Πού θα κάνω Roller Blades στην Αθήνα;

Τα «πατίνια» των παιδικών μας χρόνων ζουν μέρες (και νύχτες) δόξας στην Αθήνα. Πού μπορείτε να… ρολάρετε;
Πού θα κάνω Roller Blades στην Αθήνα;

Πιθανώς να τα θυμάστε σαν rollers, τα πατίνια των 80s με τις δύο ρόδες πίσω και δύο μπροστά που έκαναν θραύση στη νεολαία της τότε εποχής.

Σήμερα εξακολουθούν να έχουν πιστό κοινό, αλλά αποκτούν ολοένα και περισσότερους φαν – μεταξύ των οποίων και πολλά πιτσιρίκια. Θα τα δείτε να αναφέρονται ως inline skates ή roller blades ή ακόμα και τροχοπέδιλα ελληνιστί, και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν αποφασίσετε να ρολάρετε μαζί τους οι συγκινήσεις που θα σας προσφέρουν θα είναι μοναδικές.

Από πού μπορώ να αγοράσω;

Από ιστοσελίδες όπως αυτή ή αυτή με κόστος που ξεκινά από 80€ για ένα ζευγάρι και φτάνει μέχρι τα 520€ για ένα ζευγάρι. Προφανώς αν δεν έχετε στόχο να συμμετέχετε σε αγώνες, ένα ζευγάρι των 80-100€ είναι ό,τι πρέπει για να ρολάρει το πράγμα.

Πού μπορώ να κάνω practice;



Στα βόρεια προάστια ιδανικός χώρος είναι το ΟΑΚΑ, όπου μάλιστα δραστηριοποιείται η ομάδα ILSA παραδίδοντας και δωρεάν μαθήματα για αρχάριους. Στα νότια, το ΚΠΙΣΝ είναι επίσης εξαιρετικός χώρος για να μάθετε, ενώ εδώ δραστηριοποιείται η ομάδα Warriors, με δωρεάν μαθήματα και εξειδίκευση στο Speed Inline Skating. 

Για εξάσκηση άνετος χώρος είναι και το Πάρκο της Γλυφάδας, ο χώρος μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ αντίστοιχο πάρκο/πίστα έχει διαμορφωθεί στο Άλσος Βεϊκου, το οποίο απευθύνεται και σε skaters. Τέλος, μια καλή βόλτα για αρχάριους είναι ο ποδηλατόδρομος που συνδέει το Γκάζι με το ΚΠΙΣΝ.

Για βόλτες υπάρχει και η παρέα City Skaters of Athens, η οποία κάθε Παρασκευή διοργανώνει βόλτες με rollerblades. Πρόσφατα… ταξίδεψαν από το Σύνταγμα στο ΚΠΙΣΝ. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη δράση τους εδώ



Πλην των παραπάνω – δωρεάν – προτάσεων, μπορείτε να κάνετε practice και σε κλειστές πίστες, επί πληρωμή. Στο Super Bowl στου Ρέντη, με Disco μουσική και φωτορυθμικά για συνοδεία ώστε να θυμηθείτε εποχές 80s, στο Royal Bowling στο Περιστέρι, στο Disco Roller LOL στο Χαϊδάρι, το οποίο απευθύνεται σε πιτσιρίκια και στην Αρτέμιδα στο Popeye. 

Και αν θέλω μαθήματα;

Αν θέλετε να πάτε την εκμάθηση ένα βήμα παραπέρα, και να ο σύλλογος «Ώθηση» παραδίδει μαθήματα σε παιδιά από 8 ετών και άνω, αλλά και ενήλικες, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Για να γίνετε μέλος κάντε κλικ εδώ

 Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v