5 κεφάτα επιτραπέζια για τις διακοπές

Πέντε άκρως διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με την παρέα στις διακοπές σας αυτό το καλοκαίρι.
5 κεφάτα επιτραπέζια για τις διακοπές
Καλοκαιρινές διακοπές και επιτραπέζια σημαίνουν παρεΐστικες παρτίδες γεμάτες γέλιο. Σημαίνουν, ακόμη, μικρό μέγεθος για να μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη βαλίτσα του ταξιδιού, αλλά και χωρίς πολλά-πολλά πιόνια και βοηθήματα, ώστε να παίζετε άνετα ακόμα και στην παραλία. Σημαίνουν, τέλος, και παιχνίδια με θαλασσινή θεματική, γεμάτα περιπέτειες στις Κυκλάδες ή πάνω σε πειρατικά πλοία. Εντοπίσαμε λοιπόν πέντε επιτραπέζια παιχνίδια που καλύπτουν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, για ατέλειωτη διασκέδαση φέτος το καλοκαίρι.

Love Letter
Πολλοί είναι οι άντρες που επιθυμούν να φλερτάρουν την πριγκίπισσα. Δυστυχώς, εκείνη έχει κλειστεί στο δωμάτιό της στο παλάτι, και πρέπει να βασιστείτε σε άλλους για να της δώσουν το γράμμα σας. Θα τα καταφέρετε; Το Love Letter είναι ένα παιχνίδι ρίσκου, αποκλεισμών και τύχης, στο οποίο προσπαθείτε να φτάσει το γράμμα σας στα χέρια της Πριγκίπισσας Ανέτ, εμποδίζοντας τα γράμματα των υπολοίπων. Οι ισχυρές κάρτες σας δίνουν το πλεονέκτημα από νωρίς, γίνεστε όμως στόχος. Αν πάλι βασιστείτε σε αδύναμες κάρτες, το γράμμα σας μπορεί να καταλήξει… στο τζάκι. Ένα γρήγορο, απλό αλλά άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι για 2-4 παίκτες που χωρά σε ένα… μικρό πουγκί για να το παίρνετε παντού μαζί σας. Η μέση παρτίδα κρατά 20 λεπτά (ηλικίες 10 και άνω).
Τιμή: 9,99€

Φτιάξε το σενάριο

Ένα παιχνίδι δημιουργίας και γέλιου άκρως παρεΐστικο, στο οποίο καλείστε να ανακαλύψετε όλα τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα: Να γίνετε σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ως και ποιητές, και να φτιάξετε όσο πιο γρήγορα γίνεται το δικό σας σενάριο πριν την άλλη ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι για τουλάχιστον 4 παίκτες (12 ετών και άνω), με κάρτες και προκλήσεις όπως παντομίμες, σκετσάκια, αυτοσχεδιασμούς και ερωτήσεις γνώσεων.

Τιμή: 13,20€

Spyfall
Είστε έτοιμοι να γίνετε κατάσκοποι; Στο Spyfall λαμβάνετε μια κάρτα σε κάθε γύρο που σας φανερώνει μια τοποθεσία - κάποιος όμως παίρνει την κάρτα Spy. Μέσα από ερωτήσεις που ανταλλάσσουν οι παίκτες, προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος είναι ο κατάσκοπος, ο οποίος για να μη φανερωθεί πρέπει να κατασκευάσει μια δική του τοποθεσία και να επινοήσει μια πειστική ιστορία για κάλυψη. Το παιχνίδι είναι για 3-8 παίκτες (άνω των 10 ετών) και η μέση διάρκεια παρτίδας είναι 15 λεπτά.
Τιμή: 27,90€

Smash Up – Η μεγάλη ανακατωσούρα

Πειρατές, νίντζα, ρομπότ, ζόμπι, εξωγήινοι, μάγοι και κάμποσα άλλα πλάσματα προσπαθούν όλοι να κατακτήσουν τον κόσμο, αλλά χρειάζονται βοήθεια. Έτσι δημιουργούνται συνδυασμοί φατριών και των αντίστοιχων δυνατοτήτων, αφού για παράδειγμα οι πειρατές μπορούν να μετακινούν κάρτες, οι δεινόσαυροι υπερέχουν σε μέγεθος κ.ο.κ. Φτιάξτε τον στρατό σας, κάντε επιθέσεις στις βάσεις του εχθρού και πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Το παιχνίδι περιλαμβάνει κάρτες και οδηγίες και παίζεται από 2 ως 4 παίκτες (άνω των 12 ετών) με μέση διάρκεια παιχνιδιού τα 45 λεπτά.

Τιμή: 14,90€

Κυκλάδες

Πρόκειται για «βαρβάτη» συσκευασία, που μας ταξιδεύει πειστικά στις Κυκλάδες, αλλά αυτές της αρχαιότητας. Οι μεγάλες πόλεις-κράτη της Ελλάδας παλεύουν για το ποια θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των θεών που βοηθούν όποιον τους προσφέρει το… κατιτί. Στόχος κάθε παίκτη είναι να χτίσει δύο Μητροπόλεις στις Κυκλάδες, ώστε να στεφθεί νικητής. Το παιχνίδι παίζεται από 2 ως 5 παίκτες (άνω των 13 ετών), και η μέση παρτίδα διαρκεί 80 λεπτά. Πρόκειται για "βαρύ" επιτραπέζιο για γνώστες, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την συνθετότητά του.
Τιμή: 59,89€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v