ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Μάθε παιδί μου θέατρο

Και, για πες μου, σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεάτρου στην Αθήνα; Πού θα βρούμε;

Μάθε παιδί μου θέατρο


Αν πάντα είχες την ανάγκη να εκφραστείς μέσω του θεάτρου, αλλά ποτέ δεν το κυνήγησες, ποτέ δεν είναι αργά. Ποτέ δεν είναι αργά για να βγάλεις από μέσα σου όλα αυτά που έχεις να πεις, και για να ξεδιπλώσεις αλλά και να αναπτύξεις το ταλέντο σου. Και βρήκαμε μαθήματα και σεμινάρια για αυτή την σεζόν που μάλλον σε ενδιαφέρουν.

Στο Εθνικό
Σεμινάρια για θέατρο, κίνηση αλλά και performance για ενήλικες διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο. Τρεις εμψυχωτές κάθε εβδομάδα παντρεύουν τη μέθοδο τους, εφαρμόζοντάς την σε 8 σχέδια μαθημάτων γύρω από συγκεκριμένες θεματικές. Πώς αυτοσχεδιάζουμε ομαδικά γύρω από δοσμένες συνθήκες; Ένα εργαστήριο βιωματικής προσέγγισης, με στόχο την απόκτηση γνώσεων αλλά και δεξιοτήτων γύρω από το θέατρο. Υπάρχουν, επίσης, σεμινάρια σκηνογραφίας, ενδυματολογίας αλλά και μουσικής σύνθεσης για θέατρο. Για ώρες, μέρες και τιμές, κάντε κλικ εδώ.

Στο Θέατρο 104
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών συνεχίζει για 4η χρονιά στο Θέατρο 104 τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5 έως 17 ετών. Με πολλαπλές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, κινητικές - σωματικές ασκήσεις, παιδιά και ενήλικες εκφράζονται, δημιουργούν, νιώθουν, δραστηριοποιούνται, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, εκφράζουν ιδέες, επινοούν, ανακαλύπτουν. Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης – χωρίς το άγχος της απόρριψης – οι «παίκτες» αποθέτουν στην ομάδα ένα μέρος του ψυχικού τους κόσμου, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους και αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής. Για όλες τις πληροφορίες, ένα κλικ εδώ.

Στο Θέατρο Πρόβα
Στους άνετους χώρους του Θεάτρου «Πρόβα», σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα λειτουργεί για 18η χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν το μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Τα παιδιά βρίσκουν διεξόδους εκφραστικής επικοινωνίας, έρχονται σε επαφή με το θέατρο μέσω της Υποκριτικής, του Αυτοσχεδιασμού, του Τραγουδιού, και της Κατασκευής Σκηνικού. Για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, κλικ εδώ.

Υποκριτική Αρχαρίων στο Μικρό Πολυτεχνείο
Ένα εργαστήρι μύησης πρωτόπειρων και ερασιτεχνών που αγαπούν την έκφραση μέσω του Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου και της Υποκριτικής με έμφαση στο ανέβασμα τους στη σκηνή και στην ενθάρρυνσή τους να μπουν στο «πετσί ενός κόντρα ρόλου» που θα ενσωματώνει στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου που αγαπούν το θέατρο και ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν από κοντά, στην πιο ανάλαφρη και ευχάριστη έκδοση του. Οι άνθρωποι του σεμιναρίου θα συστήσουν τον Pocket Theatre χαρακτήρα του, που επί της ουσίας σημαίνει θέατρο της καθημερινότητας. Για ημερομηνίες και ώρες, εδώ.

Στον Ίασμο
Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος ξεκινάει μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού για αρχάριους ενήλικες με στόχο την ανίχνευση ταλέντου και βασικές γνώσης για την ανάπτυξη της υποκριτικής και αυτοσχεδιαστικής ικανότητας (τεχνική δομή, φαντασία, απελευθέρωση, εμπιστοσύνη, ευρηματικότητα κ.α.). Καθηγητές της σχολής όπως οι Νίκος Κουρής, Μαρία Σολωμού, Μαρίνα Καλογήρου, και πολλοί άλλοι, θα διδάξουν τους αρχάριους ενήλικους στα πρώτα τους βήματα στο Θέατρο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY