Οι ρετρό διευθύνσεις της Αθήνας

Παλιές κασέτες και βινύλια, ρούχα και γυαλιά ηλίου, παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας και πολλά ακόμα ωραία και νοσταλγικά σε αγαπημένες retro διευθύνσεις στην Αθήνα.
Οι ρετρό διευθύνσεις της Αθήνας

Λιοτρόπια
Θεμιστοκλέους 35, Εξάρχεια, τηλ: 210 3843174



Αν ανήκετε σε εκείνη την κάστα ανθρώπων που νοσταλγούν το πικάπ και τον καθαρό ήχο του βινυλίου, αν στην εικόνα μιας κασέτας της Βίκυς Μοσχολιού ανατριχιάζετε, τότε στο νουμερο 35 της Θεμιστοκλέους θα δακρύσετε από χαρά. Εδώ, θα βρείτε κασέτες και βινύλια –σε άψογη κατάσταση– αμέτρητων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής για να επιλέξετε αυτό που νοσταλγήσατε περισσότερο.

Χρονοκάψουλα

Ευστρατίου Πίσσα 48-50, Αθήνα, τηλ: 21 1406 0032

Ένας παράδεισος για... μεγάλα παιδιά, η Χρονοκάψουλα είναι όνομα και πράγμα για όσους αγαπάνε τα ρετρό παιχνίδια. Το μαγαζάκι της Πίσσα γεμίζει τα ράφια του με δεκάδες παιχνίδια και μεμοραμπίλια από τις δεκαετίες 50s-60s-70s-80s-90s σε άριστη κατάσταση: κούκλες "Μπέμπα" της εταιρείας Απέργης, ελικοπτεράκια της ΚΙΒΙ, μίνι ρουλέτες και πολλά ακόμα δυσεύρετα σήμερα αντικείμενα. 

Μίμης
Κάνιγγος 1 & Γλάδστωνος, πλατεία Κάνιγγος, τηλ: 2103832431



Η «πηγή των γυαλιών» στην Αθήνα αναβλύζει στην γωνία Κάνιγγος και Γλάδστωνος. Ο Μίμης διαθέτει τεράστια ποικιλία γυαλιών σε vintage και μοντέρνα σχέδια, από τις δεκαετίες του ’70 και μετά σε σούπερ χαμηλές τιμές που θα σας… βάλουν τα γυαλιά.

Παλιοσυνήθειες
Πρωτογένους 8, Ψυρρή, τηλ: 210 6560574



Σταθερή αξία για τους φαν των μεταχειρισμένων και ρετρό επίπλων, το μαγαζί του Ψυρρή βγάζει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ντουλάπες, χαλιά, διακοσμητικά, τραπέζια, βαλίτσες και ένα σωρό ακόμα αντικείμενα που το καθένα κουβαλά ιστορία (ή ιστορίες) χρόνων.

Μικρός Ερωτικός
Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια, τηλ: 21 0339 0893


Φωτό: Inexarchia.gr
Στο 30 της Καλλιδρομίου ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Ο Μικρός Ερωτικός είναι ένα δισκοπωλείο και παιχνιδάδικο όπου βρίσκουμε από πράσινα στρατιωτάκια μινιατούρες μέχρι αυτοκινητάκια Matchbox, παλιά περιοδικά όπως το Φαντάζιο, κούκλες του 50 και του 60, πορτρέτα Ελλήνων τραγουδιστών και παλιά αναμνηστικά ποδοσφαιρικών ομάδων.

Νίκος Πατέστος
Παλαμηδίου 1 & Πέτρας, Κολωνός, τηλ: 210 5128125



Ο κύριος Πατέστος «γνώρισε» το μακρινό 1952 το πρώτο Juke Box και έκτοτε ο έρωτας με τις 45 στροφές ήταν κεραυνοβόλος. Σήμερα, στο μικρό μαγαζάκι του στον Κολωνό, συνεχίζει να επισκευάζει, να κατασκευάζει και να συλλέγει juke box: Wurlitzer, Rockola και Continental είναι μερικές από τις «γκράντε» φίρμες που θα βρείτε εδώ, αν όμως θέλετε ένα custom made για τα αυτιά σας μόνο, δε θα σας πει όχι.

Παιχνοδρόμιο
Ιάκχου 12, Γκάζι, τηλ: 21 3043 1271



Η χαρά του – μεγάλου – παιδιού και του παιχνιδιού, κρύβεται στην Ιάκχου στο Γκάζι, εκεί που αυτό το μαγαζάκι έχει φτιάξει μια γωνιά με όλα τα αγαπημένα παιχνίδια των 80s. Προσπαθήστε να μείνετε ασυγκίνητοι καθώς αντικρύζετε δίπλα δίπλα τον Darth Vader, τους Thundercats τους G.I. Joe και τους Πατατούφες και παλιμπαιδίστε ελεύθερα παίζοντας στα τουρνούα που διοργανώνει κατά καιρούς. 

COSMIC
Σαρρή 12, Ψυρρή, τηλ: 2103216596



Για όσους νοσταλγούς θέλουν να το δουν σφαιρικά, στο 12 της Σαρρή ο κόσμος όλος θα περάσει μπροστά από τα μάτια τους στο μοναδικό μαγαζάκι που συνεχίζει μέχρι σήμερα να φτιάχνει υδρογείους σφαίρες πάσης φύσεως και για κάθε γούστο: μικρές, μεγάλες, κίτρινες και μπλε, retro και μοντέρνες.

Coo 
Καρόρη 13, Μοναστηράκι, τηλ: 6972102309



Μια μικρή όαση συλλεκτικών κομματιών με υπέροχο retro design κρύβεται στο στενάκι της Καρόρη, μια ανάσα από την πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Θα βρείτε επίσης λάμπες από τα μακρινά 70s, σετ τσαγιού από τα 60s, σκαλιστά διακοσμητικά, πορσελάνινα στολίδια, γραφομηχανές και παλιά σταθερά τηλέφωνα, απλίκες και ξύλινα ντουλαπάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v