ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Δείτε… τα Μουσεία της Αθήνας αλλιώς

Μια σειρά σεμιναρίων επιχειρούν να μας κάνουν να δούμε τα μουσεία της Αθήνας με άλλο μάτι, να δούμε… «τα Μουσεία αλλιώς».

Δείτε… τα Μουσεία της Αθήνας αλλιώς

Πρόκειται για μια σειρά οκτώ συναντήσεων στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Fårö, που έχει στόχο την γνωριμία μας με τα αθηναϊκά μουσεία, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους μέσα από μια νέα ανάγνωση.

Από την Τετάρτη 8 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη από τις 19.00 ως τις 19.00, η δημοσιογράφος ειδικευμένη σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς Μαρία Θερμού αναλαμβάνει να μας θυμίσει ότι «τα μουσεία δεν είναι απλώς φορείς ιστορίας, είναι η σύνδεσή μας με το παρελθόν και η επιβεβαίωση του παρόντος».

«Τα Μουσεία αλλιώς»! Πώς;
Μέσα από τις συναντήσεις, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:

-Ποια είναι τα εκθέματα κάθε μουσείου, που συνδέονται με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα από την αρχαιότητα ως σήμερα;
-Ποια είναι τα «παράξενα» και ιδιαίτερα έργα κάθε μουσείου;
-Ποια είναι τα έργα–πρότυπα, που λειτούργησαν στην τέχνη διαμέσου των αιώνων;
-Ποιες oι ομοιότητες με τη σημερινή εποχή με βάση τα εκθέματα των μουσείων;

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν και θέματα όπως οι συλλογές κάθε μουσείου και η προέλευσή τους, τα σημαντικότερα εκθέματά του, οι ημερομηνίες – σταθμοί στην ιστορία του, η σύγχρονη δυναμική του, η εξέλιξη των μουσείων από μικρές ιδιωτικές συλλογές σε μεγάλους πολιτιστικούς φορείς, ποια είναι και πού βρίσκονται τα σημαντικότερα αρχαία ελληνικά έργα στο εξωτερικό, η αρχαιοκαπηλία και οι επιπτώσεις της.

Προβολές βίντεο και φωτογραφικού υλικού, βιβλιογραφία και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες συνοδεύουν τα σεμινάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το φύσημα του αέρα και ο έπαινος των ανθρώπων έχουν το ίδιο βάρος."

Dr. Thomas Fuller, 1654-1734, Άγγλος γιατρός

  • 1841 - Η Βρετανία καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.
    1950 - Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ινδίας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη του κόσμου και ορκίζεται ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας, ο Ραγιέντρα Πασάντ.
    1992 - Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, "Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού", παίρνει το πρώτο Κρατικό Βραβείο Κινηματογράφου.

© 2002-2020 MEDIA2DAY