Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο εθιστικό free game

Το Fortnite, το online παιχνίδι που έχει κάνει το internet να παραληρεί, κυκλοφόρησε μόλις την τέταρτη σαιζόν του, κι εμείς θα λείψουμε για λίγο.
Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο εθιστικό free game
Το Fortnite το έχετε ακουστά; Αν όχι… προχωρήστε με δική σας ευθύνη: Το δωρεάν online παιχνίδι είναι σούπερ εθιστικό, και η τέταρτη σαιζόν του, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, προβλέπεται υπεύθυνη για πολλές χαμένες εργατοώρες.

Περί τίνος πρόκειται;

Το Fortnite είναι, όπως είπαμε, ένα online παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχουν εκατό παίκτες. Σύμφωνα με το story του παιχνιδιού, αυτοί πέφτουν από ένα αεροπλάνο και προσγειώνονται σε ένα μικρό νησί.

Στη συνέχεια πολεμούν μεταξύ τους μέχρι να επιβιώσει μόνο ένας. Γύρω από το νησί θα βρεις διάσπαρτα κρυμμένα όπλα και αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων βαλλιστρών, τουφεκιών και εκτοξευτών χειροβομβίδων τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις κατά τη διάρκεια της περιήγησης σου.

Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, υπάρχουν εντός του χάρτη διασκορπισμένες μικροαποστολές με δορυφόρους και μικρές ομάδες εχθρών. Με το πέρας των αποστολών αυτών ξεκλειδώνεις αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν στη συνέχεια του παιχνιδιού. Όσο περνάει η ώρα και οι παίκτες λιγοστεύουν, τόσες περισσότερες "καβάτζες" πρέπει να βρεις για να κρυφτείς και αντιστοίχως να αναπτύξεις κόλπα και skills που θα αξιοποιήσεις.

Πώς ξεκίνησε;

Η αρχική ιδέα του Fortnite παρουσιάστηκε από τον Cliff Bleszinski το 2011. Στην αρχή βγήκε ως Fortnite: Save the World, χτίζοντας ένα πολύ ισχυρό fanbase και εν συνεχεία προχώρησε στη δωρεάν εκδοχή του που το απογείωσε. Σταδιακά πέρασε σε όλες τις παιχνιδομηχανές, αλλά και στα κινητά τηλέφωνα, με αξιοπρεπέστατα γραφικά για free game.

Γιατί είναι τόσο διαδεδομένο στις μικρές ηλικίες;

Το γεγονός ότι είναι δωρεάν αποτελεί αυτομάτως πόλο έλξης για τους νεαρούς λάτρεις των ιντερνετικών παιχνιδιών. Ενώ το PUBG, ο βασικός του "ανταγωνιστής", διαθέτει ένα πιο "σοβαρό" στυλ παιχνιδιού, το Fortnite: Battle Royale έχει πιο διασκεδαστικό, «καρτουνίστικο» θα έλεγε κανείς περιβάλλον, ενώ τα γραφικά του ακολουθούν την ίδια λογική.

Πέραν των παραπάνω, το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με έναν ή και περισσότερους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν είτε ως δυάδες είτε ως ομάδα. Το social στοιχείο που έχουν τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Fortnite: Batlle Royale, καθώς οι χρήστες μπορούν να μιλάνε μέσω chat κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Θα πρέπει οι γονείς να ανησυχούν για τη βία του παιχνιδιού;

Παρά το γεγονός ότι το Fortnite είναι ένα Multiplayer game, βασίζεται όπως είπαμε και παραπάνω σε ένα κατά βάση καρτουνίστικο περιβάλλον το οποίο δεν απεικονίζει "ρεαλιστική" βία. Το παιχνίδι είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που λείπει το στοιχείο της ωμής βίας και του αίματος που βρίσκει κανείς σε άλλα "splatter games" - first person. Με άλλα λόγια, έχουν γίνει προσπάθειες για να παρουσιαστεί ένα παιχνίδι "φιλικό" προς τον μέσο χρήστη, σημειώνοντας φυσικά πως απαγορεύεται η χρήση του σε άτομα κάτω των 13 ετών.

Πού μπορώ να παίξω;

Εκτός από PC (Microsoft, macOS), Xbox One και Playstation 4, το Fortnite είναι διαθέσιμο και για κινητές συσκευές στις παρακάτω εκδόσεις:

iOS: iPhone SE iPhone 6 / 6S Plus iPhone 7 / 7 Plus iPhone 8 / 8 Plus iPhone X iPad Mini 4 iPad Air 2 iPad 2017 iPad Pro iOS Other

Οι πρώτες Android συσκευές: Google Pixel 2 / XL Huawei Mate 10 / Pro / Lite Huawei Mate 9 / Pro Huawei P10 / P10 Plus / P10 Lite Huawei P9 / P9 Lite Huawei P8 Lite 2017 LG G6 LG V30 / V30+

Πηγή: News247.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v