Εκεί ψηλά...

Επαγγελματίες πιλότοι + υπερσύγχρονα αεροπλάνα = αξεπέραστο θέαμα. Η εξίσωση αποδείχθηκε απλούστατη. Φρόντισε γι’ αυτό με τον καλύτερο τρόπο η Πολεμική Αεροπορία, που διοργάνωσε την επίδειξη ”Αρχάγγελος 2005”- το πρώτο air show στην Ελλάδα.
Εκεί ψηλά...

του Χρήστου Ζαρίφη

Επαγγελματίες πιλότοι + υπερσύγχρονα αεροπλάνα = αξεπέραστο θέαμα. Η εξίσωση αποδείχθηκε απλούστατη. Φρόντισε γι’ αυτό με τον καλύτερο τρόπο η Πολεμική Αεροπορία, που διοργάνωσε την επίδειξη ”Αρχάγγελος 2005” (το πρώτο air show στην Ελλάδα από καταβολής αεροπλάνου) στο διάστημα 16-18/9/2005. Οι 250.000 (μόνο την τελευταία ημέρα) θεατές που συνέρευσαν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας είχαν πάρα πολλούς λόγους για να εκστασιαστούν τόσο με το εναέριο υπερθέαμα των δέκα ωρών όσο και με τα άφθονα στατικά εκθέματα!

High lights; Ξεχωρίζουμε (μετά δυσκολίας) μερικά: Τα ακροβατικά σμήνη της Ιταλία και της Πολωνίας έδωσαν χρώμα κυριολεκτικά (με τον τρόπο που είναι βαμμένα) και μεταφορικά (με τις φιγούρες και τους σχηματισμούς τους). Τα μαχητικά Eurofigther και Rafale σε ελιγμούς τελευταίας γενιάς (το loop και η προσγείωση αμέσως μετά του δεύτερου, νομίζουμε ότι κέρδισαν τα περισσότερα επιφωνήματα). Το ολλανδικό F-16 σε πολύχρωμες (ελέω φωτοβολίδων) πολεμικές τακτικές. Το βρετανικό Harrier να αιωρείται σαν ελικόπτερο και να κάνει κινήσεις... λιβελούλας...

Το high light των... high lights; Η ”απομίμηση” αερομαχίας από τα ελληνικά F-16 και Mirage 2000 στα 100 μ. πάνω από το έδαφος... Ήταν καταπληκτική δικαιολογία για να παρατήσουν οι αργοπορημένοι τα αυτοκίνητά τους στη μέση της Εθνικής οδού και να βγουν να χαζέψουν, ξεχνώντας μποτιλιάρισμα και ζέστη…

Καλή αρχή και περιμένουμε το επόμενο air show... (ή τουλάχιστον καμιά αερομαχία πάνω απ’ την Κηφισίας 9 με 10 το πρωί –αργούμε που αργούμε, να φτάνουμε τουλάχιστον χαρούμενοι).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v