματος του Λος Άντζελες, φουλ παθιασμένος με τη δουλειά του, κυνηγά τον αρχηγό μιας εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος δρα με επιστημονική ακρίβεια. Ίσως η καλύτερη σύγχρονη αστυνομική ταινία, η Ένταση του Μάικλ Μαν διαθέτει ένα all star cast με τους ζωντανούς θρύλους Πατσίνο και ΝτεΝίρο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, φοβερό soundtrack, μεθοδική και άψογη σκηνοθεσία και ένα φινάλε αριστοτεχνικά στημένο.

The Last Witch Hunter (2015)

Η Νέα Υόρκη κρύβει μεγάλα μυστικά, αλλά το μεγαλύτερο είναι ότι μάγισσες ζουν ακόμα ανάμεσα στους κατοίκους της. Καταδικασμένος σε αθανασία, ο τελευταίος εναπομείναντας κυνηγός μαγισσών, ο Κάουλντερ, είναι το μοναδικό που στέκει ανάμεσα στην ανθρωπότητα και σε μια νέα κυριαρχία των τρομακτικών και πανίσχυρων μαγισσών της Ιστορίας, μεταξύ αυτών της Βασίλισσας Μάγισσας, η οποία δεν θα σταματήσει σε τίποτα αν δεν επανακτήσει τον θρόνο της. Ο Βιν Ντίζελ κάνει αυτό που ξέρει καλά, σε μια καταιγιστική περιπέτεια με εντυπωσιακά ψηφιακά εφέ, η οποία προβάλλεται το Σεπτέμβριο στα κανάλια Novacinema και… την επαναλαμβάνετε όποτε εσείς το θελήσετε στην τηλεόρασή σας χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v