Η 1η Γιορτή Αθλημάτων γέμισε με χαμόγελα το ΣΕΦ

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους στην 1η Γιορτή Αθλημάτων που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.
Η 1η Γιορτή Αθλημάτων γέμισε με χαμόγελα το ΣΕΦ
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 η 1η Γιορτή Αθλημάτων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που συνδιοργανώνεται από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Συμμετείχαν περίπου 2.000 μαθητές δημοτικών σχολείων με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κου. Γεώργιου Βασιλειάδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κου. Ιούλιου Συναδινού, εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, τους προέδρους αθλητικών ομοσπονδιών, ολυμπιονικών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Έγιναν τα εγκαίνια της γιορτής όπου η διοίκηση του Σταδίου φιλοδοξεί να κάνει θεσμό.

Τα παιδία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με σπάνια εκθέματα, να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «ένας μικρούλης, μεγάλος Ολυμπιονίκης» και να παίξουν σε 12 διαφορετικούς σταθμούς αθλημάτων όπως ο στίβος, το χάντμπολ, η τοξοβολία, η πάλη, ο χορός, η ρυθμική, η άρση βαρών, η πυγμαχία, η αναρρίχηση, το ζίου ζίτσου, το μπάσκετ και το σκάκι. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενότητα του συνέδριου «Αθλητική Παιδεία: Η εκπαίδευση με άλλο τρόπο» με θέμα «Αθλητισμός ως μέσον διαπαιδαγώγησης». Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο, ενώ οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή είναι: Ευ αγωνίζεστε: « Παίζω τίμια – Κερδίζω δίκαια».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v